Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017




Ο Άγιος Μάρτυς Σεβαστιανός




Σεβαστιανὸς τῶν πλάνης σεβασμάτων,
Καταφρονήσας τύπτεται τὸ σαρκίον.
Ὀγδοάτῃ δεκάτῃ Σεβαστιανὸς ῥοπαλίσθη.






Βιογραφία
Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στήν Narbonne (είναι μια γαλλική πόλη 52.625 κατοίκων που βρίσκεται στο τμήμα Aude της περιφέρειας Occitan)  τό 256 - μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος διακεκριμένο, είλκυσε την εύνοια του αυτοκράτορα Καρίνου, που γρήγορα τον ανέδειξε σαν στρατιωτικό. Έπειτα, ο Διοκλητιανός τον έκανε αρχηγό του πρώτου συντάγματος των πραιτοριανών.

Φιλάνθρωπη ψυχή ο Σεβαστιανός, από τη θέση αυτή πολλές φορές υπήρξε προστάτης των φτωχών και των πασχόντων χριστιανών. Πρόθυμα επίσης, βοηθούσε στις ανάγκες της Ρωμαϊκής Εκκλησίας. Γι' αυτό και ο πάπας Γάιος του απένειμε τον τίτλο του υπερασπιστή της Εκκλησίας.

Όταν όμως άρχισε ο διωγμός κατά των χριστιανών, συνελήφθη μια ομάδα χριστιανών. Ο Σεβαστιανός, προκειμένου να τους εμψυχώσει την ώρα που αυτοί δικάζονταν, προς γενική κατάπληξη όλων δήλωσε ότι είναι χριστιανός. Ο Διοκλητιανός διέταξε το θάνατό του. Και ο Σεβαστιανός δεν άργησε να πέσει κάτω, τρυπημένος στο στήθος από βέλος στην Ρώμη στις 20 Ιανουαρίου 288 μ.Χ.)




Мучение св. Севастьяна. 
 Фреска. 1547 г.Афон (Дионисиат). 
Тзортзи (Зорзис) Фука.
Μάρτυς Σεβαστιανός.  
Τοιχογραφία (Fresco) τού έτους 1547 μ.Χ.  
στην Ιερά Μονή  Διονυσίου Αγίου Όρους
έργο τού αγιογράφου Τζώρτζη (Ζώρζη) Φουκά




Το σώμα του παρέλαβε κάποια ευσεβής χήρα, η Λουκίνα. Διαπίστωσε όμως, ότι ανέπνεε ακόμα. Αφού τον περιποιήθηκε, μετά από λίγες ήμερες ο Σεβαστιανός ανέκτησε την υγεία του. Αλλά και πάλι επεδίωξε και συνάντησε το Διοκλητιανό και τον ήλεγξε για τη σκληρότητά του. Τότε αυτός διέταξε και τον μαστίγωσαν μέχρι θανάτου. Έτσι, ο Σεβαστιανός έγινε παράδειγμα αγωνιστικότητας για την πίστη «ἄχρι θανάτου» (Αποκάλυψη Ιωάννου, θ' 10). Παρέδωσε τό πνεῦμα του στην Ρώμη στις 20 Ιανουαρίου 288 μ.Χ.) καί  θάφτηκε στις κατακόμβες που σήμερα ονομάζονται "di San Sebastiano".

The Catacombs of San Sebastiano, Italy
Οι Κατακόμβες τού Αγίου Σεβαστιανού στην Ιταλία





Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Συγκλήτου σφαλλομένης παριδῶν τὰ συνέδρια, Σεβαστιανὲ πανολβίαν, συναγείρεις συνέλευσιν, Μαρτύρων ἀληθῶς πανευκλεῶν, σὺν σοῖ καταβαλόντων τὸν ἐχθρόν, μεθ' ὧν θείας συναυλίας ἀξιωθεῖς, φαιδρύνεις τοὺς βοώντας σοι, δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.





ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ


Άγιος Δημήτριος Ροστόφ
Βίοι των Αγίων


Η ζωή και ο πόνος του αγίου μάρτυρος Σεμπαστιάν και της ομάδας του 
Μνήμη 18 Δεκεμβρίου



Ο Άγιος Σεμπαστιάν γεννήθηκε στην πόλη Narbonne 8486 και η εκπαίδευση και η διδασκαλία των επιστημών έλαβε στο Mediolan 8487 . Οι κακοί βασιλιάδες, ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός 8488 , τον ερωτεύτηκαν τόσο πολύ που του έδωσαν τις αρχές πάνω στους φρουρούς του παλατιού και του διέταξε να στέκεται πάντα μπροστά στο πρόσωπό του, γιατί ήταν ένας γενναίος και έξυπνος άνθρωπος, γεμάτος σοφία, αληθής στα λόγια, δίκαιη στο δικαστήριο, συνετή στο συμβούλιο , στην υπηρεσία και σε όλες τις υποθέσεις που του έχουν ανατεθεί, είναι πιστή και θαρραλέα και από όλα ξεχωρίζει από την αρετή και την ειλικρίνεια. Οι στρατιώτες του τον σεβαστούσαν ως τον πατέρα τους και όλοι οι αυλικοί τον αγαπούσαν και τον σεβαστούσαν πολύ, γιατί διακρίνονταν από την αληθινή ευσέβεια. Όπως θα έπρεπε, - ποιος ο Θεός εμπλούτισε με τα δώρα Του, ότι και όλοι οι άνθρωποι αγαπούσαν και σεβαστούσαν! Όλο τον καιρό εργάστηκε επιμελώς για τον Χριστό, προσευχήθηκε και εκπλήρωσε τις ιερές εντολές του. Ωστόσο, έκανε όλα αυτά μυστικά, έτσι ώστε οι ασεβείς βασιλιάδες να μην γνωρίζουν την πίστη του στον Χριστό. Ο ίδιος απέκρυψε τον εαυτό του, κάτω από την εικόνα της επίγειας εξουσίας, τον πολεμιστή του Χριστού, όχι επειδή φοβόταν τα βασανιστήρια ή αγαπούσε την τιμή και τον πλούτο και φοβόταν να τον χάσει, αλλά μόνο για να βοηθήσει τους χριστιανούς που στη συνέχεια ήταν σκληρά διωγμένοι και βασανισμένοι. Εκείνοι που δεν μπορούσαν να ζητήσουν απελευθέρωση από τη δουλεία και το μαρτύριο ή να ανακουφίσουν την ταλαιπωρία τους, ενίσχυσε, συμβουλεύοντας και πείθοντας να θέσει γενναία τη ζωή του στον Κύριο, στο αίμα του οποίου είχαν εξαργυρωθεί, και να ρίξει το αίμα του με την εισδοχή της αιώνιας ανταμοιβής, . Έτσι προσπάθησε να πάρει το Θεό τις ψυχές που ο διάβολος ήθελε να αποκόψει από τον ίδιο και να κλέψει τον εαυτό του για να τους καταστρέψει. Κάλεσε, σύμφωνα με τη λέξη της Γραφής: Ενίσχυσε τα χαμηλωμένα χέρια και το χαλαρό γόνατο των πιστών (πρβλ. Is.35: 3-4 ), οι αμαρτωλοί , οι αμφισβητίες και οι τρομακτικοί βασανισμοί, με τις προτροπές, που διακηρύσσονται με θάρρος και ενθουσιασμένοι με το κατόρθωμα. Βλέποντας στον εαυτό τους πολλούς αγίους που αγωνίστηκαν με καλή πράξη, υπέφεραν τα δεινά, διατήρησαν την πίστη του Χριστού ανάμεσα στις σκληρές ταλαιπωρίες και έλαβαν τα στέμματα της αιώνιας ζωής μετά από αυτή τη ζωή, ο ίδιος ο Σεμπάστιαν πυροδότησε την επιθυμία να υποφέρει για τον Χριστό και περίμενε τον Κύριο να του δείξει τον χρόνο που του βολεύει. Και τελικά, ήρθε η ώρα να μην κρύβει πλέον τη φωτιά της Θείας αγάπης και της ζήλιας που καίει μέσα του και να ανακοινώνει σε όλους όσους ήταν: το φως δεν μπορούσε πλέον να κρύβεται στο σκοτάδι.
Εκείνη την εποχή, δύο ειλικρινείς και ευγενείς σύζυγοι, Markellin και Mark, αδέλφια, ελήφθησαν για την εξομολόγηση του ονόματος του Χριστού και ήταν πολύ στη φυλακή. σε αυτούς ήρθε συχνά ο ευλογημένος Σεμπάστιαν και τους παρηγορούσε, μιλώντας για την ιερή πίστη και παροτρύνοντάς τους να εγκαταλείψουν τα μεταβατικά γήινα αγαθά και να μην φοβούνται το μαρτύριο. Υπέβαλαν τις υγιείς συμβουλές του, υπέστησαν θαρραλέα τις πληγές που υπέστησαν οι βασανιστές και, ανυπόφοροι στην πίστη, καταδικάστηκαν σε περικοπή από το σπαθί. Αλλά την ίδια στιγμή που, έτοιμοι να πεθάνουν, έσκυψαν το κεφάλι τους στο σπαθί, ήταν η εντολή να τους αφήσουμε να πάνε σπίτι τους στους γονείς, τις συζύγους τους και τα παιδιά τους. Οι ηλικιωμένοι γονείς τους, Tranquillin και Markia, ήταν ακόμα ζωντανοί. Και οι γονείς και όλα τα νοικοκυριά ζήτησαν από τον Ρωμαίο ηγέτη Agrest Chromatia να παρατείνει τη ζωή του Markellin και του Mark για 30 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορούσαν να πείσουν αυτούς τους αδελφούς και να υποκινήσουν να προσκυνήσουν τους ειδωλολάτρες, για τους γονείς τους και για τις συζύγους τους και όλους τους συγγενείς τους ήταν ειδωλολάτρες.
Όταν δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος, οι γονείς, οι σύζυγοι, τα παιδιά, οι συγγενείς και οι φίλοι περιόρισαν τη Μαρκελλίν και τον Μάρκ και άρχισαν να ικέλαζαν, με αναβιώσεις, για να διαφύγουν τους εαυτούς τους και αφήνοντας την πρόθεσή τους να κάνουν ό, τι ήταν ευχάριστο για τους βασιλιάδες. Ο πατέρας, δείχνοντας τα γκρίζα μαλλιά του, γήρας και σωματική αρρώστια, ζήτησε να μην αλλάξουν την πίστη τους μέχρι το θάνατό του και να τον θάψουν σύμφωνα με το έθιμο. ήδη περίμενε έναν επικείμενο θάνατο και δεν μπορούσε να περπατήσει, αλλά πάντα υποστήριζε ή μεταφέρθηκε από άλλους. Η μητέρα, δείχνοντας το στήθος της, την οποία τους τροφοδοτούσε, τους απαίτησε το σεβασμό και την υπακοή, ζήτησε να σώσει τη ζωή της γι 'αυτήν και να μη δώσει εθελοντικό θάνατο. Τα μικρά παιδιά επέκτειναν τα όπλα τους, έπεσαν στα πόδια τους και με δάκρυα ζήτησαν να μην τους αφήσουν ορφανά. Τα άλλα παιδιά, που φορούσαν ακόμα πέπλα και δεν μπορούσαν να μιλήσουν, κοίταζαν το ίδιο είδος ορφανότητας και προκαλούσαν οίκτο στους γονείς τους. Οι σύζυγοι μιλούσαν για τη χήρα τους και, ρίχνοντας ζεστά δάκρυα, ζήτησαν να μην τους καταστρέψουν με τον εαυτό τους, επιλέγοντας τον θάνατο για τον εαυτό τους, και υποβάλλοντάς τους σε διάφορες αγωνίες χήρας. Οι συγγενείς τους προέτρεψαν να μην προκαλέσουν τέτοιους κινδύνους στα σπίτια τους και σε ολόκληρη την οικογένεια και στην ταπείνωση από τους γείτονές τους, προδίδοντας τον εαυτό τους σε έναν επαίσχυντο θάνατο. Και όλοι φώναξαν και φώναξαν. Και τι έμεινε για αυτούς που ήταν άδυνες στην αγία τους τόλμη να κάνουν με τους άνδρες; Κανένα μαρτύριο δεν θα μπορούσε να τα κουνήσει ως αυτούς τους πειρασμούς. ξεπεράστηκαν από τη φυσική αγάπη για τους ηλικιωμένους γονείς, τις συζύγους, τα παιδιά και τους συγγενείς τους, και άρχισαν να διστάζουν και να διστάζουν, σαν ζαχαροκάλαμο από τον άνεμο, και να λιώνουν στην καρδιά τους σαν κερί από μια φωτιά. Οι ίδιοι φώναζαν με τους συγγενείς τους και ήταν σχεδόν έτοιμοι να παραδώσουν τις προσκλήσεις τους και να παραιτηθούν από την ιερή πίστη.
Τότε ο Άγιος Σεβαστιανός, που ήταν εκεί εκείνη την εποχή, βλέποντας ότι ήταν έτοιμοι να παραιτηθεί και να καταστρέψει την ψυχή τους, έριξε κρίμα γι 'αυτούς και, συνειδητοποιώντας ότι ήρθε η ώρα να ομολογήσει και για να βοηθήσει τους άλλους και τον εαυτό του να προχωρήσουν στο άθλο του πόνου, στάθηκε στη μέση που ήταν παρόντες και, έχοντας σιγήσει όλους, άρχισε να λέει:
"Ω, κύριοι πολεμιστές του Χριστού!" Ω, οι πιο επιδέξιοι πολεμιστές του στρατού του Θεού! Εσείς, μέσα από τη γενναιοδωρία σας, έχετε πλησιάσει ήδη μαχητικά στο θρίαμβο, και τώρα θέλετε να αποθέσετε το αιώνιο στέμμα σας λόγω της κακής εξαπάτησης των γειτόνων σας. Μη το κάνετε αυτό, αλλά τώρα θα διδάξετε τους πολεμιστές του Χριστού με την αξιοπρέπεια του θάρρους σας, - να τους διδάξετε να οπλίζονται πιο πιστά από το σίδερο. Μην ρίχνετε το πανό της νίκης σας για χάρη των δακρύων των γυναικών και μην αφήνετε το κεφάλι του εχθρού, που έχει καταστραφεί κάτω από τα πόδια σας, να αποδυναμωθεί, ώστε αυτός, έχοντας κερδίσει δύναμη, να μην αρχίσει μάχη μαζί σας. Εάν, ακόμα και αν η προηγούμενη εξέγερσή του ήταν άγρια, τότε, και πάλι ερεθισμένη, θα έρθει σε ακόμα μεγαλύτερη μανία. Τραβήξτε το ένδοξο έμβλημα της ηρωικής σας πράξης πάνω από τις γήινες προτίμησεις και μην το αφήστε για χάρη των άχρηστων παιδιών δάκρυα. Εκείνοι που βλέπετε να κλαίνε θα ήσουν ευχαριστημένοι τώρα αν ξέρατε τι ξέρετε, γιατί πιστεύουν ότι η ζωή υπάρχει μόνο στη γη και όταν τελειώσει και το σώμα πεθάνει, δεν θα υπάρξει κανένα μέρος της ζωντανής ψυχής. Αν ήξεραν ότι υπάρχει μια άλλη ζωή - αθάνατη και ανώδυνη, στην οποία βασιλεύει ασταμάτητη χαρά, τότε σίγουρα θα ήθελαν να μπει μαζί της και, περιφρονώντας την προσωρινή ζωή, θα προσπαθούσαν να πάρουν το αιώνιο. Η πραγματική ζωή είναι επισφαλής και τόσο μόνιμη και λανθασμένη, που ακόμη και οι άνθρωποι που συνδέονται με αυτήν χάνουν την πίστη σε αυτήν. Από την αρχή του κόσμου, κατέστρεψε όλους εκείνους που την ήλπιζαν, που την ήθελαν, εξαπάτησαν όλους, υπερήφανοι για την, γέλασαν, ψέματα σε όλους, δεν άφησαν κανέναν με την ελπίδα για μια σταθερή και με την ελπίδα των ανεπιφύλακτων και ήταν πολύ απάτη. Ω, αν αυτό το ψέμα ήταν μόνο σε ένα όνειρο, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα οδηγούσε σε πικρές αυταπάτες! Αλλά ακόμα χειρότερα, αυτή η προσωρινή ζωή οδηγεί τους υποστηρικτές της σε όλη την ανομία: οι λατρευτές ευχαριστούν την αγκαλιά και την μεθυστικότητα, οι μαλακοί εμπλέκονται σε πορνεία και κάθε είδους βρωμιά, ο κλέφτης διδάσκει να κλέβει, ευερέθιστος θυμωμένος, ψεύτης να εξαπατήσει. διαχωρίζει τον σύζυγο από τη σύζυγο, στείλει εχθρότητα ανάμεσα στους φίλους, μια διαμάχη ανάμεσα στην κηδεία, την αλήθεια μεταξύ των δίκαιων, έναν πειρασμό ανάμεσα στους μονασούς. παίρνει τη δικαιοσύνη από τους κριτές, την αγνότητα ανάμεσα στην καθαρή, την τέχνη από τους καλλιτέχνες, και όλοι έχουν καλή ηθική. Ας θυμηθούμε τις πιο σκληρές πράξεις στις οποίες εισάγει τους οπαδούς της: όταν ένας αδελφός σκοτώνει τον αδελφό του ή τον γιο του πατέρα του ή ένας φίλος σκοτώνει έναν φίλο, ο οποίος διδάσκει αυτό; Τι ελπίζουν όταν διαπράττουν τέτοια ανομία; Δεν είναι για το καλό αυτό, για τόσο πολλή αγαπημένη ζωή, ότι οι άνθρωποι μισούν ο ένας τον άλλον, προσπαθώντας να κάνει κανείς μια καλύτερη ύπαρξη; Γιατί ένας ληστής σκοτώνει έναν ταξιδιώτη, οι πλούσιοι καταπιέζουν τους φτωχούς, οι περήφανοι προσβάλλουν τους ταπεινούς και τους ένοχους επιδιώκουν τον αθώο; Αλήθεια, όλα αυτά τα κακά πράγματα γίνονται από εκείνους που εργάζονται μια πραγματική ζωή και επιθυμούν για πολύ καιρό να παραμείνουν στην αγάπη γι 'αυτό και να το απολαύσετε. Εκείνη, που διδάσκει το κακό των υποστηρικτών της και των υπουργών της, προδίδει τις κόρες τους - τον αιώνιο θάνατο, στον οποίο οι πρώτοι λαοί χτίστηκαν, διότι αν και δημιουργήθηκαν για να λάβουν αιώνια ζωή, εξαπατήθηκαν από τη ζωή του διαχρονικού και εργαστηριακού λυτρωτισμού, της κολακείας και της λαχτάρας των οφθαλμών ( 1 Ιωάννου 2:16 ), από εδώ έπεσαν στην κόλαση, χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους από τις ευλογίες της γης. Και αυτή η γήινη ζωή, αγαπητοί φίλοι, σας σαγηνεύει ότι θέλετε τις άδικες συμβουλές σας να επιστρέψετε σε αυτούς τους φίλους σας που πηγαίνουν στην αιώνια ζωή! Σας διδάσκει, τιμηθέντες γονείς, ότι με τις τρελές λύπης σας αποσπάτε την προσοχή των γιων σας, πηγαίνοντας στον ουράνιο οικοδεσπότη, την αβλαβή δόξα και το έλεος του Αιώνιου Βασιλιά. Σας πείθει, τις αγνές συζύγους των αγίων, ότι με το χάδι σας διαφθείρειτε τα μυαλά των μαρτύρων, τα απομακρύνετε από καλές προθέσεις και τα πείστε να λάβουν αιώνιο θάνατο αντί για ζωή, δουλεία αντί για ελευθερία. Αν ακολουθήσουν τις συμβουλές σας, θα ζήσουν μαζί σας για λίγο και μετά θα πρέπει να χωρίσουν μαζί σας - και να χωριστούν έτσι ώστε να μην μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλο εκτός από τον τόπο του αιώνιου μαρμαριού, όπου η φλόγα καίει τις ψυχές των άπιστων, τα φίδια τρώνε το στόμα των βλασφημιών, όπου οι ασπιδάλες βασανίζουν το στήθος των ειδωλολατρών, όπου ακούγονται πικρές κλαίρες, βαριές αναστενώσεις και αδιάφορες λύπες σε αγωνία. Αφήστε τους να αποφύγουν αυτά τα βάσανα και να προσπαθήσουν να τα ξεφορτωθούν, μην τα αφήσετε να επιστρέψουν στο κοράκι του ουρανού που προετοιμάζεται γι 'αυτούς. Μη φοβάστε: δεν θα χωρίσουν από σας, αλλά, αντίθετα, θα σας προετοιμάσουν στον ουρανό με φωτεινά μοναστήρια, όπου εσείς, μαζί με αυτούς και τα παιδιά σας, θα απολαύσετε αιώνιες ευλογίες. Εάν θαυμάζετε ακόμη και όμορφα κτίρια, τόσο περισσότερο θα θαυμάσετε την ομορφιά των ψηλών μοναστηριών στα οποία τα γεύματα φωτίζονται με καθαρό χρυσό, όπου οι αίθουσες είναι φτιαγμένες από πολύτιμους λίθους, διακοσμημένες με μαργαριτάρια και λάμψη με δόξα, όπου οι κήποι ανθίζουν για πάντα με αδιαφανή χρώματα, τα γλυκά ρεύματα, όπου ο αέρας είναι πάντα ευλογημένος, ο ζωντανός άνεμος περιβάλλει τις αισθήσεις με απερίγραπτο θυμίαμα, όπου η ασταθή μέρα, το αόρατο φως και η διαρκής χαρά. και δεν υπάρχει ούτε θλίψη ούτε θλίψη ούτε θλίψη ούτε ατέλεια, τίποτα αμαρτωλό δεν βλέπει, δεν γίνεται αισθητή δυσοσμία, δεν ακούγεται λυπηρή, θλιβερή και φοβερή φωνή, αλλά μόνο η όμορφη είναι ορατή, ό, τι μυρίζει αρωματικά και ακούγεται κάποιος χαρούμενος. εκεί, χωρίς διακοπή, τραγουδούν αγγελικά και αρχαγγελικά πρόσωπα, σύμφωνα με τον δοξασμένο άσμο Τσάρο 8489 . Και πώς μπορεί μια τέτοια ζωή να περιφρονεί, αλλά προσωρινά να προσκολληθεί; Για χάρη του πλούτου; Αλλά σύντομα εξαφανίζονται. Και όσοι θέλουν να τους έχουν για πάντα, ας ακούσουν ότι τους λένε τα πλούτη τους: «Μας αγαπάτε τόσο πολύ, λένε, σαν να μην χωρίζονται ποτέ μαζί μας. Όταν πεθάνετε, δεν μπορούμε να σας ακολουθήσουμε, ενώ είστε ζωντανοί, μπορούμε να σας συνοδεύσουμε, αν μόνο εσείς μας πείτε ή να μας στείλετε ενώπιόν σας. Ας υπάρξουν παραδείγματα για εσάς από ένα χαλασμένο δανειστή και έναν εργαζόμενο αγρότη: ο πρώτος δανείζει χρήματα σε έναν άνθρωπο που λαμβάνει δύο φορές περισσότερα από αυτόν, ο δεύτερος σπείρει διάφορους σπόρους στο έδαφος για να τα συγκεντρώσει εκατον φορές. ο οφειλέτης δίδει χρυσό στον δανειστή του δύο φορές και η γη επιστρέφει εκατό φορές στον σπορέα των κόκκων. Ο Θεός θα πολλαπλασιάσει τα πλούτη σας πολλές φορές, αν τους εμπιστευτείτε μόνο; Στείλτε το θησαυρό σας εκεί και προσπαθήστε να έρθετε στον εαυτό σας. Ποια είναι η χρήση αυτής της προσωρινής ζωής; Εάν κάποιος έζησε τουλάχιστον 100 ετών, όταν έρχεται η τελευταία μέρα, δεν φαίνεται να έχει φανεί ποτέ ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια και όλες οι απολαύσεις της ζωής δεν υπήρχαν ποτέ; Δεν υπάρχει μόνο μια μνήμη που έχει απομείνει, σαν ίχνη ενός ξένου που έμεινε μαζί μας μια μέρα; Ω, πραγματικά μόνο ένας άνθρωπος της παραφροσύνης που δεν έχει γνωρίσει τις αληθινές ευλογίες, δεν μπορεί να αγαπά το μέλλον της πιο όμορφης ζωής! Πραγματικά, μόνο ένας παράλογος μπορεί να φοβάται να χάσει μια ζωή που περνάει γρήγορα για να λάβει την αιώνια ζωή, στην οποία η ευχαρίστηση, ο πλούτος και η χαρά θα αρχίσουν να μην τελειώνουν, αλλά να παραμείνουν για πάντα. Όποιος δεν θέλει να υπηρετήσει την αιώνια ζωή, αυτή και αυτή η προσωρινή ζωή καταστρέφει μάταια, δέχεται αιώνιο θάνατο και δεσμεύεται στην κόλαση, όπου - αβίαστη φωτιά, συνεχής θλίψη, αιώνιο μαρτύριο, όπου ζουν κακά πνεύματα, των οποίων οι μύες - βέλη φωτιά, δόντια τόσο μεγάλα όσο ελέφαντες, σφυροκόπημα σαν τσίμπημα του σκορπιού, φωνές είναι σαν τη φλέβα των λιονταριών, η ίδια η εμφάνιση της οποίας προκαλεί μεγάλο φόβο, παράγει μια σκληρή ασθένεια και τον πιο πικρό θάνατο. Είναι τρομακτικό να πεθάνεις σε τέτοιες φρίκες και βάσανα; Αλλά είναι ακόμα πιο τρομερό το γεγονός ότι ζουν να πεθαίνουν ασταμάτητα, χάριν του οποίου δεν αποσυντίθενται για να υποφέρουν χωρίς τέλος, χάριν του οποίου είναι ασφαλείς να τρώγονται αιώνια από τα φίδια και τα μέλη που καταναλώνονται πάλι ανανεώνονται για να χρησιμεύσουν ως τρόφιμα για δηλητηριώδη φίδια και σκουλήκια. O φίλοι, οι γονείς, οι ένδοξες συζύγοι των αγίων! Μην επιθυμείτε αυτό το ιερό dyad από μια ατελείωτη ζωή να μειωθεί σε έναν τόσο φοβερό αιώνιο θάνατο. Μην τους απορρίπτετε από τη χαρά να φωνάζετε. μην συμβουλεύετε να πηγαίνετε από το φως στο σκοτάδι. Μην τηλεφωνείτε από τη γλυκιά ανάπαυση σε πικρό αλεύρι.
Ω, Αγία Τριάδα, Μαρκελίν και Μάρκ! Μην αφήνετε τον εαυτό σας να εξαπατηθεί από έναν πονηρό εχθρό που προκαλεί τέτοιους πειρασμούς μέσα από την οικογένειά σας, μην ρίχνετε τον εαυτό σας σε ατέλειωτο μαρτύριο, μην πηγαίνετε στα χέρια των δαίμων, μη δελεάζεστε από την αγάπη της προσωρινής ζωής, τις ομορφιές του ορατού κόσμου και τις μάταιες καθημερινές απολαύσεις, οι κραυγές των συζύγων, τα δάκρυα των παιδιών, τα χάδια των συγγενών και φίλων. Θυμηθείτε τα λόγια του Κυρίου: "Και οι εχθροί ενός ανθρώπου είναι το σπίτι του" ( 10: 36 ), που μας χωρίζουν από το Θεό, όχι από τους φίλους μας, αλλά από τους εχθρούς μας και την αγάπη τους για εμάς, δεν είναι αλήθεια, αλλά ψευδείς, επειδή μας στερούν το τόσο μεγάλο αγαθό, αφαιρούν από εμάς την αγάπη του Θεού και της Βασιλείας των Ουρανών αγαπώντας τον Θεό. Μην αφήνετε κανέναν να ξεφύγει από τα χέρια σας την ανταμοιβή για την οποία εργάστηκαν τόσο σκληρά. επειδή είστε ήδη αληθινά στο χέρι κρατώντας τις ευλογίες που έχουν προετοιμαστεί για σας, στέκεστε ήδη στην πόρτα του ουρανού παλατιού. Τώρα έχετε ήδη στεφάνια για εσάς και ο Χριστός ο σύντροφος περιμένει να σας στεφανώσει και να σας δοξάσει ενώπιον των ιερών αγγέλων. Ιδού, τώρα είναι το τέλος του ταξιδιού σας: μην γυρίζετε πίσω όπως τη σύζυγο του Λωτ, για να μην γίνει κανείς άψυχος στύλος ( Γένεση 19: 26 ), για να καταστρέψετε έτσι τις ψυχές σας. Μην μπείτε στον πειρασμό με πάρα πολλή αγάπη για τους γονείς, τις συζύγους και τα παιδιά, ώστε να μην γίνετε ανάξοι του Χριστού, ο οποίος είπε: «Αυτός που αγαπά τον πατέρα ή τη μητέρα περισσότερο από Μένα δεν είναι άξιος από Μένα. και αυτός που αγαπά τον γιο ή την κόρη περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος μου » ( Mt. 10:37 ). Μην είναι τόσο παράλογο που, ξεκινώντας από το πνεύμα, να τελειώνετε με τη σάρκα (πρβλ. Gal 3: 3 ). Ας μου επιτρέψει ο Χριστός Θεός να μου ρίξει το αίμα για Αυτόν μπροστά σου, έτσι ώστε να δεις το πόνο μου και ο θάνατός μου να μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για σένα, να πιστεύεις τις ψυχές για τον Θεό σου και τον Θεό σου.
Όταν ο Άγιος Σεβαστιανός διδάσκει τέτοιες και πολλές άλλες οδηγίες, ξαφνικά φωτίζεται από το θεϊκό φως και το πρόσωπό του φωτίζεται σαν το πρόσωπο ενός αγγέλου και οι άπιστοι φοβούνται τη δόξα του προσώπου του. Κάποιοι είδαν τους επτά άγγελοι που ντύθηκαν τον ευλογημένο Σεμπάστιαν με τα ελαφρά ενδύματα και την ωραιότερη νεολαία που τον ευλόγησε με τις λέξεις:
"Θα είσαι πάντα μαζί Μου".
Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο σπίτι του πρωτοκρηρίνια 8490, που ονομάστηκε Nicostratus, όπου οι Markellin και Mark ήταν υπό κράτηση. Η σύζυγος του Νικόστατου, στο όνομα του Ζόουα, που ήταν ήδη έξι ετών λόγω σοβαρής ασθένειας, αλλά η νοημοσύνη και η ακοή της δεν είχαν πληγεί, άκουγαν και καταλάβαιναν όλα όσα είπε ο Σεμπάστιαν και έβλεπαν την ακτινοβολία γύρω από το πρόσωπό του, έπεφταν στα πόδια του, Ο ευλογημένος Σεμπάστιαν είπε:
"Εάν είμαι πραγματικά αληθινός υπηρέτης του Χριστού και πραγματικά όλα όσα άκουσα από αυτή τη γυναίκα και τι πίστευε αυτή η γυναίκα, ας επιτρέψει στον Κύριό μου να αποκαλυφθεί στο στόμα της και να διαλυθεί στη γλώσσα, όπως ήταν κάποτε ο προφήτης Ζαχαρίας, ο πατέρας του Ιωάννη του Βαπτιστή Λκ.1: 64 ).
Τούτου λεχθέντος, δοξάρισε το στόμα αυτής της γυναίκας με το σταυρό και αμέσως είπε δυνατά:
«Μακάριοι είσαι εσύ και ευλογημένος είναι ο λόγος που σου είπε και ευλογημένοι είναι εκείνοι που πιστεύουν μέσα σου σε τον Χριστό, τον Υιό του Ζωντανού Θεού, γιατί είδα έναν άγγελο να κατεβαίνει από τον ουρανό από τον ουρανό». κρατώντας μπροστά σας ένα ανοικτό βιβλίο, με το οποίο διαβάζετε όλα όσα είπατε. Ευλογημένοι είναι οι πιστοί σε όλα όσα λένε εσένα και είναι καταραμένοι από όλους όσους αμφιβάλλουν ακόμη και σε μία λέξη που σου ακούει. Καθώς η αυγή της αυγής σβήνει το σκοτάδι και δίνει φως στα μάτια, έτσι το φως των λόγων σου σβήνει το σκοτάδι της άγνοιας και της τύφλωσής μου, με έσβησε τη φωτεινή ημέρα της αληθινής πίστης και άνοιξε το στόμα μου μετά από έξι χρόνια νωθρότητα για να δοξάσω τον Θεό.
Βλέποντας ένα τέτοιο θαύμα, όλοι αυτοί οι παρόντες πίστευαν στον Χριστό. Ο Νικότρατος, ο σύζυγος του Ζόγια, που έβλεπε μια τέτοια δύναμη του Χριστού, έπεσε και στους άκρες ενός αγίου, ζητώντας συγχώρηση για το γεγονός ότι κατά την εντολή του βασιλιά κράτησε τον Μαρκελίνους και τον Μάρκ σε αλυσίδες και αφαίρεσε τις σιδερένιες αλυσίδες από τα χέρια τους, αγκάλιασε τα γόνατά τους, ελευθερία και είπε:
"Ω, αν μόνο εγώ θα μπορούσα να είμαι τόσο χαρούμενος που θα είμαι δεσμευμένος για την απελευθέρωσή σας!" Βάζοντας το αίμα σας για σας, θα πλύνω τις αμαρτίες μου και, έχοντας αποφύγει τον αιώνιο θάνατο, θα λάβαμε εκείνη τη ζωή, την οποία ευχαρίστως ανακοινώσαμε από τον Θεό μέσω των χειλέων του Σεμπάστιαν.
Όταν ο Νικόστατος ζήτησε από τους αγίους να πάνε στα σπίτια τους, του είπαν:
"Δεν θέλουμε να αφήσουμε τα φλιτζάνια των δεινών μας. ο Κύριος ο Χριστός μας είναι ελεήμων και ελεήμων, διότι θα δώσει το ουράνιο έλεός Του σε όλους όσους έρχονται και ζητούν από Αυτόν. Είναι δυνατός και μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο κύπελλο, αν το θέλετε ειλικρινά. Διότι εάν εσείς, οι άπιστοι, έχετε δώσει το φως της γνώσης της αλήθειας, πολύ λιγότερο τώρα, όταν πιστεύετε ότι θα σας ζητηθεί ό, τι θα ζητήσετε, επειδή η χάρη του Θεού είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει τους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που πιστεύουν σ 'Αυτόν χωρίς καμία αμφιβολία. Η πίστη σας σχεδιάστηκε από τις σημερινές διδασκαλίες και σε μια ώρα μάθατε ό, τι κανείς δεν θα μπορούσε να μάθει σε ολόκληρο το χρόνο και τίποτα εσείς, όπως βλέπουμε, εξακολουθεί να πιστεύει στον Κύριό μας ότι είναι έτοιμος για θάνατο γι 'Αυτόν - ούτε οι γονείς, ούτε τα παιδιά ούτε ο πλούτος. Ξαφνικά, περιφρονίσατε αυτό που πάντα αγάπησα και ψάχνετε κάτι που δεν γνωρίζατε ποτέ. πήγατε με ένα άγνωστο μονοπάτι και αμέσως ήρθες στον Χριστό και οι επιθυμίες σας κατευθύνονται ήδη στον ουρανό, γιατί δεν αναζητάτε κάποια παρηγοριά στη γη. Ω, τι θαυμάσιο έπαινο! Ω, πόσο άξια απομίμησης είναι ένα τέτοιο παράδειγμα αρετής! Δεν έχετε ακόμη ενταχθεί στο νερό του βαπτίσματος με τον Χριστό, δεν έχετε δει ακόμα την αρχή του πολέμου, αλλά ήδη σηκώνετε όπλα για τον Βασιλιά της Αληθινής και σας απελευθερώνετε από τους δεσμούς των στρατιωτών του, γίνονται δικοί σας αιχμάλωτοι και δεν φοβάστε να δώσετε τον εαυτό σας για δολοφονία για τους καταδικασθέντες.
Ο καθένας άγγιξε από την καρδιά του και έκλαψε, μετανοώντας στην προηγούμενη άγνοια και σε αυτό που ήθελε να απορρίψει από την καλή πράξη των στρατιωτών του Χριστού. Ο Μάρκος είπε:
- Μάθε, αγαπητοί γονείς, και εσύ, σύζυγοι, και εσύ, φίλοι! Μάθετε να αντισταθείτε γενναία στον εχθρό παίρνοντας την ασπίδα της πίστης, με την οποία μπορείτε να σβήσετε τα πρησμένα βέλη του κακού ( Εφ. 6:16 ). Αφήστε τους υπηρέτες του Διάβολου να σηκωθούν και να οπλιστούν επάνω μας, ας τους ταλαιπωρήσουν το σώμα μας, πώς θέλουν να βασανίσουν: μπορούν να σκοτώσουν το σώμα, αλλά η ψυχή, μαχητική για την πίστη, δεν μπορεί να κερδίσει. Για να σκοτώσουμε και να σκίσουμε το σώμα, δεν θα δώσουμε προσοχή: οι πληγές που λαμβάνονται για τον βασιλιά, φέρνουν τη δόξα στους στρατιώτες. Ο διάβολος, ωστόσο, είναι θυμωμένος με μας, βασανισμένος για τη δική του οργή, γιατί ο ίδιος βασανίζεται, βλέποντας την υπομονή μας. Αυτός μας προκαλεί διάφορα βάσανα και απειλεί με διάφορους θανάτους, για να μας τρομάξει, να μας απομακρύνει από μια καλή πράξη. όπου το αλεύρι δεν είναι επιτυχές, εκεί κάνει κολακεία: υπόσχεται ζωή να πάρει ζωή? υπόσχεται πλούτο για να οδηγήσει στη φτώχεια · δίνει δόξα να κάνει ντροπή. υπόσχεται μια ξέγνοιαστη ζωή για να μας βυθίσει, αντί για το πρόβλημα και την αιώνια θλίψη. Αυτά είναι τα κόλπα των επιθέσεων του, όπως είναι οι ύπουλες προθέσεις του: να απαλλάξει το σώμα από τα βάσανα και να σκοτώσει την ψυχή με αμαρτίες. Ας πάμε εναντίον του: θα περιφρονήσουμε τη σάρκα για να βοηθήσουμε την ψυχή. Ότι φοβόμαστε τον προσωρινό θάνατο, αν ελπίζουμε να ζήσουμε για πάντα! Γιατί λυπάμαι αυτή τη ζωή, ελπίζοντας να γίνω καλύτερος; Αφήστε τους ανθρώπους που δεν ελπίζουν να δουν τη ζωή του μέλλοντος να φοβούνται το θάνατο. Αχ, πόσοι υπάλληλοι αυτής της ζωής έχουν καταστραφεί από ένα τυχαίο συμβάν: είτε ο αστραπής χτύπησε, ή η θάλασσα βυθίστηκε, κατάπιε την άβυσσο, το σπαθί κόπηκε! Και αυτή η άθλια ζωή χάθηκε με θλίψη, και ο άλλος δεν βρέθηκε! Αφήστε τους να κλαψουρίζουν γι 'αυτή τη ζωή, αφήστε τους να τρέμουν στο θάνατο. Για μας, τι θλίψη από το θάνατο; Τι φροντίζει αυτή τη ζωή για μας, περιμένοντας την αιώνια ευλογημένη ζωή που ετοιμάζεται για μας από τον Χριστό, γεμάτη από οφέλη, αόρατα από τα μάτια, ανυπόληπτα από την ανθρώπινη ακοή και ακατανόητο μυαλό;
Όταν ο Άγιος Μάρκος μίλησε έτσι, όλοι γεμίζουν με την επιθυμία για μια μελλοντική ζωή, οι πραγματικοί άρχισαν να περιφρονούν. όλοι έφεραν την αγάπη του Χριστού, ο κόσμος άρχισε να μισεί, και ευχαρίστησε τον Θεό ότι φώτισε το σκοτάδι τους, άνοιξε τα πνευματικά τους μάτια και τους παρέδωσε από την απώλεια, δείχνοντας τον τρόπο σωτηρίας. Έτσι, αυτοί που ήρθαν να μετατρέψουν τους αγίους μάρτυρες μακριά από τον Χριστό ήσαν αυτοί στράφηκαν στον Χριστό και ελπίζοντας να καταστρέψουν άλλους, σώθηκαν οι ίδιοι και ο Νικόστα Σταύρος με τη σύζυγό του προέτρεψε τον άγιο, λέγοντας:
«Δεν θα φάω ούτε θα πίνω εκτός αν το μυστήριο της χριστιανικής πίστης εκτελείται από εμένα».
"Αλλαγή της υπηρεσίας σας", απάντησε ο Σεβαστιανός, "και αρχίζουν να εξυπηρετούν περισσότερο σαν Προτοσκληρικοί απ 'ό, τι ο Χριστός, παρά ως εποίκοι. ακούστε τη συμβουλή μου, συγκεντρώστε όλους εκείνους τους οποίους έχετε σε δεσμούς και μπουντρούμια, θα καλέσω τον ιερέα του Θεού και εσείς μαζί με όλους εκείνους που πιστεύετε ότι θα τιμηθούν από αυτόν από τα ιερά μυστήρια. Αν ο διάβολος προσπαθεί να αποκόψει τους υπηρέτες του από τον Χριστό, τότε πώς πρέπει να το νοιάζουμε αυτό, έχοντας σκίσει από τον διάβολο αυτούς που θέλει να καταστρέψει, να τους μετατρέψει στον Δημιουργό μας!
Ο Νικόστατος διαμαρτυρήθηκε:
- Μπορεί το ιερό να παραχωρηθεί στους κακοποιούς και τους καταδικασμένους εγκληματίες;
Ο Σεβαστιανός απάντησε:
- Ο Σωτήρας μας ήρθε στον κόσμο για χάρη των αμαρτωλών μας και έδωσε το μυστήριο του βαπτίσματος, το οποίο αφαιρεί από τους ανθρώπους τις αμαρτίες και την ανομία και δίνει θεϊκή χάρη. Στην αρχή της μεταστροφής σας, φέρτε αυτό το δώρο στον Χριστό, φροντίστε για τη σωτηρία των άλλων και θα ανταμειφθείτε με το στέμμα του μάρτυρα που είναι υφαντό από τα αχνά χρώματα πολλών αρετών.
Ακούγοντας αυτό, ο Nicostratus πήγε στο σχόλιο του Klavdia 8491 και του διέταξε να στείλει στο σπίτι του όσους καταδικάστηκαν και κρατήθηκαν σε αλυσίδες. Όταν όλα αυτά γίνονταν και συγκεντρώνονταν κρατούμενοι σιδήρου, ο Άγιος Σεβαστιανός απευθυνόταν σε αυτούς με ένα διδακτικό λόγο σωτηρίας και αφού διαπίστωσαν ότι ήταν έτοιμοι για την πίστη του Χριστού και μπορούσαν να δεχθούν τη Θεία Χάρη, διέταξαν να απελευθερώσουν τον καθένα από τη δουλεία, πήγε στον πρεσβύτερο Άγιο Πολύκαρπο, τον τίτλο του λόγω διώξεων, και του είπε όλα όσα συμβαίνουν. Ευχαριστώντας γι 'αυτόν τον Θεό, ο Άγιος Πολύκαρπος πήγε με τον Σεβαστιανό στο σπίτι του Νικόστρατου και στράφηκε προς ολόκληρη τη συνέλευση των πιστών και είπε:
"Μακάριοι είσαστε όλοι εκείνοι που άκουσαν τον λόγο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού λέγοντας: " Ελάτε σε μένα, όλοι όσοι εργάζεστε και είστε βαρείς φορτωμένοι, και θα σας δώσω ξεκούραση. Πάρτε το ζυγό μου επάνω σας και μάθετε για μένα, γιατί είμαι πεπατημένος και πενιχρός στην καρδιά · και θα βρείτε ανάπαυση στις ψυχές σας. επειδή ο ζυγός μου είναι εύκολος και το βάρος μου είναι ελαφρύ. " ( Mt. 11: 28-30 ). Σε σας, αδελφοί, που θα πλυθούν από το νερό του βάπτισης και αγιασμένοι, θα κάνουν τους αγαπημένους γιους του Θεού μετάνοια, για να λάβουν την άφεση των προηγούμενων αμαρτιών. Τώρα, όταν επιδεικνύετε τέτοιο ζήλο στον Χριστό τον Θεό σας, πιστεύοντας σε αυτόν, είστε έτοιμοι να πεθάνετε γι 'Αυτόν και από αυτό που αρχικά θέλατε να απομακρύνετε τους άλλους, τώρα εσείς το θέλετε αυτό - έχετε ήδη λάβει συγχώρεση και νίκη επί του αόρατου εχθρού. Ισχυρός είναι ο Χριστός, ο Κύριος μας φέρνει φως από το σκοτάδι και από τα απορριφθέντα αγγεία δημιουργεί τους εκλεκτούς. έτσι δημιούργησε από τον Σαούλ Παύλο, από τον αποστάτη - τον Απόστολο και από τον διωκόμενο - τον δάσκαλο. Σας κάλεσε και σήμερα από παγανισμό στην Εκκλησία Του, από τους απίστους που δημιούργησε πιστούς σκλάβους του και από εχθρούς από τους φίλους του. Από τη μετατροπή σας, όλη η παρέα των δαίμων, οι γιοι του σκοταδιού, κλαίνε και κλαίει. όμως, τα πρόσωπα των αγίων των ουράνιων αγγέλων, οι γιοι του φωτός, χαίρονται και χαίρονται στον φωτισμό σας. Αφήστε λοιπόν καθένα από εσάς να γράψετε το όνομά σας και να το δώσετε σε μένα. Για να λάβει το ίδιο βάπτισμα, προηγείται η γρήγορη: γρήγορη μέχρι το βράδυ. όταν έρχεται το φως του υλικού, το άυλο πρόσωπο σας λάμπει με βάπτισμα.
Όλοι γεμίζουν με χαρά και όλοι άρχισαν να προετοιμάζονται για το βάπτισμα. Όταν συνέβαινε αυτό, ο Κλαύδιος ήρθε να σχολιάσει το σπίτι του Νικόστατου και τον κάλεσε στον έπαρχο, λέγοντας:
«Όταν μάθατε ότι συγκεντρώσατε όλους τους φυλακισμένους στο σπίτι σας, ο έπαρχος ήταν θυμωμένος και μου έδωσε εντολή να σας τηλεφωνήσω. σκεφτείτε πώς να τον απαντήσετε.
Ο Νικόσταστας, όταν ήρθε στο σπίτι του έπους και τον ρώτησε για τους φυλακισμένους, απάντησε:
"Με τη διαταγή της αγάπης σας, πήρα δύο κληρικούς, Markellin και Mark, υπό κράτηση στο σπίτι μου, και, για να τους φοβίσουν περισσότερο, τους έδωσαν άλλους σκληρούς και στενά συνδεδεμένους κρατουμένους, έτσι ώστε, κοιτάζοντάς τους, να περιμένουν το ίδιο πάσχουν, και έτσι υπακούουν στην εντολή σας.
Ο αρχηγός τον επαίνεσε και τον απέρριψε λέγοντας:
- Θα λάβετε μια μεγάλη ανταμοιβή από τους γονείς τους, αν αυτοί, στρέφοντάς σας προς εσάς με τον ίδιο τρόπο, θα απελευθερωθούν μαζί μας ολόκληροι και υγιείς.
Επιστρέφοντας στο σπίτι του με τον Κλαύδιο, ο Νικόστρακας άρχισε να του λέει για τον Άγιο Σεμπαστιάν, ότι ήταν φίλος του τσάρου, χριστιανός, εξειδικευμένος στη θεϊκή διδασκαλία, καθιερώνοντας χριστιανικές καρδιές στην πίστη και κάλεσε την παρούσα ζωή προσωρινή και γρήγορη κάμψη και μετά θάνατον αναγγέλλοντας μια άλλη ζωή, καλύτερη και αιώνια. Τότε είπε πως το πρόσωπο του Σεβαστιανού φωτίστηκε από το ουράνιο φως και πώς θεραπεύθηκε από την εξηχρόνια νωθρότητα του στη γυναίκα του, οπότε άρχισε να μιλά καθαρά. Ακούγοντας αυτό από τον Nicostratus, ο Claudius είπε:
"Οι δύο νέοι μου γιοί είναι πολύ άρρωστοι: ο ένας έχει μια ασθένεια στο νερό και ο άλλος έχει πληγές σε όλο το σώμα του. Θα τον ζητήσω να θεραπεύσει τους γιους μου: Δεν αμφιβάλλω ότι αυτός που επέτρεψε τη μεταθανάτιση της συζύγου σας μπορεί να θεραπεύσει τα παιδιά μου.
Ο Κλαύδιος πήγε βιαστικά στο σπίτι του, πήρε τα δύο παιδιά στην αγκαλιά του και πήγε μαζί τους στο σπίτι του Νικόστρακου. Εκεί έπεσε στα πόδια του αγίου του Θεού Σεμπάστιαν και Πολύκαρπου, λέγοντας:
"Πιστεύω χωρίς καμία αμφιβολία, με όλη μου την καρδιά, ότι ο Χριστός, τον οποίο λατρεύετε, είναι ο αληθινός Θεός. Έφερα εδώ αυτούς τους άρρωστους από τους νέους μου άνδρες, ώστε να τους σώσετε από το θάνατο!
Οι θεοί του είπαν:
"Ο καθένας που έχει οποιαδήποτε ασθένεια θα θεραπευτεί σήμερα, ταυτόχρονα με την είσοδο στην ιερή γραμματοσειρά".
Ο Κλαύδιος είπε και πάλι ότι πιστεύει στον Χριστό και θέλει να είναι χριστιανός. Όλοι άρχισαν να προετοιμάζονται για ιερό βάπτισμα, έγραψαν τα ονόματά τους και υπηρετούσαν τον πρεσβύτερο. Ο πρώτος έδωσε το όνομά του στον Tranquillin, τον πατέρα του Markellin και του Mark, μετά από έξι από τους φίλους του: Ariston, Krisktionian, Evtikhian, Urvan, Vitaly και Just, στη συνέχεια ο Nicostratus με τους αδελφούς Kastorius και Claudius, μετά τους δύο γιους του Symphorian και Felix, η μητέρα του Μαρκελινού και του Μάρκου, του Συμφώρου, της συζύγου του Κλαύδιου, του Ζόγια, της συζύγου του Νικόστατου και ολόκληρου του οίκου του Νικόστατου - μέχρι και 33 άτομα και των δύο φύλων, και τελικά όλα τα μπουντρούμια αριθμούσαν 16. Και 64 άτομα ήταν έτοιμα για βάπτισμα βαπτισμένο από τον ιερό Πολύκαρπο. Το δοχείο της γραμματοσειράς ήταν ο Άγιος Σεμπαστιάν, για τις γυναίκες ήταν οι οπαδοί των Beatrice και Lukin. Πρώτα απ 'όλα, τα παιδιά του Claudius εισήχθησαν στη γραμματοσειρά και αμέσως επουλώθηκαν από τις ασθένειες τους, έτσι ώστε να μην υπήρχαν ίχνη των πρώτων ελκών στο σώμα τους. Μετά τους οδήγησε την Τρανκιλίνη. δεν ήταν μόνο αδύναμος από γηρατειά, αλλά και άρρωστος με τη χαλάρωση των χεριών και των ποδιών του, ώστε να μην μπορούσε να μεταφερθεί στην αγκαλιά του. Πέρασε πολύ όταν αφαιρέθηκε από πριν από το βάπτισμα των ρούχων. Ο Άγιος Πολύκαρπος τον ρώτησε:
- Πιστεύετε, χωρίς να αμφιβάλλετε ότι ο Μονογενής Υιός του Θεού, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός , έχει τη δύναμη να σας δώσει υγεία και να αφήσει τις αμαρτίες σας;
Ο Tranquillin απάντησε:
- Πιστεύω ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού και ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά ζητώ από την αγαθό Του μόνο τη συγχώρεση των αμαρτιών, δεν με νοιάζει για σωματικές ασθένειες.
Όλοι όσοι στέκονταν γύρω από ρίχνουν δάκρυα χαράς και προσευχόταν στον Κύριο να δείξει τον καρπό της πίστης του μαρτύρου. Όταν άρχισε το βάπτισμα και ο Τρανκιλίνη ρωτήθηκε: «Πιστεύεις στο Θεό τον Πατέρα, στον Υιό και στο Άγιο Πνεύμα;» Και όταν απάντησε: «Πιστεύω», τότε, μόλις άφηνε τη λέξη τα χείλη του, τα χέρια και τα πόδια τα πόδια και τα γόνατά του γίνονταν σταθερά εδραιωμένα, όλη η αναπηρία της γήρας αναχώρησε από αυτόν, ανανεώθηκε "όπως ο αετός σου, η νεολαία σου" ( Ps.102: 5 ) 8492 , - και αναφώνησε:
- Είστε ο Αληθινός Θεός , από τον οποίο ο κακός αυτός κόσμος δεν ξέρει!
Μετά από αυτόν όλοι οι άλλοι βαφτίστηκαν ένα προς ένα. Και στη συνέχεια των 16 ημερών που παρέμειναν από τη δεδομένη Μάρκελ και Μάρκ, επαίνεσαν τον Θεό με τραγούδια εκκλησίας και ψαλμούς τη νύχτα και τη μέρα, επιβεβαιώθηκαν με πίστη και ετοιμάζονταν για ένα μαρτύριο για το όνομα του Χριστού.
Όταν πλησίασε το τέλος της περιόδου των 30 ημερών, οι Επισκοπές της Ρώμης Αγκρεστία Χρωμάτη ονόμασαν τον Τρανκιλίνη, τον πατέρα του Μαρκελίνου και του Μάρκου, και τον ρώτησαν για τους γιους του - είτε συμφώνησαν να απομακρυνθούν από τον Χριστιανισμό.
Ο Tranquillin απάντησε:
"Δεν βρίσκω τις λέξεις για να σας ευχαριστήσω για τις καλές πράξεις σας: αν εσείς, με την ευγένειά σας, δεν σταματήσατε και δεν παραδώσατε τη θανατική καταδίκη των γιων μου για τόσες μέρες, θα τους χάσω και οι γιοι μου θα χάσουν τον πατέρα τους. Όλοι οι συγγενείς μου, αγαπητοί φίλοι, και νομίζω ότι η κυριαρχία σου θα χαίρεται μαζί μου, δεδομένου ότι η ζωή δίνεται στους νεκρούς, θρηνή χαρά, η χαμένη χαρά επέστρεψε.
Τότε ο έπαρχος, πιστεύοντας ότι οι γιοι του Τρανκιλίνη ήθελαν να υποκύψουν στους θεούς, είπε:
- Ελάτε την τελευταία μέρα και αφήστε τους γιους σας να κάνουν ένα κατάλληλο θυμίαμα καίει θυμίαμα στους θεούς.
Ακούγοντας αυτό, ο Tranquillin είπε:
"Ο καλύτερος σύζυγός μου!" Εάν είχατε δίκιο να κρίνετε τι συνέβη σε μένα και στους γιους μου, θα μπορούσα να καταλάβω πόσο σπουδαίο και δυνατό είναι το όνομα ενός χριστιανού.
Ο έπαρχος είπε:
"Δεν είσαι τρελός, Tranquillin;"
"Μέχρι τώρα, ερημώω το σώμα και την ψυχή", απάντησε ο Tranquillin, "αλλά μόλις πίστευε στον Χριστό, έλαβε αμέσως την υγεία της ψυχής και του σώματος.
«Όπως βλέπω», είπε ο προφήτης, «δεν το έκανα αυτό για την τιμωρία των γιων σας, έτσι ώστε να τους απομακρύνετε από την αυταπάτη τους, αλλά να σας προσκυνήσουν στην αυταπάτη τους».
Ο Tranquillin απάντησε:
"Παρακαλώ την κυριαρχία σου να κρίνεις τι θα έπρεπε να ονομάζεται ψευδαίσθηση".
Ο έπαρχος είπε:
Πες μου μόνοι τι θα πρέπει να ονομάζεται ψευδαίσθηση.
"Η πρώτη εσφαλμένη αντίληψη," απάντησε ο Tranquillin, "είναι να αφήσει τον δρόμο της ζωής και να περάσει από το θάνατο.
"Ποιος είναι ο θάνατος;" Ζήτησε ο έπαρχος.
«Μη νομίζετε ότι ο δρόμος του θανάτου είναι να δώσετε το όνομα των θεοτήτων στους θνητούς ανθρώπους και να λατρεύετε τις εικόνες τους από ξύλο και πέτρα», απάντησε ο Tranquillin.
Ο έπαρχος είπε:
"Δεν είναι θεοί που λατρεύουμε;"
Ο Tranquillin απάντησε:
"Αληθινά, δεν είναι σωστό να θεωρήσετε τους θεούς εκείνων των οποίων γράφετε στα βιβλία σας ότι γεννήθηκαν στην αμαρτία, είχαν άδικους, κακούς και άβολους γονείς, οι ίδιοι έζησαν αδίκως, άθελά και δόλια και πέθαναν σε αμαρτίες. Δεν υπήρχε Θεός στον ουρανό ακόμη και πριν από την εποχή που οι Κρονών βασίλεψαν τους Κρητικούς, που έφαγαν τη σάρκα των γιων τους; Ή μήπως η Κρήτη είχε τον βασιλιά της και οι ουρανοί δεν είχαν τον Θεό; Πολλοί εξαπατώνται από εκείνους που πιστεύουν ότι ο Dee, ο γιος του Crohn, ο οποίος ήταν άνθρωπος που ήταν στο λαβή του θυμού και της σαρκικής λαγνείας, κατέχει βροντές και ρίχνει αστραπή. Ποιος μόνο του διώκλεισε, αν δεν έκτισε τον πατέρα του και με ποιες αμαρτίες δεν έπαψε να μολύνεται, αν η δική του αδελφή πήρε τη γυναίκα του; Στα καταστήματα, στους δρόμους, στα σπίτια και παντού, λέγεται και διηγείται σε βιβλία σχετικά με το πώς παραμονεύει η κακή Ηέρα από το γεγονός ότι είναι η αδερφή και η σύζυγος του Diya. Δεν πιστεύεις, αγαπητό σύζυγο, ότι είσαι λάθος, τιμάς τους θεούς, γεμάτους τέτοιες θηριωδίες, για τις οποίες οι ρωμαϊκοί νόμοι καταδικάζουν τον άνθρωπο σε θάνατο και εκτέλεση; Και τα διαβάζετε και αφήνοντας τον Παντοδύναμο βασιλεύοντας στους ουρανούς του Θεού, λέτε στην πέτρα: «Εσύ είσαι ο Θεός μου» και στο δέντρο: «Βοήθησέ με!».
Ο έπαρχος είπε:
"Από την αρχή της βλασφημίας των θεών και της απομάκρυνσης από τη λατρεία τους, το ρωμαϊκό βασίλειο έχει εκτεθεί σε πολλές καταστροφές.
"Δεν είναι αλήθεια", δήλωσε ο Τρανκιλίνη. "Διαβάστε τα 10 βιβλία της Λιβύης 8494 και θα διαπιστώσετε ότι μια μέρα περισσότεροι από 42.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ρωμαϊκό στρατό που θυσίασαν τους δαίμονες. Είναι μυστικό για εσάς ότι οι Φράγκοι πήραν το Καπιτώλιο και γέλασαν τη ρωμαϊκή δύναμη του 8495 ; Πριν, όταν οι άνθρωποι δεν είχαν ακόμη αρχίσει να γνωρίζουν τον αληθινό Θεό, η πόλη της Ρώμης υπέστη πολλές καταστροφές, ανήκουστες συλλήψεις και διάφορες δολοφονίες. Τώρα, όταν οι πιστοί λατρεύουν τον αόρατο αληθινό Θεό, το ρωμαϊκό βασίλειο είναι ανενόχλητο και όχι ντροπιασμένο, επειδή ο Θεός για χάρη των εκλεκτών Του τον θωρούσε με ειρήνη. Ωστόσο, δεν αναγνωρίζετε έναν τόσο ευσπλαχνικό Θεό και όλες οι ευλογίες που έστειλε ο Δημιουργός αποδίδονται στη δημιουργία Του!
Έτσι, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ξεκίνησε μια συζήτηση για τον Ιησού Χριστό και ο Τρανκίλλιν έλεγε πώς και γιατί ο γιος του Θεού ήρθε στη γη χωρίς να φύγει από τον ουρανό και έλαβε σάρκα για να σώσει την ανθρώπινη ψυχή από την απώλεια. Και ό, τι έμαθε ο ίδιος ο Τρανκίλλιν από τους αγίους Σεβαστιανό και Πολύκαρπ, και αυτό που μαθαίνει ακόμη περισσότερο από τη χάρη του Κυρίου, ένας πιστοί πιστοί, πέρασε στον έπαρχο και ο ίδιος ο Κύριος τον βοήθησε να μιλήσει και να δώσει σοφία, την οποία ο αντίπαλός του δεν μπορούσε να αντιταχθεί. Του είπε επίσης πως, όταν άρρωσταν για πολύ καιρό με πόνο στα χέρια και στα πόδια του, ξαφνικά επουλώθηκε από τη χάρη του Χριστού την ίδια στιγμή που πίστευε ολόψυχα σ 'Αυτόν. Ο επάρκος, ο οποίος είχε υποφέρει πάρα πολύ από τα πόδια του για μεγάλο χρονικό διάστημα, διέταξε την έλευση να πάρει και να αφαιρέσει τον Tranquillin, σαν να τον ανακρίνει την επόμενη μέρα. Τη νύχτα έστειλε κρυφά γι 'αυτόν, τον τηλεφώνησε σε αυτόν και, προσφέροντάς του δώρα, με ζήτησε να ονομάσω το φάρμακο με το οποίο θεραπεύτηκε. Ο Tranquillin είπε:
"Ας γνωρίσουμε την τιμή σας ότι ο Θεός μας είναι πολύ θυμωμένος με εκείνους που θέλουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν τη χάρη Του". Αν θέλεις να θεραπευτείς από την ασθένειά σου, πιστέψτε με τον Χριστό τον Υιό του Θεού και να θεραπευθεί, ακριβώς όπως με βλέπετε να θεραπεύομαι, επειδή υπέφερα ακόμα και όταν φορούσα, και όλες οι φλέβες μου και οι αρθρώσεις μου ήταν δεσμευμένες για 11 χρόνια με ανείπωτη ασθένεια, έφεραν φαγητό στα χείλη μου. όταν πίστευα στον Θεό, έλαβα αμέσως τις θεραπείες και τώρα είναι πλήρης και υγιής με τη χάρη του αληθινού Σωτήρα μου.
Ο έπαρχος είπε:
"Παρακαλώ, να μου φέρει κάποιον που μεσολαβούσε στην ανάκαμψή σου και αν μου δίνει θεραπεία, θα γίνω επίσης Χριστιανός".
Ο Tranquillin πήγε αμέσως και κάλεσε τον Saint Polycarp. Ο Άγιος Σεμπαστιάν ονομάστηκε και διδάσκει τη μητρόπολη Agromia Chromatius και τον γιο του Tivurty στην ιερή πίστη στον Κύριο Χριστό και συνθλίβει πάνω από 200 από τα είδωλα του στο σπίτι του - το ξύλινο καμένο, το πέτρινο έσπασε, το χρυσό και το ασήμι κόπηκαν σε μέρη και δόθηκαν στους φτωχούς.
Όταν τα είδωλα θρηνούσαν και συνθλίβανε, ο νεαρός άνδρας εμφανίστηκε στον έπαρχο και είπε:
- Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, στον οποίο πιστεύατε, με έστειλε να δώσω υγεία σε όλα τα μέλη σας.
Αμέσως ο Χρωμάτης αισθάνθηκε υγιής και γρήγορα σηκώθηκε, θέλοντας να πέσει στα πόδια αυτού που εμφανίστηκε