Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017




Ο Όσιος Μαρτινιανός

Минологий-Февраль (прп. Мартиниан). Фреска церкви Благовещения. Грачаница. Косово. Сербия. Около 1318 г.
Μηνολόγιο Φεβρουαρίου. (Όσιος Μαρτινιανός). Τοιχογραφία (Fresco) περίπου τού έτους 1318 μ.Χ. στην Εκκλησία τού Ευαγγελισμού τηή Θεοτόκου. Μονή Γκρατσάνιτσα στο Κοσσυφοπέδιο. Σερβία. 





Μαρτινιανός, σαρκικὴν σβέσας φλόγα,
Φεύγει τελευτῶν μὴ τελευτῶσαν φλόγα.
Ἐν τριτάτῃ δεκάτῃ δέμας ἐξέδυ Μαρτινιανός.


Βιογραφία

O Όσιος Μαρτινιανός καταγόταν από την Καισάρεια της Παλαιστίνης και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Μικρού στις αρχές του 5ου μ.Χ. αιώνα. Από μικρός ποθούσε τον βίο της άσκησης και της αφοσίωσης.

Σε ηλικία 18 ετών αποσύρθηκε στο όρος του Κιβωτού και ζούσε εκεί ασκούμενος στην προσευχή και την νηστεία. Κάποια γυναίκα αμαρτωλή εμφανίστηκε με δολιότητα στη θύρα του κελιού του Αγίου και παρακαλούσε να την δεχθεί για διανυκτέρευση μέσα στο κελί, διότι έχασε, όπως έλεγε, το δρόμο και κινδύνευε να κατασπαραχθεί από τα θηρία κατά την διάρκεια της νύχτας. Ο Άγιος ενεργώντας με φιλανθρωπία την φιλοξένησε στο εξωτερικό μέρος του ερημητηρίου του. Η γυναίκα αυτή όμως απέβαλε το προσωπείο και ποικιλοτρόπως προκαλούσε τον Άγιο. Ο γενναίος τους Χριστού αθλητής προς κατανίκηση της εμπαθούς επιθυμίας, άναψε φωτιά και έριξε τον εαυτό του εντός αυτής. Μόλις η γυναίκα είδε αυτό, τα μάτια του πνεύματός της που έβλεπαν μόνο την διαφθορά, ανέβλεψαν για πρώτη φορά. Η αμαρτωλή γυναίκα μετανόησε και αφού έφυγε έγινε μοναχή με το όνομα Παύλα και σώθηκε ζώντας οσιακά στη Βηθλεέμ.



Прп. Мартиниан. Тзортзи (Зорзис) Фука. Фреска. Афон (Дионисиат). 1547 г.
Όσιος Μαρτινιανός. Τοιχογραφία (Fresco) τού έτους 1547 μ.Χ.  
από τον Γεώργιο Φουκά στην Ιερά Μονή  Διονυσίου Αγίου Όρους


Η φήμη του, εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα να συρρέουν στο κελί του πλήθος κόσμου, που ζητούσε παρηγοριά και τις συμβουλές του. Μεταξύ των άλλων έρχονταν και γυναίκες και κόρες, ζητώντας στήριγμα κατά των καταιγίδων και ασπίδα κατά των πειρασμών της ζωής.



Прп. Мартиниан. Мозаика. Греция (Хосиос Лукас). Начало XI в.
Όσιος Μαρτινιανός. Μωσαϊκό τού11ου αιώνα μ.Χ.  
στην Ιερά Μονή  Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας



Ο Μαρτινιανός, κάνοντας το έργο του πνευματικού, πήγε σε πολλά μέρη. Τελικά κατέληξε σ' ένα ησυχαστήριο έξω από την Αθήνα. Συχνά δε έλεγε τα λόγια των αποστόλων Πέτρου και Παύλου: ότι ο Διάβολος περιέρχεται σα θηρίο και ζητά ποιόν να καταπιεί. Οφείλουμε λοιπόν να προφυλαγώμαστε από τις επιθέσεις του, έτοιμοι πάντοτε για να τον αποκρούσομε. Πέθανε σε βαθιά γεράματα στο ερημητήριό του περί τα τέλη του 5ου ή τις αρχές του 6ου αιώνα μ.Χ.





Прп. Мартиниан . Миниатюра Минология Василия II. 
Константинополь. 985 г. Ватиканская библиотека. Рим.
Όσιος Μαρτινιανός .  Μικρογραφία (Μινιατούρα) 
στό Μηνολόγιο τοῦ Βασίλειος Β '. 985 μ.Χ. Κωνσταντινούπολη. 
Τώρα εὑρίσκεται στήν Βιβλιοθήκη τοῦ Βατικανοῦ. Ρώμη



Η Σύναξη του Οσίου ετελείτο στο Αποστολείο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που ήταν κοντά στην Μεγάλη Εκκλησία.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’.
Τήν φλόγα τῶν πειρασμῶν, δακρύων τοῖς ὀχετοῖς, ἐναπέσβεσας Μακάριε, καί τῆς θαλάσσης τά κύματα, καί τῶν θηρῶν τά ὁρμήματα, χαλινώσας ἐκραύγαζες· Δεδοξασμένος εἶ Παντοδύναμε, πυρός καί ζάλης ὁ σώσας με.

Минея - Февраль (фрагмент). Икона. Русь. Начало XVII в. Церковно-Археологический Кабинет Московской Духовной Академии.
Μηναῖο - Φεβρουάριος (τεμάχιο). Εἰκονίδιο στίς ἀρχές τοῦ 17ου αἰώνα μ.Χ. στήνἘκκλησία καί τό Αρχαιολογικό Μουσεῖο τῆς Θεολογικῆς Ἀκαδημίας τῆς Μόσχας .




Κοντάκιον
Ἦχος β’. Τούς ἀσφαλεῖς.
Ὡς ἀσκητήν τῆς εὐσεβείας δόκιμον, καί ἀθλητήν τῇ προαιρέσει τίμιον, καί ἐρήμου καρτερόψυχον, πολίτην ἅμα καί συνίστορα, ἐν ὕμνοις ἐπαξίως εὐφημήσωμεν. Μαρτινιανόν τόν ἀεισέβαστον, αὐτός γάρ τόν ὄφιν κατεπάτησε.




τού Αγίου Δημητρίου του Ροστόφ


Η ζωή του Οσίου Μαρτινιανού (μετάφραση google)
Μνήμη 13 Φεβρουαρίου

Στην Παλαιστίνη, κοντά στην πόλη της Καισαρείας το 1369 , είναι ένα βουνό, που ονομάζεται «Kovchezhnoe θέση.» Πολλοί ερημίτες ζούσαν σε αυτό, και μεταξύ το ευλογημένο και σεβάσμιος μοναχός, γεμάτο θείας χάριτος - Άγιος Martinian. Από νεαρή ηλικία, αγαπούσε τον Θεό και άρχισε να ακολουθήσει τη μοναστική ζωή.Υπέροχο τον Martinian, δεκαοκτώ ετών, εγκατέλειψε την πόλη, συγγενείς τους, παραιτήθηκε από το αγριεμένο πλήθος και ήρθε σε αυτό το βουνό με τη σιωπηλή και την έρημο διαβίωσης. Μέσα από τη ζωή, σαν μια εξωπραγματική άγγελοι, που έχει εδώ και 25 χρόνια. Για ενάρετη ζωή του τίμησε για να λάβει από τον Θεό το χάρισμα να θεραπεύει ασθένειες και ασθένειες. Πολλοί στην ιερά προσευχές του, θεραπεύτηκε από διάφορες παθήσεις? πολλές καταληφθεί από ένα κακό πνεύμα ήρθε σ «αυτόν στο βουνό, αφέθηκαν ελεύθεροι από τις παγίδες του πονηρού.Πολλά άλλα θαύματα ο Θεός εργάστηκε μέσω των προσευχών του Αγίου Του.Μέρα με τη μέρα όλο και πιο Martinian διαδέχθηκε κατορθώματά του? η φήμη της ενάρετης ζωής του είχε εξαπλωθεί πολύ πέρα από τη χώρα? Όλοι όσοι ακούσει για αυτό, ήρθε σ «αυτόν για το καλό της ψυχής. Αλλά ο εχθρός της ανθρώπινης φυλής και ο διάβολος δεν μπορούσε να ανεχθεί μια τέτοια ενάρετη ζωή του νεαρού ασκητή, έτσι στολίζουν τον εαυτό τους πνευματική κατορθώματα. Σε πρώτη ήταν στον πειρασμό με κάθε τρόπο ευλόγησε Martinian και προσπάθησε να τον εκφοβίσει διαφορετικά. Στη συνέχεια, η παλιά ζηλιάρης του ανθρώπινου γένους έχει χρησιμοποιήσει τα όπλα Kojima φορά αποβλήθηκε Adam από τον Παράδεισο, και επιθυμώντας αυτό το ασκητικό εξορίσει από σιωπηλή έρημο του και στερούνται της αιώνιας ευδαιμονίας. 
Μια μέρα, όταν η ευλογημένη Martinian τραγούδησε ψαλμούς του Δαβίδ, ο διάβολος πήρε την εικόνα του μεγάλου φιδιού και πλησίασε το τοίχωμα του κυττάρου του αγίου ξεκίνησε πολύ σκάψιμο. Ήθελε να υπονομεύσουν τη γη και να μειώσει Kelly ευλογημένο. Αλλά Martinian χωρίς φόβο και αμηχανία, που έχει τελικό τραγούδι, κοίταξε από το παράθυρο στο κελί του και είπε στο φίδι: 
- Πραγματικά, σας αρμόζει να συρθεί κατά μήκος του εδάφους? γιατί κάνεις εργασίας μάταια; Δεν με φοβίζει δολοπλοκίες σας. Για Κυρίου μου Ιησού Χριστού με βοηθάει, θα κερδίσει τερτίπια σας και ντροπή δύναμή σας. 
Ακούγοντας αυτό, ο διάβολος, αφού μετατράπηκε σε μια ζοφερή ανεμοστρόβιλος, έτρεξε από ντροπή, λέγοντας: 
- Περιμένετε, περιμένετε? Ξέρω πώς να σας νικήσει. Θα σας κάνω μια σκλάβα, θα σκορπίσει όλες τις ελπίδες σας. Θα φέρω επάνω σας ένα πειρασμό, αυτό που δεν μπορεί να αντέξει? Σας κόβω έξω από το κινητό σας, μπορείτε να ρίξει σαν ένα φύλλο καεί από τον άνεμο. Στη συνέχεια να δούμε ποιος μπορεί να σας βοηθήσει. 
Τούτου λεχθέντος, ο διάβολος εξαφανίστηκε. Martinian ίδια ήταν τόσο ισχυρή στην πίστη που κατοικούσαν χωρίς κανένα φόβο, και ο φόβος, ως εάν δεν είχε δει καμία φαντάσματα. Αυτός ακριβώς εξήρε ο Κύριος, οι σκέψεις του Θεού και εξάσκηση ανάγνωση και την κατανόηση των Θείων Γραφών. 
Μετά από αυτό που συνέβη στη συνέχεια. Μερικοί κάτοικοι της Καισαρείας φορά μίλησε μεταξύ τους σχετικά με την ενάρετη ζωή του Martinian. Είχαν εξέπληξε πολλούς από θάρρος και την υπομονή του. Ένα είδος πουτάνα η γυναίκα άκουσε αυτό το πολύ συζήτηση. Με την προτροπή του διαβόλου, άρχισε να sim τους άνδρες με αυτά τα λόγια: 
- Γιατί θαυμάσει τη ζωή του ασκητή; εκτός αν είναι ήδη τόσο σταθερή στην αρετή;Εάν θέλετε μόνο να, μπορώ να το τινάξει όπως ο άνεμος κλονίζει τα φύλλα στα δέντρα. Και άξια επαίνου που το βρήκατε; Ω, αν δεν είναι, σαν ένα άγριο θηρίο, πήγα στην έρημο χωρίς να είναι σε θέση να καταπολεμήσει στην πόλη με τη σφοδρή επιθυμία της σάρκας και τις κοσμικές πειρασμούς; Και τι θαύμα αν ο ίδιος παραμένει απαθής, ποτέ δει μία γυναίκα. Εσείς ο ίδιος γνωρίζω καλά ότι χωρίς φωτιά δεν καίει το σανό? αλλά θα ήταν πολύ περίεργο αν δεν είχαν αναφλεγεί σανό, βάλτε κοντά στη φωτιά. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε αυτόν τον άνθρωπο.Αν πάω με τον ίδιο, και αυτός θα παραμείνει ως ψύχραιμη και να μην προσβάλλεται από την ομορφιά μου, τότε θα είναι μεγάλη, όχι μόνο των ανδρών, αλλά ενώπιον του Θεού και τους αγγέλους του. 
Μετά από αυτά τα λόγια, υποστήριξε για τα χρήματα με τους άνδρες του και πήγε στο σπίτι του. Εδώ πήρε μακριά πλούσια ρούχα της, ντυμένη σε ένα λεπτό και κουρελιασμένα ρούχα, τα κουρέλια που καλύπτονται από το κεφάλι του και ζωσμένος με σχοινί. Και όλα τα ωραία ρούχα, τα δαχτυλίδια τους και σκουλαρίκια, χρυσά δαχτυλίδια, περιδέραια, και όλα αυτά που σαγηνεύει το μυαλό και τα μάτια των νέων, - έβαλε σε μια σακούλα και το πήρε μαζί του. Το βράδυ πήγε από την Καισάρεια και η νύχτα ήρθε στο βουνό στην έρημο, όπου έζησε ο μοναχός. Η νύχτα ήταν βροχερός και θυελλώδης. Πλησιάζοντας κυττάρων Martinian του, ότι η σύζυγός του προσποιήθηκε να βογγητό άρχισε να ζητήσει από τον άγιο: 
- Έχετε το έλεος σε μένα, έναν υπηρέτη του Θεού! Δεν μου εγκαταλείψει, κολασμένων, να καταβροχθιστεί από άγρια θηρία. Έχω χάσει στην έρημο και δεν ξέρουν πού να πάνε. Ελέησον, ελέησόν με το εν λόγω πρόβλημα, και δεν θα σιχαίνομαι αμαρτωλός γιατί - η δημιουργία του Θεού. Προσεύχομαι σου, Άγιε Πατέρα, δεν μου αφήνουν χωρίς βοήθεια. 
Αυτά τα πράγματα και περισσότερο σαν μιλούσε, να κλαίει και να στενάζουν.Ευλογημένος Martinian άνοιξε ένα μικρό παράθυρο, κοίταξε ψηλά και είδε σε μια τέτοια κακή φόρεμα, στέκεται κάτω από μια δυνατή βροχή, σκέφτηκα να τον εαυτό μου σε: 
- Ω, θλίψη είναι εγώ, άθλια αμαρτωλό. Ιδού τώρα να μπείτε στον πειρασμό για μένα, ή έχω να εκπληρώσει την εντολή του Θεού, διέταξε να είναι ελεήμων, ή θα πρέπει να παραβιάζουν μοναστικούς όρκους του. Αν δεν δεχτεί ένα κύτταρο αυτής της γυναίκας, η οποία είναι σε τέτοια κακή κατάσταση, θα καταβροχθίσει τα ζώα, ή θα πέθαινε από το μεγάλο κρύο. Τότε θα βεβηλώσουν την ψυχή σου, και θα είμαι σαν ένα δολοφόνο. Αν μπορώ να εισέλθουν στο κελί μου, φοβάμαι, δεν έχει σημασία πόσο πειρασμό επάνω μου. Τότε θα βεβήλωσαν και το σώμα του και την ψυχή του, και θα είναι ακάθαρτος πόρνος πριν τον Κύριό μου. Δεν ξέρω τι να κάνω για μένα. 
Και αυξάνοντας τα χέρια του στον ουρανό, ευλογημένο Martinian φώναξε: 
- «Για σένα, Κύριε, έχω σηκώσει την ψυχή μου» ( Ψαλμός 24: 1 ) δεν θα επιτρέψτε μου να πέσει σε πειρασμό και να γίνει σκλάβος της κολακείας διαβόλου. Αλλά να μου αυτή την ώρα της συκοφαντικής δυσφήμισης και προσαρμόζοντας τον εχθρό, προς όφελος σας δόξα στους αιώνες. 
Μετά την προσευχή, άνοιξε την πόρτα, μπήκε στο κελί της γυναίκας, και μια φωτιά κάρβουνα, την προσκάλεσε να ζεσταθεί, στη συνέχεια, έφερε την παλάμη φρούτα, που έσκισε από το δέντρο, στέκεται κοντά το κελί του, τους έδωσε και της είπε: 
- Γυναίκα! τρώνε, και greysya εδώ από την πυρκαγιά, το πρωί με ειρήνη αφήσει κελί μου. 
Μετά από αυτό την άφησε στο εξωτερικό ήμισυ του κυττάρου, ενώ πήγε στο εσωτερικό και κλειδωμένο τις πόρτες. Στην τρίτη ώρα της νύχτας, ο ίδιος, που συνήθως έθιμο, άρχισαν να ψάλλουν ψαλμούς και προσευχές. Μετά από αυτό ξάπλωσε στο έδαφος και αποκοιμήθηκε. Αλλά ο Σατανάς τον συγχέεται εκείνο το βράδυ σαρκικό πόθο. Τα μεσάνυχτα, η σύζυγος σηκώθηκε, έβγαλε από την τσάντα όλα τα στολίδια τους και να τους φέρει στο δέλεαρ ενός αγίου. Αφαίρεση σάκου σε κακή ενδυμασία του, περίμενε μέχρι Martinian θα έρθει σε αυτό. Από το πρωί του αγίου που βγήκε από το μισό, θέλοντας να αφήσει να πάει της γυναίκας από το κελί του. Βλέποντας της στα πλούσια ενδύματα και στολίδια, δεν την αναγνωρίζουν. Στη φρίκη, έκανε μια παύση και ήταν σιωπηλοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, είπε: 
- Ποιος είσαι και πού προήλθε από, και όπου και αν βρίσκεστε στην δαιμονική ενδυμασία; 
Εκείνη του απάντησε ότι ήταν η γυναίκα και ο ίδιος παραδέχτηκε στο κελί του. 
- Γιατί αλλάζετε τα ρούχα του; - Ερωτηθείς Martinian της. - Το βράδυ, ήσουν σε μια φτωχή κουρέλια, τώρα σε πρόστιμο ρούχα. 
Στη συνέχεια είπε: 
- Είμαι από την Καισάρεια στην Παλαιστίνη? Έχω ακούσει πολλά για εσάς, για την ομορφιά σας, και η καρδιά μου ήταν χτυπημένος με αγάπη για εσάς. Έκανα ένα τόσο μεγάλο ταξίδι για εσάς. Τι είναι το αυτο-ελέγχου, αυτό που καταπιέζουν το σώμα σας, έτσι ώστε αυστηρή νηστεία. Ποια βιβλία έχετε βρεθεί να πιει, να φάει ή να παντρευτούν. δεν ο Απόστολος Παύλος είπε: «Ο γάμος είναι τίμιος σε όλα είναι έντιμη και αμόλυντο το κρεβάτι» ( Εβραίους 13: 4 ). 
Ποια από τους προφήτες έχασαν τη βασιλεία των ουρανών μόνο για ό, τι είχε μια γυναίκα; Έχετε μια μεγάλη και γενναία Ενώχ δεν ήταν παντρεμένος; Και είχε ληφθεί μέχρι τον ουρανό, και δεν γεύση του θανάτου, ακόμη και σε αυτήν την ημέρα ( Γένεση 5 :. 24 ? Εβραίους 11: 5 ). Προπάτορας ο Αβραάμ είχε τρεις συζύγους, ακόμη και πήρε το όνομά του ο φίλος του Θεού? Επιπλέον, ακόμη και ο ίδιος άξιος να λάβει θόλο του ο ίδιος ο Θεός σε τρία πρόσωπα ( Γένεση. 18 ). Ήταν παντρεμένος και Ισαάκ, αυτός ο τύπος του Χριστού ( Γένεση 24 :. 67 ). Jacob είχε δύο συζύγους και δύο παλλακίδες, και αυτός μπορούσε να πολεμήσει με τον άγγελο και κέρδισε τη δόξα του Θεού, για να ωριμάσει ( Γεν 22 ). Μεγάλη Μωυσής, ο υπέρτατος προφήτης και υπηρέτης του Θεού, δεν παντρεύτηκε ποτέ ( Έξ. 2 ); Και μίλησε με το Θεό, ελευθέρωσε τους Εβραίους από τη βαριά σκλαβιά των αλλοδαπών και αντάξια του ουράνιου βασιλείου. Επίσης, ο David, οι προφήτες και άλλοι άγιοι άνθρωποι ήταν νόμιμες συζύγους, τα παιδιά - όλοι τους έρχεται στη βασιλεία των ουρανών ». 
Λέγοντας αυτό, ένας αμαρτωλός που προσπαθεί να μπερδέψει τον άγιο και ανακινήστε το? Άρπαξε το χέρι του και άρχισε να εμπλακεί στο θάνατο του αγίου. 
- Αλλά αν κάνετε τη γυναίκα μου - Martinian είπε - πώς μπορώ να είμαι μαζί σας;Αυτό που έχετε, όταν δεν έχω τίποτα; Μπορείτε να δείτε τη ζωή μου από τη νιότη μου, δεν το κάνω από ευπαθών εμπορευμάτων που προσπάθησα να αγοράσω. 
Σε αυτά τα πράγματα είναι η γυναίκα απάντησε: 
- Κύριε, απλά Μείνε μαζί μου, και επιτρέψτε μου να απολαύσουν την ομορφιά σας, αλλά και για τα υπόλοιπα δεν τον ένοιαζε. Έχω ένα σπίτι, πολλά ονόματα: το χρυσό και το ασήμι, και άνδρες και γυναίκες σκλάβους. Όλα αυτά θα είναι ένα master. 
Άκουσε τα λόγια που μίλησε Και αυτή η γυναίκα, ή μάλλον, ο ίδιος ο διάβολος, η αρχαία δολοφόνος από το στόμα της, Martinian άρχισε να αμφιταλαντεύονται, να σκεφτόμαστε διαπράττουν αμαρτία. Τέλος, είπε στη γυναίκα του: 
- Περιμένετε έξω λίγο: μερικοί συνήθως έρχονται σε μένα για τις ευλογίες. Θα πάω και ρίξτε μια ματιά αν υπάρχει κάποιος που δεν έχουμε δει. Από τον Θεό, δεν μπορεί να κρύψει την αμαρτία μας? utaim αυτό, τουλάχιστον από τους ανθρώπους που δεν έχουν βλασφημείται και διασύρθηκε. 
Έχοντας πει αυτό, πήγε έξω από το κελί του, και εκεί στέκεται πάνω σε ένα βράχο, άρχισα να επιθεωρήσει το δρόμο. Αλλά ο Θεός ο Εραστής της ανθρωπότητας κανείς δεν θέλει να καταστρέψει. Εκείνος δεν παραμελεί και τα γραπτά του Αγίου Martinian, τον podyatymi από τα νεανικά του, σκέφτηκε προσευχές του έπρεπε να τον βοηθήσει, και οι κακές σκέψεις του σχετικά με το είδος της μεταβλητής είναι.Ενίσχυση από την πέτρα, Martinian βρέθηκε μαραμένο φρύγανα, και το πήρε, και έφερε στο κελί του. Βάλτε το στη μέση του κελιού του, αυτός άναψε. Όταν η φωτιά ξέσπασε ισχυρή, ιερά, απογειώνεται σανδάλια του και άρχισε τη φωτιά, στάθηκε εκεί για όσο διάστημα η φωτιά δεν έχει ξεκινήσει αποπνικτική ολόκληρο το σώμα του. Μετά από αυτό, πήγε έξω από τις φλόγες και είπε, σαν να κατηγορείς τον εαυτό του: 
- Τι, Martinian, αν προσωρινές φωτιά ακόμη καλό; ωραίο αν αυτά τα πράγματα βασανίζουν; αν μπορείτε να το ανεχθεί, και στη συνέχεια να ορίσετε επάνω σε αυτήν τη γυναίκα. Εκείνη, ή ο διάβολος μέσα από αυτό, έχοντας προετοιμάσει την αιώνια φωτιά για εσάς. Όχι, δεν είναι ένοχος, και ο διάβολος, της εμπνεύσει αυτό το πολύ ιδέα - αυτό το κάνει επειδή θέλει να σας εμπλέξουν στην άβυσσο διεφθαρμένα. Η ανάμνηση ανάξια Martinian αλεύρι που έρχονται σε σας, σκεφτείτε για την αιώνια φωτιά? Αυτό μπορεί να είναι μια προσωρινή φωτιά κατάσβεση με νερό. Έχει και το φως. Κόλαση η φωτιά δεν έχει εξοχότητα δεν μπορεί να το σβήσει όλες τις θάλασσες και τα ποτάμια που υπάρχει πάντα κάτω από τον ουρανό. Εάν μπορείτε να ανεχθεί αυτή την άσβεστη φωτιά, στη συνέχεια επιβιβάζονται σε με τη σύζυγό του και έκανε την επιθυμία του. 
Έτσι, είπε στον εαυτό του. Όταν αρχίζει λίγο πόνο να υποχωρούν, ήταν και πάλι στη φωτιά και στάθηκε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο ήταν δυνατό να περάσει. Βγαίνοντας από τη φωτιά, έπεσε στο έδαφος και με ειλικρινή μετάνοια, αναστενάζοντας και κλάμα, φώναξε στον Κύριο: 
- Θεέ μου, Θεέ μου, σκέπασε με έλεος εμένα τον αμαρτωλό, συγχωρήστε δυσκολεύει το μυαλό μου, και αδύναμη προσπάθεια μου στην αμαρτία. Εσείς, που ψάχνει τις καρδιές και εσωτερικές σκέψεις, και γνώρισε την καρδιά μου, Εσύ ξέρεις ότι έχω εσένα αγάπησα με μια νεαρή ηλικία και καεί με τη φωτιά για χάρη σου το σώμα μου. Συγχώρεσέ με, Κύριε, Κύριε μου, γιατί υπάρχει ένας καλός και ελεήμων Μπορείτε, για Μακάριος είσαι για πάντα. 
Γι «αυτό και προσευχήθηκε άγιος, ψέματα πρόσωπο στη γη από τα σοβαρά εγκαύματα ο ίδιος δεν μπορούσε να σταθεί. Μετά από αυτό άρχισε να ψάλλει:«Αληθινά ο Θεός είναι καλό για το Ισραήλ, με το αγνό στην καρδιά! Και εγώ - σχεδόν κατέστρεψε τα πόδια μου γλίστρησε σχεδόν τα πόδια μου » το 1370 ( Ps 72: 1-2. ). 
Βλέποντας CIE σύζυγός έκπληξη ως ιερό, για χάρη της δικής του, ο ίδιος εκτίθεται σε φλόγα της φωτιάς. Και η ίδια σκεφτεί τις αμαρτίες τους, και επευφημούσαν, σαν το ξύπνημα από ένα όνειρο. Της έσκισε τα ρούχα της και όλα τα στολίδια, τα πέταξε στη φωτιά και βάζοντας ξανά σε κακή σάκο, έπεσε στα πόδια του Αγίου Martinian και δάκρυα άρχισαν να του πω: 
- Συγχώρεσέ με καταραμένο και αμαρτωλό, ο δούλος του Θεού? Εσείς, κύριε, ξέρετε πόσο ισχυρή και ποικίλες χαρές και τεχνάσματα του διαβόλου. Αυτός ενστάλαξε μέσα μου την ιδέα να σας δελεάσει. Προσευχηθείτε για μένα, Άγιε Πατέρα, για τις προσευχές σας, που θα μπορούσαν να σωθούν και εγώ - ένας μεγάλος αμαρτωλός. Ξέρεις εσύ, Πατέρα, που δεν έχω έρθει πίσω πάνω από την πόλη, δεν θα έρθει στο σπίτι μου, δεν θα δει την οικογένεια και τους φίλους μου.Όχι, ήμουν αποφασισμένος να κρατήσει κακές πράξεις μου, νοιάζονται μόνο για τη σωτηρία της ταλαίπωρη ψυχή μου. Ξέρω και, στη συνέχεια, κύριέ μου: στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, θα οδηγήσει τον αγώνα με το διάβολο κατά τον ίδιο τρόπο, όπως με έχει εμπνεύσει να επαναστατήσουν εναντίον σας. Και ελπίζω να τον συγχύσει, αυτό το παλιό smoothie, εγώ θα σας αυξήσει, να αυξήσει μου για τον εαυτό του. Ήθελε να σας νικήσει μέσα από μένα, αλλά με τη βοήθεια του Δασκάλου μας, ο οποίος κάλεσε για μετάνοια και πόρνες, θα πρέπει να ηττηθεί από εμένα. 
Αυτά τα πράγματα, είπε, ρίχνοντας δάκρυα. Ευλογημένος είναι εκείνη απάντησε: 
- Κύριε και Θεέ μου να σας συγχωρέσει, η γυναίκα μου, την αμαρτία σου.Πηγαίνετε με ειρήνη, και να φροντίζει, όπως λέτε, για τη σωτηρία της ψυχής του.Να οδηγήσει τον αγώνα εναντίον των παθών, επιβάλλοντας στον εαυτό του μετάνοια, και έτσι μπορεί να σας συγχύσει τον πονηρό. 
Σε απάντηση σε αυτό, είπε, η ευλογημένη: 
- Ζητώ και σας παρακαλώ, Πατέρα, να με οδηγήσει στο δρόμο της σωτηρίας? Πες μου, πώς μπορώ να σωθεί; 
Εκείνος απάντησε: 
- Πηγαίνετε στη Βηθλεέμ, αναζητείται η Παναγία, που ονομάζεται Paul το 1371 , το οποίο χτίστηκε εκεί το ιερό της εκκλησίας. Ποιος ήρθε σε αυτήν, να της πω όλα αυτά που είχαν συμβεί και την σώζει. 
Η σύζυγός του σηκώθηκε, υποκλίθηκε σε αυτόν και είπε: 
- Προσευχήσου, Πατέρα, για μένα, τον αμαρτωλό! 
Ιερά, απογοήτευση έντονο πόνο, με μεγάλη δυσκολία θα μπορούσε να πάρει από το έδαφος. Έδωσε τη γυναίκα στο δρόμο λίγο ημερομηνίες, και την οδήγησε έξω από το κελί του και δείχνοντας το δρόμο της προς την Ιερουσαλήμ, είπε: 
- Πηγαίνετε εν ειρήνη και να σώσει την ψυχή του, προσπαθώντας να μετανοήσουν.Κοίτα, δεν πας πίσω, «Δεν υπάρχει κάποιος που βάζει το χέρι του στο αλέτρι, και κοιτώντας πίσω, είναι κατάλληλο για τη βασιλεία του Θεού» ( Λουκ 9 :. 62 ).Προσέχετε εις εαυτούς, ώστε να μπορεί και πάλι να βεβηλωθεί εχθρό αδυσώπητα συνεχίσει σε μετάνοια, γιατί ο Θεός δέχεται την μετανιωμένος. 
Δια τούτο, η γυναίκα μου άρχισε να κλαίει ακόμα περισσότερο και είπε: 
- Και έβαλα την εμπιστοσύνη μου σ «Αυτόν με τους οποίους η εμπιστοσύνη Εθνικούς, και να μην ντρέπεται. Πιστεύω ακράδαντα και ελπίζω ότι από τώρα και στο υπηρέτες του διαβόλου δεν θα με βρείτε. 
Ευλογημένος Martinian, σημειώνοντας σταυρό του, είπε: 
- Ο Κύριος ο Θεός μου θα σώσει την ψυχή σας, και θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος. 
Και αυτή η γυναίκα, υποκλίθηκε στον άγιο, αριστερά, και ο άγιος επέστρεψε στο κελί του, όπου τα δάκρυα άρχισαν να προσεύχονται στον Κύριο. Εν τω μεταξύ, η γυναίκα συνέχισε, με δάκρυα προσεύχεται στο Θεό ότι την είχε οδηγήσει στο δρόμο της σωτηρίας. Ήδη ήταν νύχτα, και ήταν ακόμη εν τη ερήμω. Εδώ σταμάτησε για τη νύχτα. Να πάρει μέχρι το πρωί, που πήγε και πάλι στο δρόμο του, προσευχή και δάκρυα. Μόνο αργά το βράδυ την επόμενη μέρα ήρθε στην Βηθλεέμ. Μπαίνοντας στο μοναστήρι, που χτίστηκε από τον Όσιο Παύλο, που υποκλίθηκε της και της είπε για όλα τα πρώην. Αφού άκουσε την ιστορία της, η ευλογημένη Paul chelovekolyubtsa δόξασαν τον Θεό, με χαρά την πήρε στο μοναστήρι του, και κάθε μέρα διαλέξεις και δίδαξε τον τρόπο της σωτηρίας. Και αυτή η γυναίκα έχει γίνει τόσο γρήγορη και ειλικρινά υποστηρίζουν ότι πολλές φορές ευλογημένος ο Παύλος της είπε: 
- Εμφάνιση έλεος, ο γιος μου, η σάρκα μου, ότι δεν λιποθύμησε, προσπαθούν να σας μπορεί να ήταν στο τέλος που θελετε να προσπαθούν μαζί με τη νηστεία. 
Αλλά δεν αποδυναμώνει τις πράξεις της. Λίγο πριν από το θάνατό του, ευλογημένη Ζωή - είναι το όνομα του η γυναίκα φορούσε - ζήτησαν από τον Κύριο, ότι της είπε, αν η μετάνοια της έγινε δεκτή. Στην ανακοίνωση της χάρης Του, ανθρώπινη ο Θεός της έδωσε το δώρο της επούλωσης. Μια γυναίκα υποφέρει πολύ τα μάτια, ήρθε στο μοναστήρι, ελπίζοντας να επουλωθεί.Ευλογημένος ο Παύλος, που θέλουν να γνωρίζουν μετάνοια Ζωή της είπε: 
- Προσευχήσου, παιδί μου, για αυτήν την γυναίκα: μπορεί να είναι σύμφωνα με τον Κύριό σου, θα της δώσει μια θεραπευτική προσευχή. 
Μετά από λίγο καιρό, όταν η Ζωή προσευχόταν για τους αρρώστους, είχε επουλωθεί. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη θεραπεία του, η γυναίκα εκάρη στο μοναστήρι και ξεκίνησε με μεγάλο ζήλο να συνεχίσει τον ασκητισμό στη μοναστική κατορθώματα. 
Δώδεκα χρόνια ευτυχισμένος Ζωή δούλευαν σε νηστεία, και με τον κόσμο πρόδωσε τον Κύριο ψυχή μου. Σε όλη την ώρα της μετανοίας του δεν έχει γευτεί το κρασί, ούτε πετρέλαιο, ούτε λαχανικά, αλλά μόνο λίγο ψωμί και νερό. Πήρε τα τρόφιμα μόνο μία φορά την ημέρα το βράδυ, και μερικές φορές δύο ημέρες αργότερα, το κρεβάτι της ήταν γυμνή γη. Αυτή ήταν η ιερή ασκητική ζωή, όπως ήταν το θάνατό της. 
Αλλά ας επιστρέψουμε στην ιστορία της ευλογημένης Martinian. 
Αιδεσιμότατος Martinian μόλις επτά μήνες αργότερα από τα εγκαύματα επουλωθεί.Μετά άρχισε να κερδοσκοπούν, όπως: 
- Αν δεν φύγουμε από εδώ σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ένας πονηρός εχθρός δεν θα με αφήσει και δεν θα επιτρέψτε μου να ξεκουραστεί. Και έχω να ζήσω σε έναν τόπο, όπου δεν θα έχουν πρόσβαση σε γυναίκες. 
Σκέψεις, έτσι σηκώθηκε και προσευχήθηκε στον Θεό: 
- Ο ουρανός και η γη, η θάλασσα και ο δημιουργός! δημιουργούν σε κάτι που θα είναι καλό για μένα, δεν με αφήνουν, δεν θα επιτρέψτε μου να πεθάνει πριν από το τέλος, να είναι βοηθός και προστάτης μου. Κύριος sil! δείξε μου το δρόμο προς τη σωτηρία. 
Σημαίνει τον Σταυρό, Ευλογημένος βγήκε από το κελί του και πήγε στη θάλασσα.Βλέποντας την ασκητική αφήσει αυτό το μέρος, ο διάβολος φώναξε:
- Να είναι ωραίο να το όνομά μου, για σας έχω οδηγείται, Martinian, από το κελί του, έκαψαν το σώμα σας, κάνετε μια φυγάς και φυλακισμένος του. Λοιπόν, Martinian, τρέχετε μακριά; Αλλά ξέρετε ότι όπου κι αν πάτε, θα σας ακολουθήσει παντού? πώς θα εκδιωχθεί από αυτό το μέρος, έτσι θα σας οδηγήσει παντού, όπου κι αν είναι εγκατεστημένοι? Δεν μπορώ να σας αφήσει πριν από εντελώς να μην υπερισχύσει εναντίον σας, και να σας κάνει σκλάβο μου. " Ευλογημένος έχει αναρτηθεί:
- Αδύναμη και καταραμένο! εσείς, ο ίδιος έχει καμία δύναμη, νομίζεις ότι με οδήγησε έξω από το κύτταρο αυτό ή πιστεύετε ότι άφησα σε απόγνωση; Όχι, ήρθα εδώ, στη συνέχεια, να καταπολεμήσει το καλύτερο για εσάς και να σας νικήσει. Αν λίγο αυτές τις δύο πειρασμούς σας, koi σας navёl για μένα, και εξακολουθεί να προσπαθεί να με βάλει σε πειρασμό. Με τη βοήθεια του Θεού μου, έχω καταστρέψει το κακό πανουργία σας και δεν υπέφερε για εσάς, αλλά και για το όνομα του Κυρίου του Θεού μου. Ακόμη και η ίδια η σύζυγός κανένας τρόπος που ενέπνευσε την ιδέα να με δελεάσει, και τώρα ξέρει ασημαντότητα σας και να σας συγκρίνει με τον καπνό: αυτό ποδοπατούνται κακό και το κακό μηχανορραφίες σας, έτσι ώστε να μην τολμήσει να πλησιάσει ακόμα και τη σκιά του.
Ακρόαση αυτά τα λόγια του αγίου, ο διάβολος εξαφανίστηκε. Μακάριοι άρχισαν να τραγουδούν ένα ψαλμό: «Ας αυξηθεί ο Θεός , και τους εχθρούς του να διασκορπιστούν και να φύγει από το πρόσωπό του, που τον μισούν» ( Ψαλμ. 67 : 2 ).Με το τραγούδι αυτού του ψαλμού, πήγε στη θάλασσα. Φτάνοντας μια προβλήτα, βρήκε εκεί ένα ορισμένο θεοφοβούμενοι ναυτικούς και του είπε:
- Αδελφέ! Δεν ξέρετε τη θάλασσα ενός μικρού και ακατοίκητο νησί;
Ο ιδιοκτήτης του πλοίου είπε: 
- Γιατί ρωτάς για αυτό; γιατί θέλεις;
- Θέλω να ξεφύγουμε από αυτόν τον πολυάσχολο κόσμο και να επιβάλει τον εαυτό του το κατόρθωμα της σιωπής - απάντησε Martinian - αλλά δεν ξέρω τη θέση, βολικό για αυτό. 
Ένας σύζυγος είπε: 
- Υπάρχει ένα τέτοιο μέρος, αλλά είναι φοβερή: η θάλασσα είναι από τα ψηλά πέτρινα βράχο, όπου δεν μπορείτε να δείτε ακόμα και το έδαφος. 
- Αυτό το μέρος είναι βολικό για μένα, - απάντησε ο μακάριος - Θέλω να ζήσω εκεί, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στις γυναίκες. 
- Αλλά ποιος θα σας φέρει φαγητό; - Ερωτηθείς Shipman.
Martinian είπε: 
- Θέλω να σας ρωτήσω σχετικά με αυτά τα πράγματα. Θα πάμε να μου δώσει τα τρόφιμα, και εγώ θα προσεύχομαι για εσάς. Αν εσύ φέρει φύλλα φοίνικα, τότε θα ασχοληθεί με την ύφανση? άφιξη, θα πάρετε βιοτεχνίας μου και να το πουλήσει?και σε αυτά τα χρήματα θα μου αγοράσουν τρόφιμα? Έφερα και το νερό στο δοχείο. Έλα σε μένα με το ψωμί και το νερό, σας ζητώ δύο ή τρεις φορές το χρόνο.
Διά τούτο, Shipman φωτισμένη ότι είναι ένας άγιος άνθρωπος πριν από αυτόν?υποσχέθηκε να εκπληρώσει όλες τι θα ζητήσει ευλογημένος. Με την είσοδο του πλοίου που κατέπλευσε στην έρημη χώρα. Με ευνοϊκές ούριο άνεμο το απόγευμα έφτασαν τα πέτρινα βράχια. Βλέποντας της, χάρηκε το πνεύμα, ευλόγησε και επαίνεσε τον Θεό. Ευλογία οι ναυτικοί, πήγε κάτω στο βράχο και άρχισαν να τραγουδούν: «Περίμενα υπομονετικά για τον Κύριο? Και ο ίδιος κλίση για μένα και άκουσε την κραυγή μου? Μου έφερε επάνω από ένα φρικτό λάκκο, έξω από το λασπώδης πηλό, και που τα πόδια μου πάνω σε ένα βράχο και καθιέρωσε τα βήματά μου » ( Ψαλμ. 39 : 2 ). (Τάφρου πάθος είναι, σύμφωνα με την εξήγηση του Αγίου Αθανασίου, αντιπρόεδρος και η άγνοια. Και από τη λάσπη αργίλου, λόγω των αμαρτιών τους, στη λάσπη, κολλάμε τα αλιεύονται).
Μετά την αποφοίτησή του από το ψαλμό, προσευχήθηκε και είπε, τους ναυτικούς: 
- Πηγαίνετε εν ειρήνη, ο αδελφός μου, και φέρε μου τα τρόφιμα, το νερό και τα υποκαταστήματα, έτσι ώστε να μπορώ να κάνω ένα καλάθι. 
- Αν θέλετε, - Shipman απάντησε, - να φέρω και τα δέντρα. Εδώ θα οικοδομήσουμε μια μικρή καλύβα για σας.
Αλλά αυτό δεν έχει ευλογήσει: κατοίκησε σε αυτό το βράχο στην ύπαιθρο, και με υπομονή υπομένοντας τη ζέστη της ημέρας και της νύχτας ψύχρα. Κάθε χρόνο, δύο ή τρεις φορές Shipman έφερε ψωμί και το νερό, είχε τον ρώτησε έναν άγιο.Ζώντας σε ένα βράχο, ευλογημένη Martinian ήταν πολύ ευτυχής που είχε δραπετεύσει το αγριεμένο πλήθος. Είναι μέρα και νύχτα, συνεχώς δοξάζοντας τον Θεό και διδάσκει στην ενατένιση του Θεού. Αλλά ο πονηρός διάβολος εδώ και δεν ήθελε να τον αφήσει ένα άγιο και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ενοχλήσει.Ένα βράδυ, σήκωσε μια μεγάλη καταιγίδα στη θάλασσα και έθεσε ένα τεράστιο κύμα πάνω από το κεφάλι του ευλογημένο. Έχει δέσποζε πάνω από τον γκρεμό δεκαπέντε πήχεις. Ιδού, ο διάβολος φώναξε:
- Τώρα που βυθίστηκε, Martinian! 
Μακάριοι επίσης απάντησε χωρίς αμηχανία: 
- Μάταια είστε, αδύναμη, και καταράστηκε, όχι εργασίας για να με τρομάξει ίντριγκες σας, μην συγχέουμε το ψέμα σας σε αναμονή. Έχω εμπιστοσύνη στον Κύριο μου Ιησού Χριστό και στο όνομά του που αψηφούν.
Τούτου λεχθέντος, η Ευλογημένη Ένας άρχισαν να ψάλλουν: «Σώσε με, Θεέ, για τα νερά έχουν έρθει μέχρι την ψυχή μου []. Βυθίζομαι σε βαθιά λάσπη, όπου δεν υπάρχει μόνιμη? έρχονται σε βαθιά νερά, και η ταχεία υπερχείλιση μου " ( Ψαλμ. 68 : 2 ).
Μετά την αποφοίτησή του από αυτό τον ψαλμό, Martinian άρχισε να προσεύχεται: 
- Κύριε Ιησού Χριστέ, - φώναξε, - ο μονογενής Υιός του αόρατου Πατέρα, που κατέβηκε στη γη για χάρη της σωτηρίας μας, μπορείτε vlastvuesh και πάνω από τη θάλασσα, τις εντολές τους ανέμους. Όλα φόβο ακούει εσάς. Ακούστε με, Κύριε, αυτή την ώρα, και να σταματήσει αυτό το πολύ καταιγίδα, πρέπει να ντρέπεται του διαβόλου, ο οποίος θέλει να με καταστρέψει? όλα τα πράγματα είναι δυνατόν να σοι, Κύριε? όλα είναι στην εξουσία σου. " Με αυτά τα λόγια του αγίου, ο διάβολος εξαφανίστηκε. Η καταιγίδα σταμάτησε, χωρίς να προκαλείται βλάβη στον άγιο. Μετά από αυτό, ο άγιος παρέμεινε στο βράχο για άλλα έξι χρόνια, υφίσταται χάριν της σωτηρίας μας, και τη βροχή, και το κρύο και τη ζέστη. Αλλά ο διάβολος δεν σταμάτησε τερτίπια του. Εισήγαγε τον άγιο σε άλλο τάφο πειρασμό ακόμη και τον υπέβαλε σε ακόμη μεγαλύτερη ατυχία.
Μόλις ο διάβολος είδε ότι το πλοίο πλέει στη θάλασσα, όπου υπήρχαν και άνδρες και γυναίκες. Σήκωσε μια καταιγίδα και ένα ισχυρό άνεμο, το πλοίο Hottabych παραδίδει μια πέτρα, το έσπασε. Όλα πρώην πνιγεί σε αυτό, αλλά μόνο ένας κατάφερε να αρπάξει το διοικητικό συμβούλιο νεανίδα και της έπλευσε προς τον γκρεμό όπου Martinian έζησε. Κρατούσε το βράχο, που αρχίζει να κλαίει νεανίδα:
- Έχετε το έλεος σε μένα, έναν υπηρέτη του Θεού, να μου δώσει ένα χέρι, εκτός από μένα και δεν με αφήνει να χαθεί. 
Βλέποντας ότι η νεανίδα κανείς, αλλά τον δεν μπορεί να σώσει, Ευλογημένος είπε:
- Και αυτό - οι μηχανορραφίες των δαιμόνων, αλλά τώρα, ο διάβολος, δεν μπορείτε να με νικήσει. 
Σκεφτόμαστε αυτό, ο Ευλογημένος είπε: 
- Αλίμονο μου, τον αμαρτωλό, για μένα να μπουν στον πειρασμό και πάλι: πώς μπορώ να κάνω; Αν δεν σφίξει το χέρι προς την κόρη, και να μην το τραβήξει έξω από το νερό, θα βυθιστεί, και η ψυχή μου θα είναι σε κατάσταση ηρεμίας, ενώ μια βαριά αμαρτία , γιατί στη συνέχεια θα δολοφόνο της. Αν μπορώ να το αφαιρέσετε, δεν μπορώ να μείνω εδώ μαζί της. Στη συνέχεια θα υπάρξει πρόβλημα για μένα, περισσότερο από ό, τι το πρώτο. Πριν από μένα, που είναι στο έδαφος, θα μπορούσε να τρέξει, αλλά τώρα - πού μπορώ να πάω; Μετά από όλα, μόνο εδώ και εκεί ένα μικρό βράχο, γύρω από τον τρόπο γύρω από τη θάλασσα.
Στη συνέχεια, άπλωσε τα χέρια του προς τον ουρανό, ευλόγησε άρχισε να προσεύχεται: 
- Ο Θεός, δεν επιτρέψτε μου να πεθάνω, αλλά να οργανώσει τα πάντα για το καλό της ψυχής μου. 
Τούτου λεχθέντος αυτά τα πράγματα, έδωσε εις το χέρι του κόρη και την οδήγησε έξω από τη θάλασσα πάνω σε ένα βράχο. Βλέποντας ότι ήταν πολύ όμορφη, Martinian είπε:
- Πράγματι, δεν μπορεί να είναι μαζί σανό και φωτιά? είναι αδύνατο ότι εσείς και έχω ζήσει εδώ μαζί. Μείνε εδώ και μην φοβάστε: υπάρχει το ψωμί και το νερό: να παραδώσει εδώ μια Shipman. Αυτό είναι δύο μήνες αργότερα θα έρθει εδώ. Πες του όλα όσα είχαν συμβεί, και αυτός θα σας μεταφέρει σε όλη τη θάλασσα.
Μετά από αυτό σηματοδότησε την ιερή θάλασσα του σταυρού και είπε: 
- Κύριος Ιησούς Χριστός! Μπορείτε επέπληξε τους ανέμους, koi να σας ακούσουμε με δέος, Κοιτάξτε κάτω και ελέησόν με, και να μην τους αφήσουμε να πεθάνω. Στο όνομά σας, πέταξα στη θάλασσα, γι 'αυτό είναι καλύτερο για μένα να πεθάνω στα κύματα από το να κάψει με πάθος για τα στερεά γυναίκα.
Γυρίζοντας στη συνέχεια στην κόρη, Martinian είπε: 
- Εκτός από τον εαυτό σας, το κορίτσι? Ο Θεός θα φυλάξει την ψυχή σας από όλες τις συκοφαντίες του εχθρού και να σας κρατήσει μέχρι το τέλος!
Με αυτά τα λόγια ο ίδιος έριξε στη θάλασσα και κολύμπησε. Κοιτάζοντας προς Θεού, δύο δελφίνια έχουν εκτραφεί σε κορυφογραμμές του και υπέστη. Βλέποντας αυτό, η κοπέλα τον κοίταξε όσο ήταν έξω από τα μάτια. Δελφίνια υπέμεινε ευλογημένη σε στέρεο έδαφος. Ερχόμενοι στην ξηρά, Martinian άρχισε να ευχαριστήσω τον Κύριο:
- Θα σου επαινέσω, Κύριε ο Θεός μου, εσύ είσαι φόβο και θαυμάσια εμφανίζεται το έλεός Του για μένα τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου. Μην με αφήσεις μέχρι το τέλος.
Μετά άρχισε να σκέφτεται: 
- Δεν ξέρω, τι μπορώ να κάνω; Ο εχθρός δεν με αφήνει ούτε στα βουνά ή στην έρημο. Δεν μου και τη θάλασσα αριστερά. Αλλά εγώ πάντα πρέπει να φορούν την καρδιά τα λόγια του Ευαγγελίου: «Όταν σας καταδιώκουν σε μια πόλη, φυγή στο άλλο. Για πραγματικά σας λέω: δεν έχετε χρόνο να τις πόλεις του Ισραήλ, έμπροσθεν του Υιού του ανθρώπου » ( Κατά Ματθαίον. 10 : 23 ).
Τούτου λεχθέντος, η Ευλογημένη Ένας άρχισαν να μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο, από τη μια πόλη στην άλλη και είπε το εξής: 
- Run, Martinian, ότι δεν έχουν υποστεί την επίθεση. 
Έτσι, συνεχώς περιπλάνηση, πέρασε τη ζωή του. Ιδού, αυτός δεν φορούσε κανένα ραβδί μαζί του, ούτε τσάντα, ούτε ψωμί, ούτε δύο χιτώνες, ούτε τα χρήματα - με λίγα λόγια κάτι που είναι απαραίτητο για τη ζωή μας. Όταν ήρθε στην πόλη ή κάποιο χωριό, ρώτησε ποια από τις διάφορες κατοίκους της ευσέβειας του, και ότι έζησαν και πήραν τα τρόφιμα. Πέρασε τη νύχτα εκεί, όπου πιάνει το βράδυ: στην έρημο ή στον τομέα? δια του παρόντος, πήγε να ξεκουραστεί σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ταξιδεύοντας έτσι, επισκέφθηκε δύο χρόνια, εκατόν εξήντα τέσσερις πόλεις και τελικά ήρθε στην Αθήνα το 1372 . Επίσκοπος της πόλης, ο Θεός ήταν στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψει όλα τα σχετικά με το ευλογημένο Martinian. Εδώ, νιώθοντας την προσέγγιση του θανάτου του, τον άγιο, όταν ήταν άρρωστος, πήγε στην εκκλησία, κάθισε στο έδαφος και είπε στους άλλους:
- Ενθαρρύνετε τον επίσκοπο εδώ σύντομα! 
Περιβάλλοντος σκέφτηκε ότι ήταν τρελός. Όταν Martinian άρχισαν να τους ζητήσει και πάλι, τον υπάκουσε, πήγε στον επίσκοπο και του είπε:
- Ένας άνδρας είναι στην εκκλησία? δεν ξέρουμε αν ήταν τρελός ή κάτι άλλο. Μας ζήτησε να σας καλέσει σε αυτόν.
Ο επίσκοπος είπε επίσης σε αυτά: 
- Μάταια μπορείτε να καλέσετε αυτό το άτομο έναν ανόητο: αυτός είναι πολύ καλύτερα από μένα! 
Επαναστατούν, Επίσκοπος πήγε στην εκκλησία. Μακάριοι είδε τον επίσκοπο, ο ίδιος δεν μπορούσε να σηκωθεί. Απλώνει τα χέρια τους με τον ίδιο, ήθελε να αποτίσω φόρο τιμής σε τιμή Sim Θεό επισκόπου. Ο επίσκοπος είναι, επίσης, προσπαθεί να του δώσει την τιμή και είπε:
- Ο Θεός κάποτε υποσχέθηκε να μου δείξει δούλο Του. Αυτό είναι τώρα γύρισε την υπόσχεσή του. Πότε θα είναι αντάξια του ουράνιου βασιλείου, το θυμάσαι.
Ευλογημένος δημοσιεύτηκε: 
- Ευλόγησε μου, Πατέρα, και προσεύχομαι στον Κύριο για μένα, γι 'αυτό μην στέκεστε καταδίκασε πριν δίκαιη κρίση Του. 
Έχοντας πει αυτό, ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό και είπε: 
- Κύριος Ιησούς Χριστός! στα χέρια σου πνεύμα μου!
Και το σημείο του σταυρού, ο επίσκοπος είπε: 
- Για να με θάψουν, Πατέρα, για χάρη του Κυρίου! 
Αυτό ευτυχισμένος πρόσωπο φωτίστηκε με ένα χαμόγελο - και έτσι έδωσε την ψυχή του στον Κύριο το 1373 . Έτσι Αγίου Martinian έχασαν τη ζωή τους με την τιμή επίγεια καριέρα του, διατήρησε την πίστη και την τιμή να λάβει το στέμμα, τον priugotovanny στη βασιλεία των ουρανών. Επίσκοπος με μεγάλη τιμή να θάψει το ιερό σώμα του στην εκκλησία.
Ποιος δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν αυτό ασκητή που δεν κατευνάσει μνήμη του! Είναι μέχρι το τέλος των ημερών του είχε εργαστεί για να σώσει τη ζωή του.Και ακόμη υποβληθεί οικειοθελώς τον εαυτό του να υποφέρει. Στη συνέχεια, υπάρχει ακόμα ανεγερθεί σχετικά με τις διώξεις των χριστιανών, αλλά ο άγιος ο ίδιος έδωσε το μαρτύριο. Νίκησε τον διάβολο και όλα τα τερτίπια του τερματίζεται. Ήταν ένας διώκτης για τον εαυτό τους και επέβαλε εθελοντικά για την ταλαιπωρία. Αληθινή, θα πρέπει να κληθεί ένας μάρτυρας και μια καλή πάσχων? ώρα φωτιά ξεπέρασε το αιώνιο πυρ. Διάβολος τον έθεσε στη σύζυγό του, και αυτή η μακάρια της επέστησε προς τα δεξιά και καλό τρόπο.
Αλλά ας στραφούμε προς το κορίτσι, άφησε Martinian πάνω σε ένα βράχο, και να δούμε ότι έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προσευχή της ευλογημένης.
Αριστερά πάνω στο βράχο, Photinia - όπως ήταν το όνομα αυτού παρθενική - τρέφονται ψωμί και νερό, όπως υποδεικνύεται από την ευλογημένη της. Σύμφωνα με το έθιμο, δύο μήνες αργότερα, Shipman πήγε στο βράχο, που φέρει για την ηγουμένη ψωμί και νερό. Πλησιάζοντας τον βράχο, είδε μια υπηρέτρια αντί του μοναχού και σκέφτηκα ότι ήταν ένα φάντασμα. Στη φρίκη, άρχισε να πλεύσει από το γκρεμό. Photinia, επίσης, άρχισε να φωνάζει σε αυτόν:
- Μην φοβάστε, εγώ - στην πραγματικότητα μια γυναίκα και - Χριστιανός? δεν πηγαίνουν μακριά από μένα, αλλά έρχονται και να ακούσετε αυτό που σας λέω.
Αλλά Shipman δεν την πιστεύουν. Τότε εκείνη τον εκλιπαρούσε, άρχισαν να λένε:
- Ορκίζομαι από τον Χριστό, ότι εγώ - ένα χριστιανικό? χωρίς το φόβο να έρθει εδώ και να ακούσετε την ιστορία μου.
Στη συνέχεια, ο ίδιος Shipman στο βράχο, της είπε: 
- Πού είναι ο πρώην τότε Chernorizets; πώς και πού θα μπορούσε να βγούμε από εδώ; Ποιος έφερε σε σένα, και αριστερά σε αυτό το βράχο;
Crosshair, Photinia άρχισαν να μιλούν για όλα όσα συνέβησαν σε αυτήν. Αφού άκουσε την ιστορία της, οι άνθρωποι ήταν εξαιρετικά έκπληκτοι, και της είπε:
- Πηγαίνετε, σας μεταφέρονται εδώ στη γη, έτσι ώστε να μπορείτε να πάτε στην πόλη τους. 
- Όχι, ο αδελφός, - εκείνη του απάντησε - Σας ικετεύω, μην με πάρει από εδώ, αλλά μου κάνει μια καλοσύνη, Πηγαίνετε στο χωριό, να μου φέρει ανδρικά ρούχα του σάκο? φέρτε μου το ψωμί και το νερό, πώς το έκανες αυτό για έναν ευλογημένο άνθρωπο, και θα λάβετε τις υπεσχημένες ευλογίες του Θεού σε αυτούς. Γιατί δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του ανδρικού φύλου και γυναίκες, σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου: «Ουκ ένι Ιουδαίος ούτε Έλλην?ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, δεν υπάρχει ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό: για είσθε όλοι ένα εν Χριστώ Ιησού » ( Γαλ. 3 : 28 ). Μην μου αποφεύγουν έναν αμαρτωλό, γιατί θέλω να σωθεί. Ίσως ο Θεός, πρόθυμος να με σώσει, τη σοφία Του αναζητούν την ευχαρίστηση σε αυτά με έβαλε σε αυτό το βράχο. Μην με αφήσεις μόνο και μόνο επειδή μου - μια γυναίκα? Να θυμάστε ότι ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, και ότι ο ίδιος είχε την ευχαρίστηση σε αυτά που πρέπει να γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία. Σερβίρετε μου, και πώς να σας εξυπηρετήσει στο δίκαιοι, και φέρε μου τίποτα για το τι σας ρώτησα. Φέρτε επίσης το μαλλί, έτσι θα μπορούσα να κάνω κεντήματα. Ας υποθέσουμε ότι έχετε έρθει εδώ και η σύζυγός σας: μου oblechёt σε ανδρικά ρούχα, και εγώ θα σου δουλεύω ότι μου παραγγελίες. Κύριε και Θεέ μου, ότι μπορεί να τηρήσει με σένα όλα σου τις μέρες, και θα σας δώσει και σε αυτό και σε μια μελλοντική ζωή, έλεος και τη συγχώρεση των αμαρτιών.
Ναυτικούς της απάντησε επίσης: 
- Θα κάνω ό, τι με ρωτάτε, απλά να είναι ισχυρή και καλής θάρρος, και ο Θεός θα εκπληρώσει την επιθυμία σας. 
Με αυτά τα λόγια έπλευσε το σπίτι? Δύο ημέρες αργότερα, ήρθε πάλι εδώ με τη σύζυγό του, λαμβάνοντας όλα όσα ζήτησε η κοπέλα. Βγαίνοντας από το πλοίο, η σύζυγός του βρισκόταν πάνω σε ένα βράχο στον ευλογημένο Photina. Εκείνη το φίλησε και προσκύνησε μέχρι το έδαφος. Στη συνέχεια, έφερε τα ρούχα της από το πλοίο και το ψωμί. Μετά ζητώντας από τους ναυτικούς να προχωρήσουμε λίγο, ευλογημένη με Photina ίδιοι sovlekla γυναικεία ρούχα, βάζοντας μαζί ένα SIM και γυναικεία αδυναμία, και ντυμένος με μια ρόμπα και περιστοιχισμένη αρσενικό σοφία και αρσενική δύναμη. Ιδού, που προσευχόταν, φωνάζοντας:
- Κύριε ο Θεός! Μπορείτε ακούσει τις προσευχές του αιώνα όλοι οι άγιοι σου, να ακούσετε και να αμαρτωλή μου, να με βοηθήσει σε αυτό το μέρος στο ανδρικό ντύσιμο για να ζήσουν ήσυχα και ευλαβικά? σώσει την ψυχή μου, να ενισχύσει την καρδιά μου, να ενισχύσει το σώμα μου και με οδηγούν στο δρόμο της σωτηρίας?Δώστε αξιοπρεπείς μισθούς και sim ανθρώπους, Koi με εξυπηρετήσει. Για Εσύ είσαι ευλογημένος και preproslavlen για πάντα. Αμήν. 
Μετά από αυτό, είπε στη γυναίκα του: 
- Η κυρία μου, σας παρακαλώ να μου δώσει και παλτό με ψωμί και νερό, οπότε δεν έχω καμία ανταμοιβή ψωμί σας, αλλά αυτά είναι τα ρούχα μου σε σένα να λάβει σε ανάμνηση της ταπεινότητας μου. 
Μετά από αυτό που τους απέρριψε με τον κόσμο. Την τρίτη Shipman μήνα με τη σύζυγό του και πάλι ήρθε στο Photina, και το έφερε μαζί του το ψωμί.
Ενώ για το νησί, η Παναγία εξήρε το Θεό για τη ζωή του. Κάθε μέρα, προσφέρει 12 προσευχές προς τον Θεό, και κάθε βράδυ που επιδείνωσε αυτά τα πράγματα ευσεβείς επιχειρήσεων και είκοσι τέσσερις φορές προσευχήθηκε στον Κύριο. Λίρα ψωμί που σερβίρεται φαγητό της για δύο ημέρες. Έτσι, με τη βοήθεια του Θεού, έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του. Όταν εγκαταστάθηκε σε αυτόν τον βράχο, ήταν είκοσι πέντε χρόνια, και πάνω στο βράχο που δούλευαν για έξι χρόνια? στη συνέχεια στον κόσμο της θιασώτες του Κυρίου αγνή και άγια ψυχή. Μέσα σε δύο μήνες μετά το θάνατό της, όταν η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας έφτασε Shipman, μαζί με τη σύζυγό του, βρήκαν το ευλογημένο Φωτεινή θανόντος? Τα χέρια της ήταν διπλωμένα σταυρωτά, το πρόσωπό της ήταν χλωμό? έμοιαζε σαν να κοιμάται. Υποκύπτοντας ιερό σώμα της και τον πήρε και τον έβαλαν στο πλοίο και απέπλευσε προς την πόλη της Καισάρειας στην Παλαιστίνη. Υπάρχουν Shipman πήγε στον επίσκοπο Καισαρείας και του είπε τα πάντα για την ενάρετη ζωή, Αγίου Photina. Με όλα τα κλήρου, Επίσκοπος τιμή να θάψει το σώμα της, με το τραγούδι του ψαλμούς και την εμπνευσμένη τιμή τραγουδούν-κατοχυρωμένες και δόξα στον Πατέρα και στον Υιό και στο Άγιο Πνεύμα, τώρα και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. 














Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου