Σάββατο 26 Αυγούστου 2017




Δ Ι Α Β Α Σ Τ Ε

ACTA S. ADRIANI ET SOCIORUM MART
( Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)
(σελίδες  218 - 230 )


DE S. ADRIANO ET VIGINTI TRIBUS SOCIIS
( σελίδες 209 - 218 )



DE RELIQUIIS ET MIRACULIS SS. ADRIANI ET NATALIAE
(σελίδες 231 - 255 )



MARTYRIUM DE S. ADRIANO MARTYRE  SUB LICINIO( ;;;)
( ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ   ΥΠΟ ΤΟΥ ΛΙΚΙΝΙΟΥ (;;;;;)
ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)
(σελίδες 810 - 811)




DE S. ADRIANO MARTYRE 
 SUB LICINIO (;;;;;)

(σελίδες 808 - 810 )









Άγιοι Μάρτυρες Αδριανός και Ναταλία





Eις τον Aδριανόν.
Ἀδριανοῦ τέμνουσι χεῖρας καὶ πόδας
Χεῖρες πονηρῶν, ὧν φονοδρόμοι πόδες.

Eις την Nαταλίαν.
Ἐν τῷ βίῳ σύνευνος, ἐν δὲ τῷ πόλῳ
Ἀδριανῷ σύσκηνος ἡ Ναταλία.

Ἀδριανὸς τμήθη χεῖρας πόδας εἰκάδι ἕκτῃ.


Βιογραφία

Ο Άγιος Ανδριανός, ο οποίος έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Μαξιμιανού, ήταν παντρεμένος με την Ναταλία. μία μέρα λοιπόν είδε 23 χριστιανούς, να είναι έτοιμοι να μαρτυρήσουν για την πίστη τους. Ο 28χρονος Ανδριανός (από τη Νικομήδεια), εντυπωσιάστηκε από αυτά πού άκουσε και δήλωσε στους ειδωλολάτρες ότι είναι κι' αυτός χριστιανός. Αμέσως τον έπιασαν και τον έκλεισαν στην φυλακή. Εκεί πήγε η Ναταλία να του συμπαρασταθεί και να του πει να μην λυγίσει.


Мучение св. Адриана 
Тзортзи (Зорзис) Фука. Фреска. Афон (Дионисиат). 1547 г.
Μαρτύριο του Αγίου Ανδριανού. 
Τοιχογραφία ( Fresco.) τού  έτους 1547 μ.Χ.
στήν Ιερά Μονή  Διονυσίου Αγίου Όρους. 
¨Εργο τούΤζώρτζης (Ζώρζης) Fuca.




Στην συνέχεια, αφού υπέμεινε πολλά και φρικτά βασανιστήρια παρέδωσε το πνεύμα του. Αξιοσημείωτο είναι, ότι όταν οι ειδωλολάτρες επιχείρησαν να του κάψουν το σώμα, ξέσπασε μία δυνατή νεροποντή η οποία έσβησε τη φωτιά. το σώμα του ενταφιάστηκε από την γυναίκα του την Ναταλία, η οποία μετά από λίγο καιρό θάφτηκε δίπλα του, αφού μαρτύρησε και αυτή για τον Χριστό.

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ, KURGAN
Εκκλησία των Θεοφανείων είναι χτισμένη σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Μπάροου - στην καμπή του ποταμού Tobol στη διασταύρωση των δρόμων και Krasin Klimov, ενσωματώνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ρωσικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του τέλους XVII - αρχές του XVIII αιώνα.


Αποτμήματα των Ιερών λειψάνων των Αγίων Αδριανού καί Ναταλίας που φυλάσσονται στον παραπάνω Καθεδρικό Ιερό Ναό



 храм в честь мучеников Адриана и Наталии в Деснянском районе города Киева
Ο Ιερός Ναός προς τιμήν των Αγίων Μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στο Desnianskyi περιοχή τού Κιέβου. Ουκρανία

Ковчежец с частицей мощей св. Наталии, в храме св. Адриана и Наталии, Киев
Λειψανοθήκη με ένα μέρος των λειψάνων τής Αγίας Ναταλίας, στον Ιερό Ναό τών Αγίων Αδριανού καί Ναταλίας, Κίεβο. Ουκρανία














Мощи св. мч. Наталии. Храм святаго Лаврентия Милан. Италия
Τα λείψανα της Αγίας  Ναταλία στο Ναό τού Αγίου Λαυρεντίου του Μιλάνου. Ιταλία 













Οι Άγιοι Μάρτυρες Αδριανός και Ναταλία





Мучч. Адриан и Наталия. Из росписей Софии Киевской. XI век
Άγιοι Αδριανός καί Ναταλία. Τοιχογραφία του 11ου αιώνα. από τον Καθεδρικό  Ι.Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο. Ουκρανία
Ο άγιος μάρτυς Αδριανός και η σύζυγός του Ναταλία κατάγονταν από τη Νικομήδεια. Κατά τη δεύτερη περίοδο (ήτοι 302-305 μ.Χ.) της βασιλείας του Μαξιμιανού (286-305 μ.Χ.) συνελήφθησαν είκοσι τρεις χριστιανοί άνδρες, οι οποίοι κρύπτονταν στα σπήλαια, και υποβλήθηκαν σε πλεί­στα όσα βασανιστήρια και κακώσεις. Αυτούς λοιπόν ο Αδριανός, προ του μαρτυρίου τους, τούς ρώτησε το εξής: «Για ποιό λόγο, καλοί μου άνθρωποι, υπομένετε αυτές τις ανυπόφορες και δεινές τιμωρίες;». Αυτοί του αποκρίθηκαν: «Για να κερδίσουμε τα αγαθά που έχει ετοιμάσει ο Θεός για όσους πάσχουν υπέρ Αυτού, τα οποία βεβαίως δεν εί­ναι δυνατόν ούτε ακοή να τα ακούσει ούτε λόγος ανθρώπι­νος να τα περιγράψει».
Αμέσως λοιπόν τότε ο μακαριστός Αδριανός, διεγερθείς από τη θεία χάρη, είπε στους γραμματείς που έγραφαν τα ονόματα των μελλόντων να υποστούν μαρτυρικό θάνατο χριστιανών: «Γράψτε και το δικό μου όνομα· στ’ αλήθεια, ευχαρίστως συναριθμούμαι με αυτούς». Εκείνοι, πράγματι, έγραψαν το όνομά του και, αφού του έδεσαν τα χέρια με αλυσίδες, τον έριξαν στη φυλακή. Πληροφορηθείσα δε η σύζυγός του Ναταλία τη σύλληψη και φυλάκισή του, νόμι­σε ότι αυτά έγιναν για άλλο λόγο και στενοχωρήθηκε πά­ρα πολύ. Ύστερα όμως έμαθε ποιά ήταν η αιτία της καθείρξεως του συζύγου της Αδριανού. Αμέσως, αφού φό­ρεσε λαμπρά ενδύματα, έσπευσε στο δεσμωτήριο, μπήκε μέσα και καταφιλούσε τις αλυσίδες με τις οποίες ήταν δε­μένα τα χέρια του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον, τον μακάριζε για την προθυμία του και τον συμβούλευε να υπομένει με καρτερία τους αφόρητους πόνους των βασανι­στηρίων, μένοντας ασάλευτος και ακλόνητος στην πίστη του στο Χριστό. Και, ακόμη, παρακαλούσε τους συνδεσμώ­τες του χριστιανούς να προσεύχονται γι’ αυτόν.
Αλλά τότε, ύστερα από προτροπή του μάρτυρος Αδριανού, η Ναταλία επέστρεψε στην οικία της. Μετά δε από λίγο ο Μάρτυς, επειδή είχε την εντύπωση ότι θα οδη­γούνταν στον τύραννο, χαιρέτισε τους συνδεσμώτες του χριστιανούς και, αφού έδωσε χρήματα στους δεσμοφύλα­κες, έλαβε άδεια και πήγε στην οικία του, για να μηνύσει στη σύζυγό του Ναταλία να είναι παρούσα κατά την τελείωσή του. Εκείνη όμως, μόλις αντίκρισε το σύζυγό της, νόμιζε ότι φοβήθηκε τα βασανιστήρια και για το λόγο αυ­τό αρνήθηκε το Χριστό και, έτσι, αφέθηκε ελεύθερος. Αφού λοιπόν η Ναταλία έκαμε τη σκέψη αυτή, του έκλει­σε την πόρτα κατάμουτρα, ονειδίζοντας τον για την άρνη­ση του Χριστού και αποκαλώντας τον φιλόζωο και δειλό. Ακόμη δε η Αγία του υπενθύμισε την απειλή του Χριστού προς εκείνους που θα αθετήσουν την πίστη τους σ’ Αυτόν. Επιπλέον δε και τον εαυτό της τον αποκαλούσε άθλιο και δυστυχισμένο, γιατί ούτε μια ήμερα, έλεγε, δεν είχε την ευτυχία να ονομαστεί γυναίκα Μάρτυρος, αλλά την ευτυ­χία και τη μακαριότητα, που είχε την ελπίδα να λάβει, τη διαδέχτηκαν μεμιάς η δυσφημία και η αθλιότητα. Όταν όμως αυτή έμαθε το σκοπό για τον οποίον ο Άγιος πήγε στην οικία του, του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες και, αφού τον αγκάλιασε, τον ασπαζόταν με απέραντη αγαλλίαση και χαρά. Αμέσως δε, όπως ήταν, τον ακολούθησε στην πο­ρεία του προς τον τύραννο.
Οδηγήθηκε λοιπόν ο άγιος Αδριανός στο βασιλιά, στον οποίο και διακήρυξε με παρρησία ότι ο Χριστός εί­ναι ο μόνος αληθινός Θεός. Αμέσως τότε ο τύραννος πρόσταξε και υποβλήθηκε ο Άγιος σε βασανιστήρια. Και πρώτα – πρώτα, τον έριξαν στο έδαφος μπρούμυτα και τον έδειραν ανηλεώς με ξύλα. Έπειτα τον γύρισαν ανάσκελα και τον χτύπησαν τόσο πολύ στην κοιλιά, ώστε αυτή άνοιξε και φάνηκαν τα σπλάχνα του. Ήταν δε τότε ο Άγιος είκο­σι οχτώ χρόνων. Ακολούθως οι δήμιοι τον ακρωτηρίασαν μαζί με τους υπόλοιπους Αγίους. Και βέβαια ο πρώτος που του έκοψαν τα χέρια και τα πόδια ήταν ο Αδριανός. Μάλιστα δε η σύζυγός του Ναταλία έθετε πάνω στο αμόνι κάθε μέλος και τον μεν δήμιο τον παρακαλούσε να χτυ­πάει δυνατά με το σφυρί την κοπίδα, τον δε σύζυγό της Αδριανό τον ενθάρρυνε και τον ενδυνάμωνε να υπομένει καρτερικά τους πόνους και να μην προδώσει από δειλία την υπέρ του Χριστού άθλησή του.
Όταν λοιπόν ο άγιος Αδριανός ετελειώθη, και μαζί και οι άλλοι άγιοι Μάρτυρες, τα δε σώματά τους επρόκειτο να ριχτούν στο πυρ, για να καούν, η Ναταλία πήρε στην αγκαλιά της το ένα χέρι του συζύγου της Αδριανού και ακολουθούσε τα άγια λείψανα. Αλλά και με τα αίματα που έσταζαν από τα ιερά αυτά λείψανα άλειφε τον εαυτό της.
Μόλις οι δήμιοι έφτασαν στον προκαθορισμένο τόπο, έριξαν στο πυρ τα άγια λείψανα. Αμέσως όμως τότε ξέ­σπασε μεγάλη νεροποντή, η οποία έσβησε το πυρ, και τα λείψανα έμειναν άθιχτα. Έτσι ένας χριστιανός, ονόματι Ευσέβιος, περισυνέλεξε τα άγια λείψανα και, αφού τα έβαλε σε ένα πλοιάριο, τα μετέφερε στην Αργυρούπολη, κοντά στο Βυζάντιο, και τα ενταφίασε. Εκεί και η αγία Ναταλία, μεταβάσα αργότερα, παρέδωσε το πνεύμα της στο Θεό και ενταφιάστηκε δίπλα στα λείψανα των αγίων Μαρτύρων.
Πηγή: Γεωργίου Δ. Παπαδημητρόπουλου, Με τους Αγίους μας, Συναξαριστής μηνός Αυγούστου, εκδ. Αποστ. Διακονία, σ.148-152.




Минея - Август (фрагмент). Икона. Русь. Начало XVII в.
 Церковно-Археологический Кабинет Московской Духовной Академии.
Μηναίο - Αύγουστος (τεμάχιο). Εικονίδιο. Russ. Αρχές τού 17ου αιώνα, 
στήν Εκκλησία  καί τό Αρχαιολογίκό Γραφείο τής Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας.

Ιερά Λείψανα: 
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ναταλίας βρίσκεται στη Μονή Κύκκου Κύπρου.


Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Ἀναφαίρετον ὄλβον ἠγήσω, τὴν σωτήριον, πίστιν τρισμάκαρ, καταλιπῶν τὴν πατρῴαν ἀσέβειαν καὶ τῷ Δεσπότῃ κατ' ἴχνος ἑπόμενος, κατεπλουτίσθης ἐνθέοις χαρίσμασιν Ἀδριανὲ ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, ὁμοὺ σὺν Ναταλία τὴ θεόφρονι.


Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.
Γυναικὸς θεόφρονος τοὺς θείους λόγους, ἐν Καρδίᾳ θέμενος, Ἀδριανέ μάρτυς Χριστοῦ, ἐν τοῖς βασάνοις προσέδραμες, σὺν τῇ συζύγῳ τὸ στέφος δεξάμενος.



Ὁ Οἶκος

Καιρὸς ἐπέστη τοῖς πιστοῖς, χαρμόσυνος ἡμέρα, Ἀδριανοῦ τοῦ θείου ἐνθέως εὐφρανθῶμεν, ἀναβοῶντες πρὸς αὐτόν· Μάρτυς τοῦ Κυρίου, ὁ τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν σαφῶς ἀγωνισάμενος, καὶ στέφος οὐρανόθεν δεξάμενος τῆς δικαιοσύνης, ἀπὸ πάσης ἐπηρείας τοῦ ἀλλοτρίου ἡμᾶς ῥῦσαι πάντας, ἴασίν τε ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων ἐξαπόστειλον ἡμῖν, καὶ τὴν κηλῖδα πᾶσαν τοῦ νοὸς ἐκκάθαρον οὐρανόθεν, σὺν τῇ συζύγῳ τὸ στέφος δεξάμενος.





ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ

Храм Святых мучеников Адриана и Наталии Одесса

Εκκλησία της Αγίας Μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας Οδησσό




  Чтимый образ святых мучеников Адриана и Наталии происходит из храма Адриана и Наталии «что в Мещанской», который находился на проспекте Мира между домами 11 и 13, где сейчас сквер. После разрушения храма в 1936 году образ был принесен в Знаменский храм протоиереем Стефаном Марковым.
Ιερή Εικόνα των Αγίων Μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας προέρχεται από το ναό του Αδριανού και Ναταλίας "ότι Meshchanskaya", το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ειρήνης ανάμεσα στα σπίτια 11 και 13, η οποία είναι τώρα η πλατεία. Μετά την καταστροφή του ναού το 1936, η εικόνα μεταφέρθηκε στο ναό του σημείου Αρχιερέα Stefan Markov.




КРАТКИЕ ЖИТИЯ МУЧЕНИКОВ АДРИАНА И НАТАЛИИ


Су­пру­ги Адри­ан и На­та­лия жи­ли в го­ро­де Ни­ко­ми­дии в Вифин­ской об­ла­сти Ма­лой Азии. Адри­ан был языч­ни­ком и слу­жил чи­нов­ни­ком им­пе­ра­то­ра Мак­си­ми­а­на Га­ле­рия (305–311 гг.), го­ни­те­ля хри­сти­ан. На­та­лия бы­ла тай­ная хри­сти­ан­ка. Во вре­мя го­не­ний близ Ни­ко­ми­дии в пе­ще­ре скры­ва­лось 23 ве­ру­ю­щих. Их пой­ма­ли, су­ди­ли, ис­тя­за­ли и за­став­ля­ли при­не­сти жерт­ву идо­лам. По­том их по­ве­ли в су­деб­ную па­ла­ту, чтобы за­пи­сать их име­на. Здесь на­хо­дил­ся на­чаль­ник па­ла­ты Адри­ан, ко­то­рый спро­сил их, ка­кую на­гра­ду ожи­да­ют они от сво­е­го Бо­га за му­че­ния. Они от­ве­ти­ли ему:...




ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑΣ

Το ζευγάρι, Αδριανού και Ναταλίας έζησε στην πόλη της Νικομήδειας στη βιθυνικής περιοχή της Μικράς Ασίας. Adrian ήταν μια ειδωλολατρική, και υπηρέτησε ως αξιωματικός του αυτοκράτορα Μαξιμιανού Γαλερίου (305-311 gg.), Ο διώκτης των Χριστιανών. Ναταλία ήταν ένα μυστικό Χριστιανός. Κατά τη διάρκεια της δίωξης σε μια σπηλιά κοντά στην Νικομήδεια απέκρυψε 23 πιστούς. Πιάστηκαν, προσπάθησε, βασανίστηκαν και αναγκάστηκε να θυσιάσει στα είδωλα. Στη συνέχεια τους οδήγησε στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, να γράψουν τα ονόματά τους. Υπήρξε ο επικεφαλής της Βουλής των Adrian, ο οποίος ζήτησε να τους τι αναμένουν μια ανταμοιβή από τον Θεό για την ταλαιπωρία τους. Τον απάντησε: «Όχι μάτι δεν είδε, και αυτί δεν άκουσε, δεν έχουν εισέλθει στην καρδιά του ανθρώπου αυτό που ο Θεός ετοίμασε γι «αυτούς που τον αγαπούν» ( 1 Κορ 2: 9 ). Ακούγοντας αυτό, ο Adrian είπε στους γραμματείς, «Γράψτε το όνομά μου μαζί τους, έτσι ώστε να μπορώ -. Χριστιανός» Adrian φυλακιστεί. Ο αυτοκράτορας τον συμβούλευσε να διαγράψει το όνομά του από τη λίστα των Χριστιανών και να ζητήσει συγχώρεση. Adrian τον διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν ήταν τρελός, και το έπραξε με δική καταδίκη του. Στη συνέχεια γύρισε 28 ετών.
Αφού έμαθε για το περιστατικό, Ναταλία έσπευσε να τη φυλακή όπου Adrian ενθαρρύνονται να είναι θαρραλέα. Όταν καταδικάστηκε σε θάνατο κρατουμένων των Χριστιανών, ο Αδριανός κυκλοφόρησε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το σπίτι, έτσι είπε η σύζυγός του, γι «αυτό.Βλέποντας Adrian, Ναταλία φοβόταν ότι αρνήθηκε τον Χριστό, και δεν τον άφησε στο σπίτι.
Πίσω στη φυλακή, Adrian, μαζί με άλλους μάρτυρες υποβλήθηκαν σε φρικτά βασανιστήρια: μαρτύρων διέκοψε τα χέρια και τα πόδια του με ένα βαρύ σφυρί, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους σε μεγάλη αγωνία. Όταν ήρθε στην Adriana, η σύζυγος του πιο φόβος ότι ο σύζυγός της δεν είχε χάσει την καρδιά και δεν αρνήθηκε τον Χριστό. Ενίσχυσε Adrian και να κολλήσει τα χέρια και τα πόδια του, ενώ ο δήμιος να διακοπεί με ένα σφυρί. Πέθανε μια ιερή Adrian, μαζί με άλλους μάρτυρες κατά το έτος 304. Όταν το σώμα τους άρχισε να καίει, η καταιγίδα αυξήθηκε και η φωτιά έσβησε, τα λίγα δήμιοι σκοτώθηκαν από κεραυνό.
Ο διοικητής του στρατού ήθελε να παντρευτεί Ναταλία, ο οποίος ήταν ακόμα νέος και πλούσια.Ακόμη και πριν από το θάνατο του Adriana Ναταλία του ζήτησε να προσευχηθεί ώστε να μην αναγκάζεται να παντρευτεί. Τώρα, Adrian εμφανίστηκε σε ένα όνειρο και της είπε ότι σύντομα ακολουθούν. Και έτσι έγινε: Ναταλία πέθανε στο φέρετρο του συζύγου της, στις παρυφές της πόλης του Βυζαντίου, όπου το σώμα του μεταφέρθηκε πιστούς.





ΠΛΗΡΗΣ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑΣ

Το μεγάλο διώκτη της Εκκλησίας του Χριστού οι ασεβείς βασιλιάς του Μαξιμιανού [1] , και στην επιδίωξη της σφαγής σε όλη πολλοί Χριστιανοί, έφτασε στην πόλη της Νικομήδειας [2] .Πηγαίνοντας στο ειδωλολατρικό ναό, ο βασιλιάς έκανε μια άσχημη λατρεία θεών τους, έπεσε πριν από τα είδωλα στο έδαφος, και με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων της πόλης έφερε τα αποτρόπαια θυσίες. Μετά από αυτό, διέταξε τους Χριστιανούς να βρει και να τους φέρει μέχρι να πληγεί. Ιδιαίτερη τιμωρία απειλείται ο βασιλιάς όσους σκέφτονται ακόμη και να κρύψει τους χριστιανούς. Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που μαθαίνουν όπου κρύβεται Χριστιανός, θα ενημερώσει γι «αυτό, ή να βρουν κάποια, θα υποβάλει στο δικαστήριο, ο βασιλιάς υποσχέθηκε ανταμοιβές και τιμητικές διακρίσεις. Ως εκ τούτου, έδωσαν ο ένας τον άλλον μέχρι θανάτου: γείτονα – έναν γείτονα, γείτονα – γείτονά του? που για το φόβο της τρομερής εντολή του βασιλιά, ο οποίος, λόγω της νίκης.
Μερικά από τα πονηρά πολέμαρχος της είπε ότι σε μια σπηλιά κρυμμένη Χριστιανοί και τραγουδούν όλη τη νύχτα και να προσεύχονται στον Θεό τους. Ήταν αμέσως έστειλε στρατιώτες που ήρθαν στο σπήλαιο και κατέλαβε όλο που ήταν σε αυτό χριστιανοί, ο αριθμός είκοσι τρία.Αλυσοδεμένοι με σιδερένιες αλυσίδες, που τους έστειλε στην πόλη για να αντιπροσωπεύουν το βασιλιά.
Ενώ ο βασιλιάς οδήγησε σε ένα άρμα στον ειδωλολατρικό ναό για θυσίες. Τον συνάντησα στο δρόμο, οι στρατιώτες που οδηγούν τις σχετικές χριστιανούς, φώναξε σ «αυτόν:
– Ο βασιλιάς! Εδώ – αντιπάλων και των επικριτών με την εντολή του Μεγάλων Θεών μας σας.
Οδήγησε το άρμα και έκανε νόημα να κλείσει τις εν λόγω κρατουμένων, ο βασιλιάς τους ρώτησε πού ήταν.
– Γεννηθήκαμε σε αυτή τη χώρα, και είμαστε χριστιανοί με πίστη, – είπαν.
– Δεν έχετε ακούσει, – συνέχισε ο βασιλιάς – τι βασανιστήρια περιμένουν όσους αποκαλούν τους εαυτούς τους Χριστιανούς;
– Ακούσαμε, – απάντησε ο άγιος, – και γελούσαν ανοησία σας και πάνω από τον Σατανά, ενεργώντας γιους, πιστούς στο Θεό, με την οποία θα είναι πάνω – επικεφαλής!
Εξοργισμένοι από το βασιλιά αναφώνησε:
– Ω, κολασμένων! Πώς τολμάς να μου τηλεφωνήσει ένας ανόητος και γελάνε μαζί μου; Με τους μεγάλους θεούς που είμαι σε αγωνία lyuteyshih διαγράψει το σώμα σας!
– Διαδρομή και να τους χτυπούν με ραβδιά χωρίς έλεος – διέταξε τους στρατιώτες – και στη συνέχεια θα δούμε αν θα έρθει στο Θεό να τον βοηθήσει, και εάν θα απελευθερωθεί από τα χέρια μου;
Και οι μάρτυρες ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα πολεμιστές. Όταν νίκησε τους μάρτυρες, είπαν στο βασιλιά:
– Εχθρός του Θεού! Βάλτε από πάνω μας, ακόμη και αν τρεις από τους βασανιστές? πόσο θα τα έχετε ή τηλεφώνησε και τι θα βασανίζουν ούτε εφεύρει, να ξέρετε ότι αυτό απλά πολλαπλασιάστε κορώνες μας.
– Ω, okayanneyshie από τους ανθρώπους! – Αναφώνησε ο βασιλιάς. – Θα σε πάω με το κεφάλι σας, και θα πρέπει να αναμένεται να έχουν κορώνες θέσει μακριά .. μάταια την πίστη τους και να μην τον εαυτό καταστρέψει για την τρέλα του;
Οι μάρτυρες απάντησε:
– Θα καταστρέψει το Θεό για ό, τι είναι αθώοι για το βασανισμό τους δούλους του, έκανε κανένα κακό!
Στη συνέχεια, ο βασιλιάς διέταξε τους στρατιώτες:
– Χτυπάμε τα με πέτρες στο στόμα!
Αρπάζοντας γρήγορα στα χέρια των λίθων, οι υπάλληλοι άρχισαν να τους κερδίσουμε μάρτυρες στο στόμα, αλλά όχι τόσο πολύ τους έβλαψε σαν τον εαυτό σου, γιατί πριν έγιναν ανόητοι, ότι αυτά τα πολύ πέτρες συνθλίβονται το ένα το άλλο σαγόνι.
Ένας ιερός Μαξιμιανός βασανιστή, δήλωσε:
– Λάθος-doers και haters του Θεού! Μπορείτε να μας νικήσει χωρίς έλεος, δεν αθώα μπροστά σας, και θα σκοτώσει τον άγγελο του Θεού, και θα καταστρέψει όλα τα πονηρά το σπίτι σας. Δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό του μαρτυρίου, τα βασανιστήρια με τα οποία πρέπει να συνεχίσουμε έτσι πολλές ώρες, και με τέτοια σκληρότητα, και μπορείτε να περιμένετε πολύ περισσότερο αλεύρι? Προφανώς, δεν νομίζω ότι έχουμε το ίδιο σώμα με σας, με τη μόνη διαφορά ότι σας – κακό και ακάθαρτο, και μας – καθαρίζονται και αγίασε το Άγιο Βάπτισμα.
Εξοργισμένοι ακόμη περισσότερο λέγοντας, Μαξιμιανός βασανιστή φώναξε:
– Με τους μεγάλους θεούς που θα σας εντολή να κόψει τη γλώσσα σας, έτσι ώστε οι άλλοι να σε κοιτάζω, να μάθουν να μην είναι αντίθετη προς τους κυρίους τους!
μάρτυρες του Χριστού απάντησε:
– Κοιτάξτε, το κακό βασανιστή! Αν μισείτε και το μαρτύριο αυτών των σκλάβων που αντιτίθενται επίγεια αφέντες τους, γιατί θα μας υποχρεώσει να αντιταχθεί ο Κύριος ο Θεός μας; Ή μήπως θέλετε να και ερχόμαστε από την ίδια αλεύρι ότι η δική τους θα σας;
– Και πες μου, – τον βασανιστή ρώτησε – Τι βασανίζει στο κατάστημα για μένα;
– Το γεγονός ότι ο Θεός έχει προετοιμάσει για το διάβολο και τους αγγέλους του, – απάντησε ο άγιος, – και ο ίδιος έχει ετοιμάσει για εσάς, τα σκάφη του διαβόλου? και συγκεκριμένα: η άσβεστη φωτιά, το σκουλήκι ακατάπαυστα, συνεχής πόνος, η αιώνια τιμωρία, υποχθόνια όλεθρο, το σκότος το εξώτερον, όπου – το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών και πολλά άλλα ανείπωτο μαρτύριο.
– Ορκίζομαι ότι θα κόψει τη γλώσσα σας! – Είπε ο βασανιστής.
– Madman! – Γνωρίστε τους αγίους – αν otrezhesh έχουν αυτά τα όργανα με τα οποία επαινούν εμείς τον Θεό, τους στεναγμούς μας ακόμα πιο εύκολο να τον φτάσουν, και τις καρδιές μας ακόμη πιο ισχυρή φωνάξουν σ «Αυτόν, και να ρίξει σου το αίμα μας, σαν μια τρομπέτα, σηκώστε τη φωνή σας στον Κύριο του ότι υποφέρουμε αθώος.
Ακούγοντας αυτό απάντηση αγίων, ασεβείς βασιλιάς διέταξε να τους αλυσοδέσει σε σιδερένιες αλυσίδες, και τον έβαλε στη φυλακή, καθώς και τα ονόματα από το θέμα της δικαστικής βιβλίο.
Όταν οι άγιοι εγγράφονται στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, προκειμένου να γράψετε τα ονόματα ενός από τους άρχοντες αυτού, ευγενή σύζυγό της, το όνομα του Adrian που κατέχουν οι Έλληνες κακία [3] , ως μάρτυρας για την ταλαιπωρία του ασθενούς και των μαρτύρων add muzhestvnnogo, και ήρθε σε αυτούς και τους ρώτησε:
– Θα σας χρεώσει με το Θεό σας, Τίνος χάρη πάσχετε έτσι – πείτε μου ειλικρινά, ποια ανταμοιβή είναι οι προσδοκίες σας από το Θεό για τέτοια ταλαιπωρία; Νομίζω ότι ελπίζετε να πάρετε από αυτόν κάτι μεγάλο και υπέροχο.
Αγίων Μαρτύρων του απάντησε:
– Είμαστε με το στόμα σας δεν μπορεί να εκφράσει σε σας, και να ακούτε σας δεν μπορεί να φιλοξενήσει ούτε το μυαλό να κατανοήσει τη χαρά και την ένδοξη τιμή, την οποία αναμένουν να λάβουν από τον Κύριο μας, Δίκαιος Vindicator.
– Και από τη νομοθετική, τους προφήτες, και άλλα βιβλία που δεν θα υπάρχει τίποτα γνωστό σχετικά με αυτό; – Adrian ρώτησε.
– Και οι ίδιοι οι προφήτες, – απάντησε ο άγιος, – δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως το μυαλό του τις αιώνιες ευλογίες, όπως ήταν οι ίδιοι άνθρωποι, όπως είμαστε? αν και παρακαλώντας το Θεό η καλή της πίστη και καλά έργα, και είπε τι τους ενέπνευσε το Άγιο Πνεύμα, αλλά για τους δόξα και ανταμοιβή, η οποία αναμένουμε να λάβει, η Γραφή λέει, «μάτι δεν είδε, και αυτί δεν άκουσε, ούτε έχουν συνάψει η η καρδιά του ανθρώπου αυτό που ο Θεός ετοίμασε γι «αυτούς που τον αγαπούν »( 1 Κορ 2: 9 ).
Την άκουσε αυτά τα λόγια, ο Adrian βγήκε στη μέση και είπε στους γραφείς, καταγράψτε τα ονόματα των μαρτύρων:
– Καταγράψτε και το όνομά μου με αυτούς τους αγίους, όπως εγώ – Χριστιανός και μαζί με αυτούς να πεθάνουν για τον Χριστό του Θεού!
Γραφείς αμέσως πήγε στο βασιλιά και του είπε ότι ο Adrian δήλωσε ο ίδιος Χριστιανός και τους ζητά να γράψετε το όνομά του και τον αριθμό των καταδικαστικών αποφάσεων.
Ακρόαση για το θέμα αυτό, ο βασιλιάς ήταν έκπληκτος και θυμωμένος, και αμέσως κάλεσε σε Adriana μου, τον ρώτησε:
– Θα χάσει την κατανόηση, Adrian; Ή γιατί θέλετε επίσης το θάνατο των ασεβών;
– Όχι, – μου απάντησε, – έχασα το μυαλό μου, αλλά, αντιθέτως, από τη μεγάλη τρέλα έχει έρθει στην κοινή λογική.
– Μην υποστηρίζουν – ο βασιλιάς είπε, – αλλά καλύτερα να ζητήσει συγχώρεση, ομολογούν το θέαμα όλων αυτών που έχετε αμαρτήσει, και διασχίζουν το όνομά του από τον κατάλογο των κρατουμένων.
– Από τώρα και στο εξής, – Adrian απάντησε, – αρχίζω να επαιτούν για ο αληθινός Θεός να με συγχωρέσει τις αμαρτίες μου, που έχω διαπράξει, είναι ένα Τζεντίλε.
Εξοργισμένοι από αυτά τα λόγια του Αδριανού βασιλιά Μαξιμιανού στη συνέχεια διέταξε του αλυσοδεμένος σε σιδερένιες αλυσίδες και ρίχνονται στη φυλακή μαζί με τους μάρτυρες, διόρισε μια μέρα, όταν όλοι θα τους προδώσει στο μαρτύριο. Ένας από τους υπηρέτες του Αδριανού, έτρεξε γρήγορα στο σπίτι του, διακήρυξε την ερωμένη, Ναταλία, η γυναίκα Adrianova, ότι ο κύριός του να θέσει σε αλυσίδες και έστειλε στη φυλακή.
Ακρόαση για το θέμα αυτό, η Ναταλία ήρθε το μεγάλο τρόμο, πικρό, πικρά έκλαψε και έσκισε τα ρούχα του, ζήτησε από τον υπάλληλο:
– Για ό, τι είναι η ενοχή του κυρίου μου τον έβαλε στη φυλακή;
– Όντας ένας μάρτυρας – είπε ο υπάλληλος – όπως μερικοί άνθρωποι βασανίζονται για το όνομα του Χριστού, και για το γεγονός ότι δεν είναι λέξη του βασιλιά, δεν αποκηρύξουν την πίστη τους και πρόσφεραν θυσίες στους θεούς, ο Λόρδος ζήτησε από τους γραφείς, έτσι ώστε το όνομά του που καταγράφονται στον αριθμό των ατόμων που καταδικάστηκαν σε θάνατο, επειδή θέλει να πεθάνει μαζί τους.
– Δεν ξέρω αν με μεγαλύτερη ακρίβεια, αυτό που βασάνιζε τους άνδρες; – Ναταλία ρώτησε και πάλι τον υπηρέτη.
– Σου είπα – ο υπάλληλος απάντησε, – ότι βασανίζονται για τον Χριστό, και κάποια από αυτά που δεν υπάκουσε την εντολή του βασιλιά να λατρεύουν τους θεούς.
Στη συνέχεια, Ναταλία είναι πολύ vozvradovalas πνεύμα, σταμάτησε να κλαίει, έριξε μακριά σκισμένα ρούχα της και βάζοντας το καλύτερο, πήγε στη φυλακή.
Κόρη των πιστών στον Θεό και τους αγίους γονείς, Ναταλία φοβόταν στο παρελθόν ανοιχτή σε όποιον την πίστη τους στο Χριστό, ο οποίος διατηρείται εν κρυπτώ, όπως φαίνεται, τι lyutomu υποστεί διώξεις και τα βασανιστήρια των χριστιανών από το κακό? αλλά τώρα, άκουσε ότι ο σύζυγός της πιστεύει στο Χριστό και καταγράφεται στον αριθμό εκείνων που καταδικάστηκαν σε δυστυχία, και ήταν αποφασισμένη να δηλώνουν Χριστιανός.
Κατά την είσοδό τους στη φυλακή, ευλογημένο Ναταλία έπεσε στα πόδια του συζύγου της, και, φιλιά δεσμά του, είπε:
«. Tacos bo boyaysya άνθρωπος να ευλογηθεί από τον Θεό»: – Ευλογημένος είσαι, κύριέ μου, Adrian, όπως διαπιστώθηκε ένα τέτοιο θησαυρό, που δεν κληρονομούν από τους γονείς τουΠραγματικά, κύριέ μου, είστε τώρα σε τόσο νεαρή χρόνια την πίστη του στο Χριστό συγκέντρωσε πλούτο που δεν αποκτήθηκαν ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία του, οι Έλληνες παραμένουν κατά λάθος. Τώρα μπορείτε να πάτε χωρίς θλίψη στο μέλλον ζωή και να βρει ένα τέτοιο θησαυρό, η οποία δεν θα φτάσει εκεί από όσους συλλέγουν μεγάλη του πλούτου και την απόκτηση περιουσίας. Δεν θα υπάρχει χρόνος για να αγοράσει κάτι, ή να δανείζουν, ή οι ίδιοι από τον οποίο να λάβει, όταν κανείς δεν μπορεί να παραδώσει από τον αιώνιο θάνατο στην κόλαση και το μαρτύριο από geenskih? δεν υπάρχει κανείς για να βοηθήσει ο ένας τον άλλο – ούτε ο πατέρας, ο γιος, η κόρη ή η μητέρα ή μεγάλο επίγειο πλούτο – να συλλέγουν σκλάβους του ή – το αφεντικό του, αλλά κάθε άνθρωπος πρέπει να φέρει την τιμωρία του. ίδια σας όλες τις αρετές, κύριέ μου, θα πάω μαζί σας για τον Χριστό να δεχθεί Αυτόν ευδαιμονία σας προετοιμασμένοι για αυτούς που τον αγαπούν. Πηγαίνετε για να τον με αυτοπεποίθηση, χωρίς το φόβο της μελλοντικής τιμωρίας? Τώρα γιατί έχετε κερδίσει και άσβεστη φωτιά και άλλα βάσανα. Σας ικετεύω, επίσης, κύριέ μου, σταθερά τηρούν την ίδια κλήση στην οποία καλούνται να έλεος του Θεού. Ναι, δεν θα επιστρέψει στην καλή πορεία της ή λύπη για ένα νεαρό ομορφιά, ούτε η αγάπη της οικογένειας, ούτε φίλους, ούτε πλούτο ούτε δούλους, ούτε δούλος, τίποτα πάνω στη γη: όλα αυτά που έρχονται σε παρακμή και σήψη? αλλά να φέρει το θέαμα της μόνο ένα πράγμα – ποτέ, και δεν είναι respecter των αναλώσιμων και προσωρινή ευλογίες αυτού του κόσμου. Μην παρασυρόμαστε με ψεύτικα λόγια τους συγγενείς και τους φίλους σου ότι δεν θα αποσπάσει την προσοχή από την πίστη Lukwiya τις συμβουλές σας. τους μισούν την αγάπη, και ρίχνει συμβουλές τους και να μην ακούτε απατηλό λόγια τους? Αφορά μόνο το ένα είναι μαζί σας αγίων Μαρτύρων, τα λόγια τους hearken, μιμούνται την υπομονή τους, χωρίς κανένα δισταγμό. Μην φοβάστε εξαγριωμένος βασανιστή και διάφορα βάσανα του, όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα, και από τον Χριστό στους δούλους Του στον ουρανό, εκείνοι που υποφέρουν για χάρη Του, θα είναι αιώνια ανταμοιβή.
Τούτου λεχθέντος, Natalie παύση. Ήταν ήδη απόγευμα.
Adrian της είπε:
– Τώρα θα πάω στο σπίτι, η αδελφή μου, και να κοιμούνται καλά, και όταν μάθετε για τις εποχές που θα φέρει στο βασανιστήριο, σας δείξει, ότι θα έρθει και να δει θάνατο μας.
Σηκώνονται από τα πόδια του Adrian, Natalie ήρθε σε καθένα από τα είκοσι τρία κρατουμένων, και τη ρίψη τους, φίλησε δεσμά τους, λέγοντας:
– Υπηρέτες του Χριστού! Προσεύχομαι ότι θα επιβεβαιώσει τα πρόβατα αυτό το πολύ Χριστού?συμβουλεύει τον να αντέξει μέχρι το τέλος, ukazuya μελλοντική ανταμοιβή του προετοιμασμένοι για το καλύτερο, φέρνοντας το αίμα του Χριστού ο Θεός μου, όπως και εσείς, ο οποίος τον έφερε το αίμα του, για το ποια είναι η ταλαιπωρία που θα πάρετε την ανταμοιβή σας στην αιώνια σωτηρία. Συνδέστε και την ψυχή του για τις ψυχές των πατέρων τους, και να τον κρατήσει στη θέση του σαρκική τους γονείς, οι οποίοι ήταν κακό? ενισχύσει με την ιερή συμβουλή σας σε αυτό, πιστεύοντας αναμφίβολα έκανε μια πονεμένη κατόρθωμα.
Τούτου λεχθέντος, Ναταλία στράφηκε ξανά προς Adrian, ο οποίος ήταν στα βάθη της μπουντρούμι:
– Κοίτα, κύριέ μου, – είπε – δεν δείχνουν έλεος σε νιάτα του και τη φυσική ομορφιά: θνητό σώμα θα είναι τροφή για τα σκουλήκια. Δεν έχετε σκεφτεί για την περιουσία του, του χρυσού και του αργύρου, όπως όλα αυτά τα πράγματα δεν θα ωφελήσει στην Τελική Κρίση. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε δώρα δεν μπορούν να εξαργυρώσουν την ψυχή του από τον αιώνιο θάνατο, γιατί κανείς δεν θα λάβουν τα δώρα? Μόνο ένας καλές πράξεις άγιο Θεό θα ντους αντί για δώρα.
Τούτου λεχθέντος, Ναταλία πήγε στο σπίτι.
Μετά από μερικές ημέρες από τον Adrian, όταν άκουσε ότι ο βασιλιάς θέλει να έχει για να το φέρει, μαζί με άλλους κρατούμενους σε δίκη και τα βασανιστήρια, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους αγίους μάρτυρες με τέτοιο αίτημα:
– Κύριέ μου! – Είπε, – με την ευλογία σας έχω να πάω στο σπίτι του και να καλέσει τον δούλον σου, και η αδελφή μου η Ναταλία και στη συνέχεια να το δείτε δεινά μας, όπως είχα υποσχεθεί να την καλέσει την ώρα που ορίστηκε για τη πλησιάζει.
Άγιοι του έδωσε την ευλογία του, και βεβαιούνται γι «αυτόν? Adrian δεσμοφύλακα πληρώνουν πήγε.
Ένας από τους κατοίκους τον είδε τα πόδια στο σπίτι, βιαστικά έτρεξε να Ναταλία και της είπε ότι ο σύζυγός της είχε απελευθερωθεί από τα δεσμά και πηγαίνει στο σπίτι.
Ακρόαση για αυτό, Ναταλία δεν πίστευε, και είπε:
– Ποιος θα μπορούσε να τον απελευθερώσει; Δεν μπορεί να είναι ότι ο σύζυγός μου είχε διαχωριστεί από αγίων μαρτύρων.
Κατά τη διάρκεια της κλήσης ήρθε ως ένας από τους υπηρέτες, και είπε:
– Ξέρετε, κυρία, ότι ο Κύριός μας απελευθερώνεται και έρχεται κοντά στο σπίτι;
Σκεπτόμενος ότι είχε απορριφθεί ο Χριστός και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, Ναταλία ήρθε σε μεγάλη θλίψη, και έκλαψε πικρά, και όταν είδε μέσα από το παράθυρο που ήταν κοντά στην έρχονται στο σπίτι, αφήνοντας τα χέρια των εργασιών της, γρήγορα σηκώθηκε και έκλεισε την πόρτα, δυνατά, δήλωσε:
– Φύγετε από εμένα, ένας αποστάτης από το Θεό, ο Κύριος της εξαπάτησε! Δεν μπορώ να μιλήσω για ότι περιφρονείται από τον Θεό και δεν θα ακούσετε ψεύτικα λόγια. Ω, και okayanneyshy άθεος άνθρωπος! Ποιος σας οδήγησε να αναλάβει την υπόθεση, η οποία δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας; Ποιος σας έχει διαχωριστεί από τους αγίους; Ποιος παρασυρθεί θα αποσυρθεί από την κοινότητα με onymi; Τι σας τράβηξε σε φυγή πριν από την απελευθέρωση στη μάχη; Δεν έχετε δει ακόμα και έναν εχθρό, και έχει πέσει το όπλο του? σε σας δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει το βέλος, και έχετε βλάψει! Έμεινα έκπληκτος, σκέψης, θα μπορούσε να είναι ότι το είδος του είδους του άθεου και κακούς της πόλης; Μπορεί να φέρει καθαρή θυσία στο Θεό από την απόγονος του καταπιεστή; Θα ο Ύψιστος για το ευωδιαστό θυμίαμα από τα koi εξέπεμψαν αθώο αίμα; Και τι μπορώ να κάνω, καταραμένο, ο οποίος παντρεύτηκε αυτό το καταδικάζω; Δεν έχω κερδίσει τον τίτλο της συζύγου του μάρτυρα, αντίθετα, έγινα η σύζυγος ενός αποστάτη? βραχύβια ήταν η χαρά μου, και μεταφέρθηκε σε μια αέναη όνειδος? Ήμουν για λίγο ανάμεσα στις συζύγους έπαινο, και τώρα είμαι πρόκειται να έχουν μπροστά τους ακατάπαυστη ντροπή!
Μακάριοι Adrian, στέκεται έξω από την πόρτα, ακούγοντας τα λόγια του Ναταλία, ευτυχισμένη ψυχή, και εδυναμούτο στο κατόρθωμα της θλίψης μια ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία να εκπληρώσει αυτό που ο Θεός υποσχέθηκε ο Χριστός. Αυτός θαύμασε αυτά τα λόγια της νεαρής γυναίκας του, εντάχθηκε πρόσφατα μαζί του στο γάμο, όπως πέρασε μόλις δεκατριών μηνών από την ημερομηνία του γάμου τους.
Βλέποντας τη μεγάλη θλίψη της συζύγου του, Adrian, χτυπά την πόρτα και άρχισε να της ζητήσω, λέγοντας:
– Jerk ανοιχτή για μένα, κυρία μου, Ναταλία! Δεν τρέχει μακριά από υποφέρουν όσο νομίζετε?Όχι, δεν θα μπορούσα να το κάνουμε αυτό. Έχω έρθει να σας πάρει μαζί του, όπως ο ίδιος είχε υποσχεθεί να σας για να δείτε αφανισμό μας.
Δεν πιστεύοντας τον, Ναταλία επιπληκτικώς έλεγε να τον:
– Εδώ είναι το πώς ο δράστης μου εξαπατά, αυτό είναι σαν να βρίσκεται δεύτερη Ιούδα! Φύγετε από εμένα, να με σκοτώσουν σας! ..
Και δεν είχα ανοίξει την πόρτα.
– Jerk ανοίξει η πιο – ζήτησε Adrian, – και στη συνέχεια να είμαι φύγει, δεν βλέπετε, και θα πρέπει να είναι θλιμμένος περίπου, δεδομένου ότι έχω να πάω ξανά σύντομα. Για μένα, βεβαιούνται αγίων Μαρτύρων, και αν δεν έρθει στην ώρα του, και ζήτησε από τους αρχηγούς, και δεν θα έχω, αγίων Μαρτύρων, αλλά τα βάσανά τους θα πρέπει να επιβαρυνθεί με οποιαδήποτε και μένα? αλλά αν μπορούν να υποφέρουν μαρτύριο και για μένα, όταν είναι ήδη ίσα που ζω;
Ακούγοντας αυτό, Ναταλία αμέσως με χαρά άνοιξε την πόρτα, και οι δύο κάθισαν στην αγκαλιά του άλλου.
– Μακάριοι είστε, σύζυγος! – Adrian είπε. – Εσείς και μόνο γνωρίζουν το Θεό για να σώσει τον άντρα μου! Αληθινά, είσαι η σύζυγος, ένας στοργικός σύζυγος! Η κορώνα είναι για σας η ευδαιμονία, γιατί, αν και δεν παρουσιάζονται με την ίδια μαρτύριο, αλλά τα βάσανα των μαρτύρων soboleznuesh τη συμμετοχή τους.
Λαμβάνοντας τη σύζυγό του, Adrian πήγε μαζί με αυτό.
Στο δρόμο τη ρώτησε:
– Και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε με το όνομά σας;
Ναταλία απάντησε:
– Αφήστε το, κύριέ μου, τη φροντίδα για τη γη για να μετατραπεί από αυτό το μυαλό σας?αναλάβει τη φροντίδα και τη συλλογιστική μόνο για το πώς να κάνετε ένα κατόρθωμα για το οποίο καλούνται. Ξεχάστε όλα τα εγκόσμια, αναλώσιμων και πνευματικά επιβλαβής, φροντίζουμε καλύτερα για το τι πρέπει να δείτε και να λάβουν αιώνια ευλογίες ετοιμάσει για σας και τους αγίους με τους οποίους μπορείτε να περπατήσετε από τον Κύριο.
Κατά την είσοδό τους στη φυλακή, ο υπηρέτης του Θεού Ναταλία επέμενε να αγίων μαρτύρων και lobyzaya τα δεσμά δει σε αυτό, ότι οι πληγές τους έχουν φούσκωναν και έξω έπεσαν τα σκουλήκια, και τη σοβαρότητα από τα δεσμά του σιδήρου με την οποία συνδέθηκαν, σωματική συνθέσεις έπεσε μακριά ο ένας από τον άλλο . Έσκυβε, εκείνη τους σκούπισε με το πύον από τις πληγές τους. Στη συνέχεια, έστειλε αμέσως τους υπηρέτες του να φέρει στο σπίτι ένα καλό ύφασμα και σάλτσες. Όταν όλο αυτό γεννήθηκε, Ναταλία με τα χέρια του με επιδέσμους τραυμάτων πάσχοντες και, όπως η ίδια θα μπορούσε να διευκολύνει την αφόρητη ταλαιπωρία τους, που υπηρετούν στη φυλακή για επτά ημέρες έως ότου το προϊόν τους στο γήπεδο. Όταν ήταν η ημέρα της κρίσης, ο βασιλιάς Μαξιμιανός κάθισε στο κάθισμα κρίση, και διέταξε να φέρει σε κρατουμένους του. Οι υπάλληλοι αμέσως πήγε στη φυλακή για να ανακοινώσει σε αυτούς μια βασιλική εντολή. Βλέποντας ότι ήταν τόσο κουρασμένο σώμα από σοβαρούς τραυματισμούς, που δεν μπορεί να περπατήσει ακόμα, υπάλληλοι οδήγησε όλους τους μάρτυρες, όπως τα βοοειδή σφάγια αλυσίδας odnoyu? Adrian ήταν επίσης πίσω από όλα, Bind του δώσει πίσω.
Καθώς πλησίαζαν το κάθισμα αποφάσεως, είπαν στον βασιλιά ότι οι κρατούμενοι δίνονται.
– Κρατήστε – ο βασιλιάς πρόσταξε, – εδώ όλοι μαζί, ώστε να μπορούν να δουν το μαρτύριο ο ένας τον άλλον? Εισάγετε όπως γυμνό τους έτοιμοι να βασανιστήριο.
Φύλακας της φυλακής ανέφερε στο βασιλιά:
– Ο βασιλιάς! Αυτές οι koi είχαν mucheny πριν, δεν μπορεί να ασκηθεί εδώ για δοκιμή. Εντολή το προβάδισμα του ενός από τον Adrian, καθώς ήταν ακόμα έντονη και ισχυρή σώμα και μπορεί να υποστεί διάφορες βασανιστήρια? το άλλο σώμα φούσκωναν, μέσα από τις πληγές και τα οστά τους θα μπορούσε να δει, αν αρχίσετε να τους βασανίζουν και πάλι, πιθανότατα θα πεθάνουν αμέσως χωρίς να μεταβιβάσει πολλά βάσανα στο κατάστημα για αυτούς. Δεν θέλουμε ότι έχασαν τη ζωή τους από το βραχυπρόθεσμο πόνο σαν ένα μικρό ένοχο, αλλά να τους δώσουμε κάποιο χρόνο για να εξασφαλίσουν ότι έχουν ανακτηθεί και pookrepli να τους φέρει στη συνέχεια mnozhayshiya μαρτύριο για τις ανομίες του.
Στη συνέχεια, ο βασιλιάς διέταξε την εισαγωγή της Adriana.
Adrian ξέντυτος γυμνή υπαλλήλων του έδωσε την ίδια στιγμή και την εκτέλεση εργαλεία που ο ίδιος τα μετέφερε ο ίδιος με τα χέρια του.
Αγίων Μαρτύρων του είπε:
– Μακάριοι είστε, Adrian, ότι αξίζει να φέρει το σταυρό του, και να ακολουθήσει τον Χριστό! Κοίτα, δεν είναι συγκλονισμένο, να μην πάει πίσω και να μην χάσουν την ανταμοιβή του? προσέξουμε να μην κλέψουν το θησαυρό του διαβόλου σας? Ο φόβος δεν είναι εμφανή αγωνία, αλλά κοιτάξτε με την μελλοντική ανταμοιβή: τολμηρή επίθεση και να ντρέπεται βασανιστή! Ξέρετε, «παρών βάσανα μας δεν αξίζουν σύγκριση με τη δόξα που πρόκειται να αποκαλυφθεί σε μας» (Ρωμαίους 8 :. 18 ), η οποία ελπίζουμε ότι θα λάβουμε τη χάρη του Κυρίου.
Ευλογημένος Ναταλία του είπε επίσης:
– Σας παρακαλώ, κύριέ μου, το μυαλό σας μόνο στον Θεό, και άφησε την καρδιά σου δεν φοβάται τίποτα! εργασία Mal, αλλά άπειρη ειρήνη, έχουν υποστεί, αλλά η δόξα του μαρτυρίου είναι αιώνια? Απλά να είστε υπομονετικοί και σύντομα η ασθένεια θα είναι ευχαριστημένοι με τους Αγγέλους. Αν είστε εξυπηρετούν γήινο βασιλιά, φρόντισε το μικρό συλλογής των φόρων, δεν λυπήθηκε την υγεία του και ήταν έτοιμος να πεθάνει στον πόλεμο, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τόλμη Τώρα θα πρέπει να υποφέρουν όλα τα είδη του πόνου και θανάτου για το βασιλιά του ουρανού, με τους οποίους άρχισε να βασιλεύει!
Όταν Adrian οδήγησε τον ασεβή βασιλιά του Μαξιμιανού, που τον κοίταξε και ρώτησε:
– Θα σας παραμένουν ακόμα σε τρέλα του, και θέλετε να τερματίσετε τη ζωή μου ένα μαρτύριο;
– Σας έχω ξαναπεί – Adrian απάντησε, – δεν είμαι τρελός, αλλά τις αισθήσεις και είναι έτοιμος να πεθάνει σε αυτή τη ζωή!
Ο βασιλιάς ρώτησε:
– Είσαι θύμα και αν δεν λατρεύουν οι θεοί δεν το φέρει, όπως και εγώ και όλοι που είναι μαζί μου, πλώρη για να τους και να κάνουν θυσίες;
– Madman – Adrian απάντησε, – εξαπάτησε τον εαυτό του, γιατί και η άλλη είσοδο στο ίδιο λάθος; Δεν είναι μόνο υπόκεινται στο ίδιο το θάνατο, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που να σας ακούσουμε, ενδιαφέρεται για την ίδια την καταστροφή, την παροχή συμβουλών και οδηγώντας την λατρεία άψυχα είδωλα, αφήνοντας τον αληθινό Θεό, τον Δημιουργό του ουρανού και της γης!
– Έτσι νομίζετε ότι μεγάλη μικρών θεών μας; – Ρώτησα τον βασιλιά.
– I – Adrian απάντησε, – δεν τους αποκαλούν είτε μικρές ή μεγάλες, επειδή είναι – τίποτα.
Εξοργισμένοι από το βασανιστή διέταξε στη συνέχεια, τον χτύπησαν βάναυσα με ραβδιά.
Ευλογημένος Ναταλία, άκουσε ότι ο σύζυγός της άρχισε να χτυπάει, τις ειδήσεις των αγίων μαρτύρων, λέγοντας:
– Κύριέ μου άρχισαν να υποφέρουν!
Άγιοι αμέσως άρχισε να προσεύχεται γι «αυτόν στο Θεό για να τον ενισχύσει με αγωνία.
Στη συνέχεια, ο βασιλιάς διέταξε τους βασανιστές λέγοντας: «! Μην σκατά θεούς»
Όταν ο μάρτυρας ξυλοδαρμό, είπε στο βασιλιά:
– Αν έχω υποφέρει επειδή θεούς hulyu που δεν είναι θεοί, τι σας περιμένει είναι ένα μαρτύριο για βλασφημία ενάντια στον Θεό, τον ζωντανό και αληθινό;
– Θα μάθει να μιλούν τόσο θαρραλέα, ίσως, αυτές ingrates; – Ρώτησα τον βασιλιά.
Μάρτυρας απάντησε:
– Γιατί να καλέσετε κόλακες μέντορες και τους ηγέτες για τη σωτηρία στην αιώνια ζωή; Θα είναι μεγάλη ψεύτες, που μεταφέρουν μακριά άνθρωποι χάνονται!
Η οργισμένη Μαξιμιανός διέταξε τέσσερις ισχυρές υπάλληλοι χτύπησαν βάναυσα μάρτυρας παχιά ραβδιά.
Και όταν κτύπησε Adrian, είπε:
– Τα περισσότερα έχετε, το βασανιστή, εφευρίσκουν βάσανα μου, τόσο πιο πολύ iskhodataystvuesh κορώνες γι «αυτούς!
Και Ναταλία ευλόγησε σε όλα αυτά που έχετε ζητήσει από το βασιλιά, και είπε προς αυτόν ότι ο Adrian πέρασε αγίων Μαρτύρων.
– Ανταλλακτικά αν νιάτα μου – διατηρούνται προτρέπουν βασανιστή – και να καλέσει τους θεούς!Γιατί είστε τόσο μάταια και εθελοντικά να πεθάνει; θεοί μου – είναι μεγάλη και λυπάμαι πολύ για σας, βλέποντας το πόσο σκληρά θα υποφέρουν και πεθαίνουν σαν την ομορφιά σας!
– Εγώ ο ίδιος ανταλλακτικά – απαντά στην μάρτυρας, – μήπως καταλήγω!
– Να ζητήσει από τους θεούς, – παρακάλεσε βασανιστή – έχουν έλεος σε σας, και θα σας φέρει σε πρώην κατάταξή σας. Δεν θα πρέπει να συγκριθούν με εκείνους που ήταν μαζί σου σε ομόλογα, καθώς είστε ένας άνθρωπος ευγενής, γιος του ευγενείς γονείς και παρόλο που οι νέοι, αλλά είναι άξιος μεγάλη τιμή? κρατουμένων του ίδιου – φτωχών, χαμηλής γεννήθηκε αδαείς και ηλίθιοι!
– Το ξέρω, – απάντησε ο μάρτυρας – ότι γνωρίζετε τη φυλή και την καταγωγή μου? αλλά εάν ξέρατε μόνο το είδος των ιερών και πλούσια κληρονομιά, το οποίο θα σας περιμένουν σε ένα από τα πρώτα έπεσε στα πόδια τους και τους ζήτησε να προσευχηθούν για τον εαυτό τους και τα χέρια τους για να καταστρέψουν άψυχο τους θεούς!
Θυμωμένος ισχυρότερη, ο βασανιστής διέταξε τέσσερις ισχυρές υπαλλήλους να νικήσει τον μάρτυρα στην κοιλιά.
Και νικήσει τον άγιο όσο η κοιλιά έσπασε και άρχισε να πέφτει από το εσωτερικό. Βλέποντας αυτό, ο βασανιστής διέταξε να σταματήσει να χτυπά.
Μακάριοι Adrian ήταν νεαρά και τρυφερά το σώμα: ήταν μόνο είκοσι οκτώ χρονών.
– Βλέπετε, – ο βασιλιάς του ζήτησε – όπως σας τα ανταλλακτικά! Έχετε κάποια λέξη καλέσει τους θεούς, και ταυτόχρονα θα είναι είδος προς εσάς? και θα καλέσει τους γιατρούς, έτσι ώστε να έχουν επουλωθεί οι πληγές σας, και σήμερα θα είναι στο βασιλικό παλάτι μου!
– Εάν σας υπόσχονται μου φροντίδα γιατροί από εμένα – απαντά στην μάρτυρας – και την τιμή στο παλάτι σας, και να πω ότι τους θεούς σου είναι ελεήμων για μένα, ακόμα να τους αφήσει με το στόμα τους να μου πει ότι θέλουν να μου δώσει, να τους αφήσουμε να λένε , με τι ευλογίες μου υπόσχομαι! Και όταν ακούω τα λόγια τους, που φέρνουν τη θυσία και την λατρεύουν ως το επιθυμούν!
– Δεν μπορεί να μιλήσει! – Στη συνέχεια, ο βασιλιάς απάντησε.
– Και αν δεν μπορεί να μιλήσει, – είπε μάρτυρας – ό, τι για, και τη λατρεία τους, άλαλος και ανάλγητη;
Στην οργή και η οργή του διέταξε βασανιστή δέσουν και πάλι τον ιερό μάρτυρα με άλλους κρατούμενους και να τους φέρει στη φυλακή, για το διορισμό του μέρα θα τους φέρει στο δικαστήριο.
Τότε οι στρατιώτες πήραν τα ιερά μάρτυρες, ένας επικεφαλής, ενώ οι υπόλοιποι, να αποδυναμωθεί από τη σωματική ταλαιπωρία και δεν είναι σε θέση να περπατήσει, που μεταφέρουν στην αγκαλιά της, και του Αγίου Adrian, και τέθηκαν και πάλι στη φυλακή.
Ευλογημένος Ναταλία τον ενθάρρυνε, και παρηγοριά, και αγκαλιάζει, είπε:
– Ευλογημένος είσαι, κύριέ μου, ότι χορηγήθηκε για την τύχη των αγίων μαρτύρων! Μακάριοι είστε, το φως από τα μάτια μου, όπως το θύμα να υποφέρει για εσάς! Εδώ πρόκειται τώρα να δούμε τη δόξα Του, και να είναι κοινωνός αυτής, ως κοινωνός των παθημάτων Του και να είναι κοινωνός της δόξας Του.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης Ναταλία τα σκούπισε με το αίμα του, και χρίσει το στο σώμα σας.
Μια πολύ ευτυχισμένη αγίων μαρτύρων Adrian και θαρραλέα την υπομονή, και ήρθε σ «αυτόν, τον φίλησε, λέγοντας: «. Ειρήνη να είναι μαζί σας, τον αδελφό»
Και εκείνοι που δεν μπορούσε να περπατήσει με τη σοβαρότητα των τραυμάτων, ξαπλωμένη στο πάτωμα και σύρθηκε κοντά του, να τον φιλήσει, και τον είπε όλα:
– Χαίρε στον Κύριο, αγαπητέ αδελφέ, αφού το όνομά σας είναι γραμμένο με τα επιφανή δούλοι του Θεού!
– Να χαίρεστε και εσείς οι υπηρέτες του Χριστού, – απάντησε Adrian, – θα λάβετε κορώνες για το ενδιαφέρον σας για μένα! Προσευχηθείτε για μένα στον Κύριο που μου έδωσε δύναμη, μια πολύ αμυδρή σώμα, και να ξεσηκωθούν εναντίον μου ο εχθρός – ο διάβολος – δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για μένα!
– Εμπιστοσύνη στο Θεό – είπε ότι οι άγιοι. – Ο Σατανάς δεν σας ξεπεράσουν, και τον οδήγησε μακριά τον πόνο τους. Στο πρώτο ήμασταν φοβισμένοι από εσάς, νομίζοντας ότι εσείς, ως άνθρωπος, θα αδύναμη, και τώρα, βλέποντας ισχυρή υπομονή σας, δεν είμαστε πλέον μια αμφιβολία σε σας και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού ο εχθρός δεν μπορεί να κάνει τίποτα με σας? έτσι ώστε να μην φοβάστε μαζί σας – ο Χριστός, ο νικητής του διαβόλου!
Μαζί με τον Άγιο Ναταλία ήταν άλλες ευσεβείς συζύγου, ο οποίος περίμενε στο ιερό, με την εφαρμογή σε πληγές τους επούλωση των φαρμάκων και να τα καταστήσουν απολίνωση από διάσπαση με τους μάρτυρες μεταξύ τους, έτσι ώστε κάθε μπορούσε να του χρησιμεύσει κάθε φροντίδα γι «αυτόν.
Μετά την εκμάθηση ότι πολλοί ευσεβείς γυναίκες έρχονται στη φυλακή και υπηρετει κρατουμένων, βάζοντας τις πληγές τους φάρμακα πονηρό βασιλιά τους απαγόρευσε να επιτρέψει στους κρατούμενους.
Βλέποντας ότι οι γυναίκες δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο για να έρθει στους μάρτυρες, άγιοι Ναταλία κούρεμα μαλλιά του στο κεφάλι του, ντυμένοι με ανδρικά ρούχα και πήγε στη φυλακή κατά την ομοιότητα των ανδρών, ένα υπηρετούσαν όχι μόνο με το σύζυγό της, Adrian ιερό, αλλά όλα τα άλλα ιερά μάρτυρες.
Έδεσε τις πληγές των μαρτύρων, κάθισε στα πόδια του Adrian και είπε:
– Σας ικετεύω, κύριέ μου, θυμάμαι την ένωσή μας, και η παρουσία μου μπροστά σας κατά τη διάρκεια της ταλαιπωρίας σας και κορώνες επιθυμία σας? Προσευχόμαστε στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, ότι Αυτός με πήρε μαζί του, ότι, όπως ζήσαμε μαζί σας σε αυτό το mnogoskorbnoy και γεμάτη αμαρτίες, τη ζωή, αδιαχώριστες αυτών μπορεί να σταθεί στην ευλογημένη ζωή. Σας παρακαλώ, κύριε, όταν predstanesh Χριστός ο Κύριος έφερε το πρώτο της προσευχής μου?Πιστεύω ότι όλα αυτά που είτε σας ρωτήσω, ο Κύριος θα σας δώσει, για την προσευχή σου να τον συμπαθείς και ευχάριστη την αναφορά σας. Αλλά ξέρετε την κακία των πολιτών τώρα και ασέβεια του βασιλιά, και φοβάμαι πως δεν θα αναγκαστεί να παντρευτεί μια άλλη, βέβηλος και ειδωλολατρικές? Στη συνέχεια μόλυναν το κρεβάτι μου και να διαλυθεί η ένωσή μας. Προσεύχομαι σας, κρατήστε το σύζυγό σας, όπως διδάσκει ο Απόστολος, να μου δώσει μια ανταμοιβή για την αγνότητα μου να πεθάνω μαζί σου!
Έχοντας πει αυτό, σηκώθηκε και υπηρέτησε και πάλι τους αγίους, δίνοντάς τους φαγητό και ποτό, το πλύσιμο και επίδεση τραυμάτων τους.
Ευσεβείς γυναίκες μαθαίνουν ότι Ναταλία στην ενδυμασία των ανδρών είναι ιερή, με το παράδειγμά της, απογυμνωμένη επίσης τα μαλλιά στο κεφάλι τους και ντυμένοι με τα ρούχα των ανδρών ήταν ακόμα στη φυλακή και υπηρετούσαν στους αγίους.
Όταν ο κακός βασιλιάς έμαθε ότι έκανε τις γυναίκες, καθώς και το γεγονός ότι οι κρατούμενοι πολύ κουρασμένοι των πληγών πυώδη και μόλις ζωντανό, διέταξε να τους φέρει στο αμόνι φυλακή και ο σίδηρος σφυρί για να συνθλίψει το πόδι μάρτυρες και τα χέρια, λέγοντας όπου:
– Ας υποθέσουμε ότι αυτοί δεν πεθαίνουν από βίαιο θάνατο είναι σύνηθες για τους ανθρώπους!
Και όταν η βασανιστές και υπηρέτης δολοφόνος έφερε στο αμόνι μπουντρούμι σιδήρου και σφυρί, Ναταλία, βλέποντας αυτό και γνωρίζοντας την αιτία για την άφιξή τους, τους χαιρέτησε με ένα λόγο που ξεκίνησε με Adriana, καθώς φοβόταν ότι ο σύζυγός της, βλέποντας το άγριο μαρτύριο και η εξαφάνιση των άλλων μαρτύρων, δεν φοβάται.
Οι βασανιστές ακούσετε Ναταλία και Adrian ξεκίνησε το πρώτο.
Και η Ναταλία, η άρση των ποδιών του συζύγου της, τα βάζουμε στο αμόνι? βασανιστές ισχυρή σφυρί πλήγμα για το μάρτυρα κνήμη σκοτώθηκαν κνήμες και τα πόδια του ανακατέλαβε.
– Σας ικετεύω, κύριέ μου, ένας υπηρέτης του Χριστού, – Ναταλία είπε – ενώ είστε ακόμα ζωντανοί, Άπλωσε το χέρι σου για να νικήσει από αυτό, και στη συνέχεια να καλύψουν τη διαφορά με τις άλλες αγίων μαρτύρων, ο οποίος υπέφερε περισσότερο από ό, τι μπορείτε!
Αγίου Adrian άπλωσε το χέρι του και εκείνη το πήρε, το έβαλε στο αμόνι. Βασανιστή, εντυπωσιακή σε μεγάλο βαθμό από το χέρι του ένα σφυρί, το κόψω, και ταυτόχρονα το ιερό Adrian έδωσε τη ζωή του στα χέρια του Θεού, του μεγάλου πόνου. Περιστροφής του Αγίου Adrian, βασανιστές πήγε με σφυρί και αμόνι με τους άλλους μάρτυρες, αλλά βάζουν τα χέρια και τα πόδια τους στο αμόνι, λέγοντας,
– Κύριε, λαμβάνουν τις ψυχές μας!
Μετά από αυτό το πονηρό βασιλιάς διέταξε να κάψει τα σώματα των μαρτύρων, ότι οι Χριστιανοί δεν θα μπορούσε να τους πάρει.
Ακρόαση από αυτά τα πράγματα κατ «εντολή του βασιλιά, Ευλογημένη η Ναταλία πήρε κρυφά το χέρι του συζύγου της και την έκρυψε μαζί της ότι δεν κάηκε.
Όταν ο υπηρέτης του βασανιστή άναψε το φούρνο και μετέφερε το σώμα των αγίων μαρτύρων της φυλακής για να καεί, ιερά Ναταλία και άλλες ευσεβείς συζύγους τους ακολούθησαν και συλλέγεται το αίμα ενός μάρτυρα σε ακριβά ρούχα και επιδέσμους τους, και κρατώντας στο σπίτι, αλείψει το σώμα τους με αυτό. Επιπλέον, αγόρασε με τα χρήματα από τους υπηρέτες και ακόμη και τα ρούχα τους βουτηγμένα στο αίμα των μαρτύρων.
Όταν τα σώματα των αγίων ρίχτηκαν στο καμίνι, η γυναίκα δάκρυα αναφώνησε:
– Θυμηθείτε μαζί μας, κύριοι μας, στην αιώνια ανάπαυση σας!
Ένας ιερός Ναταλία έτρεξε από το φούρνο, για να ρίξει τον εαυτό του στη φωτιά, επιθυμώντας να φέρει οι ίδιοι μαζί με τον σύζυγό της ως θυσία στο Θεό, αλλά είχε παρακρατηθεί από αυτό.
Ξαφνικά, μια τρομερή βροντή βροντή, αστραπές και δυνατή βροχή, που πλημμύρισε όλο το χώρο με νερό και έσβησε τα περισσότερα φούρνο. Αγκαλιάστε το φόβο ασεβείς βασανιστές τράπηκαν σε φυγή, και πολλοί από αυτούς έπεσε νεκρός στο δρόμο, χτυπήθηκε από κεραυνό. Όταν ο υπηρέτης έτρεξε βασανιστή που ήταν πιστοί άντρες εκεί έξω με την Αγία Ναταλία και άλλες συζύγους αφαιρέθηκαν από το σώμα του κλιβάνου των αγίων μαρτύρων σύνολο, δεν είναι καθόλου ζημιές από τη φωτιά, έτσι ώστε ακόμη και τα μαλλιά και δεν καίγονται.
Ένας ευσεβής άνθρωπος με τη σύζυγό του, ρίχνοντας στο Ναταλία, άρχισε να της και άλλα αδέλφια ζητήσω, λέγοντας:
– Ζούμε στην άκρη της πόλης σε ένα απομονωμένο μέρος? εμείς αποτροπιασμένοι αθεΐα και δεν μπορεί πλέον να δούμε την ωμή αιματοχυσία, η οποία δημιουργεί ένα κακό βασιλιά, και ως εκ τούτου δεν θέλω να μείνω εδώ περισσότερο και να κινηθεί προς το Βυζάντιο. Δώστε μας το σώμα των αγίων μαρτύρων, θα τους κινούνται στο πλοίο, τους πήρε μακριά μαζί τους, και να τους κρατήσει εκεί μέχρι τον θάνατο του πονηρού βασιλιά Maximilian? για το θάνατό του, σαν να είμαστε ζωντανοί, θα επανέλθουμε και θα φέρει το ιερό σώμα πίσω εδώ, πρέπει να τηρούνται από όλους. Αν μείνετε εδώ τώρα, ο βασιλιάς τους λέει ξανά και θα κάψει προδότες οι φορείς διατηρούνται από τον Θεό μέσα από την καύση της βροχής.
Όλοι συμφώνησαν και μετακόμισε τα σώματα των μαρτύρων στο πλοίο, να στέλνετε στο Βυζάντιο? και ο άνεμος να πλεύσει το πλοίο ήταν ευνοϊκή.
Εν τω μεταξύ, το ιερό Ναταλία έζησε στο σπίτι του, έχοντας στο χέρι ευγένεια του συζύγου της, του Αγίου Αδριανού, τον οποίο έχρισε με πολύτιμα αλοιφή, και ρίχνοντας πορφυρίτη του, τοποθετείται στο κεφάλι του κρεβατιού του, που κανείς δεν ήξερε από το σπίτι της. Μετά από λίγο καιρό ένα ευγενή σύζυγό της, san καπετάνιος, ήθελε να παντρευτεί Ναταλία, από τότε που ήταν νέος, όμορφος και είναι πλούσια. Ζήτησε από το βασιλιά να του επιτρέψει να πάρει μια γυναίκα για τον εαυτό παντρεμένος Adrianov, και ο βασιλιάς συμφώνησε σε αυτό το γάμο. Η νύφη αποστέλλεται αμέσως στην Ναταλία ευγενείς γυναίκες με μια πρόταση από τα χέρια του. Αλλά Ναταλία τους είπε:
– Είμαι ευτυχής είδηση ​​ότι ένας άντρας θέλει να με πάρει για να παντρευτεί? αλλά σας ζητώ να περιμένετε έως τρεις ημέρες για να προετοιμαστεί για μένα, αφού δεν περίμενα κανέναν να θέλει τόσο σύντομα σε συνδυασμό με το γάμο μου.
Λέγοντας αυτό, ευλογημένη Ναταλία σχεδιάζεται να καταφύγουν στο οποίο ελήφθησαν τα σώματα των μαρτύρων.
Απελευθέρωση στο διοικητή έστειλε στις γυναίκες της και τους ενθάρρυνε, η ίδια πήγε στο δωμάτιό του, όπου και κράτησε το χέρι του Αγίου Adrian, και έπεσε στο έδαφος, φωνάζοντας στον Κύριο vozzyvala:
– Ο Κύριος ο Θεός μας, οι πενθούντες και τους συντετριμμένους την καρδίαν, να κοιτάξει κάτω σε μένα, σου υπηρέτης, και μην αφήνετε το κρεβάτι μόλυναν μάρτυρας σου Αδριανού. Να θυμάστε, ο Κύριος, σου υπηρέτης πόνο που υπέμεινε για χάρη του το άγιο όνομά σας! Ελεήμων Κύριε!Θυμηθείτε το σπάσιμο των ποδιών και να κόψει τα χέρια του και το λοιπό προσωπικό σου έχουν υποστεί για χάρη σας, και δεν είναι μάταια του πόνου τους. Ελέησόν με, και γι «αυτούς και μην αφήνετε μέχρι συμβίωση με τους εχθρούς σας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από την ιερή φωτιά τους, και να παραδώσει μου από τις προθέσεις των άσχημη άνθρωπος!
Κατά τη διάρκεια αυτής της προσευχής Ναταλία από την εξάντληση και τη θλίψη που slumbered και κοιμόταν πρόστιμο όνειρο, και αυτό είναι σε ένα όνειρο εμφανίστηκε σε ένα της των αγίων μαρτύρων και είπε:
– Η ειρήνη είναι μαζί σας, ο δούλος του Χριστού Ναταλία! Πιστεύω ότι ο Θεός δεν σας έχει περιφρονείται, και εμείς επίσης να μην ξεχνάμε τα έργα σου, ότι φροντίζετε για τους εμάς που υπέστη κατά τη διάρκεια της συμπέρασμά μας στη φυλακή? να σταθεί μπροστά στο πρόσωπο του Χριστού, προσευχόμαστε σ «Αυτόν ότι Αυτός διέταξε, και μπορείτε γρήγορα να έρθει σε εμάς.
Ευλογημένος είναι Ναταλία τον ρώτησε:
– Και να μου πείτε, ιερομάρτυρος, έφερε εκεί μαζί σας για τον Χριστό ο Κύριος, κύριέ μου, Adrian;
Μάρτυρας απάντησε:
– Εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν μας από τον Κύριο! Και μπορείτε να πάτε και να καθίσει αμέσως στο πλοίο και να κολυμπήσετε για το πού είναι τα σώματά μας? θα υπάρχει ένας Θεός να σας και να σας φέρει σε μας!
Αφού ξύπνησε από τον ύπνο, το ιερό Ναταλία έφυγε αμέσως τα πάντα και πήρε μόνο το ένα χέρι του Αγίου Adrian, έφυγε από το σπίτι και ήρθε στην ακτή της θάλασσας, είδε το πλοίο ως εάν σκόπιμα περιμένουν και έτοιμο να πλεύσει στο Βυζάντιο. Μπαίνοντας στο πιο πάνω, αυτό το είδα άτομα και των δύο φύλων και όλων των χριστιανών που προσπαθούν να ξεφύγουν από το μαρτύριο των ασεβών βασιλιά Maximilian, και έδωσαν δόξα στον Θεό.
Ο διοικητής έμαθε επίσης για την αποχώρηση του Ναταλία, παρακάλεσε τον βασιλιά για να βοηθήσει τους στρατιώτες και κάθεται πάνω σε άλλο πλοίο, κυνήγησε της. Όταν το πλοίο του απέπλευσε από τις ακτές των χιλίων βήματα, φύσηξε τη θάλασσα δυσάρεστο άνεμο που οδήγησε το πλοίο πίσω στην ακτή στον τόπο όπου έπλευσε, και του προκάλεσε μεγάλη ζημιά, τόσο πολλοί πρώην βυθίστηκε το πλοίο. Μια χριστιανική πλοίο που ήταν ιερό Ναταλία, κολύμπησε χωρίς κίνδυνο. Τα μεσάνυχτα, ο διάβολος εμφανίστηκε σ «αυτούς, σαν σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος από την ανατολή, που έχει τους ανθρώπους σας, όπως ναυτικούς? Διάβολος ζήτησε Christian ναυτικούς ως η φωνή του πηδαλιούχου:
– Από πού είσαι και πού να κρατήσει το δρόμο;
Απάντησαν:
– Είμαστε από τη Νικομήδεια, ιστιοπλοΐα στο Βυζάντιο [4] .
Ο εχθρός τους είπε:
– Θα απομακρυνθεί από την ευθεία πορεία, γυρίστε το όχημα στην αριστερή πλευρά.
Έτσι λέει, ο διάβολος ήθελε να τους εξαπατήσουν και να πνιγούν. Χριστιανοί, πιστεύοντας την παραπλανητική συμβουλές, και η σκέψη ότι αντιμετώπισαν πραγματικά ιστιοπλοΐα από την ανατολή, άρχισε να κατευθύνει τα πανιά και το πλοίο αναχώρησε? αλλά ξαφνικά φάνηκε να τους το μάρτυρα Adrian, έλαμψε το φως, και φώναξε με δυνατή φωνή:
– Πηγαίνετε με τη διαδρομή που λαμβάνονται και μην ακούτε τα λόγια του εχθρού, ίσως έχων την καταστροφή.
Τούτου λεχθέντος, ο μάρτυρας φάνηκε να πάει κάτω τα νερά, και ο διάβολος εξαφανίστηκε με το πλοίο του.
Ευλογημένος Ναταλία σηκώθηκε, είδε το ιερό Adrian, έρχεται μπροστά από το πλοίο, και αναφώνησε:
– Αυτός είναι ο δάσκαλός μου!
Και αμέσως ο άγιος έγινε αόρατο. Ένα φύσημα του ανέμου είναι ευνοϊκές. Οι ταξιδιώτες έφτασαν στο Βυζάντιο πριν από την αυγή, και αγκυροβολημένο στην ακτή, που ήταν κοντά στο ναό, όπου είχαν τοποθετηθεί το σώμα των αγίων μαρτύρων, και ήταν ευτυχής να έχουν προσγειωθεί. Όταν ήρθε στο ναό με τα σώματα των αγίων μαρτύρων, αγία Ναταλία με ανείπωτη χαρά προσκολλημένος σ «αυτόν, φιλώντας τους και χύνοντας δάκρυα χαράς? βάζοντας το χέρι του Αγίου Adrian στο σώμα του, εκείνη γονάτισε και προσευχήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, μετά από μια μακρά προσευχή, σηκώθηκε και φίλησε βρίσκεται στα αδέλφια θέση αναμονή και αδελφές, επειδή υπήρχαν πολλοί αληθινοί Χριστιανοί, ο οποίος αποδέχθηκε με χαρά, την έφερε στο σπίτι και άρχισε να της ζητήσει να πάρει κάποιο υπόλοιπο, επειδή είδαν ότι ήταν πολύ αδύναμο μέσω θαλάσσια ναυσιπλοΐα. Όταν ήταν γρήγορη κοιμάται, εμφανίστηκε σε ένα όνειρο και του Αγίου Adrian της είπε:
– Λοιπόν, ήρθατε εδώ, ένας υπηρέτης του Χριστού και της κόρης ενός μάρτυρα: Ελάτε στην ειρήνη σας, ετοιμάσαμε για εσάς από τον Κύριο, να έρθει και να παίξει χρωστάς μια ανταμοιβή!
Έχοντας αυξηθεί από τον ύπνο, το ιερό Ναταλία είπε το όνειρό του είναι σε χριστιανούς και τους ζήτησε να προσευχηθούν για εκείνη. Τότε αποκοιμήθηκε ξανά. Οι πιστοί μέσα από την ώρα ήρθε για να την ξυπνήσει, αλλά βρήκε ήδη νεκρός, επειδή ιερή ψυχή της αναχώρησε αιώνια ανάπαυση στον Κύριο. Έτσι, αμέσως μετά την ταλαιπωρία των αγίων μαρτύρων και άγια Ναταλία αποφοίτησε από το μαρτύριο του, αν και χωρίς το χύσιμο του αίματος. Πολλά από αυτά spostradala αγίων μαρτύρων, τους υπηρέτησε στη φυλακή και κοίταξε τον πόνο τους, και έφυγε για χάρη της αγνότητας και για το σπίτι και την πατρίδα του, και στο πρόσωπο των μαρτύρων εμφανίστηκε πριν από τον Χριστό, τον Σωτήρα μας, στους οποίους με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα που αποδίδουμε τιμή και δόξα τώρα, και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

σημειώσεις
[1] Μαξιμιανού Γαλερίου (305-311 gg.) Ήταν ο γαμπρός του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, και στη συνέχεια ο διάδοχός του.
[2] Νικομήδειας – ανατολική πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η μαγευτική πόλη της Βιθυνίας, στις ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά, στο βόρειο-δυτικό τμήμα της Μικράς Ασίας.
[3] Δηλ Ελληνορωμαϊκή θρησκεία.
[4] Βυζάντιο, αργότερα Κωνσταντινούπολη διάσημη, ή η Κωνσταντινούπολη, ήταν αρχικά μια μικρή αποικία Μεγαρέων, που ιδρύθηκε περίπου. 658 π.Χ. Χ, και το όνομά του από τον ιδρυτή της, Θεωρήσεις, ένας ντόπιος της Μικράς Ασίας Ελληνική πόλη της Μιλήτου, αφού υποτάξει στους Πέρσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου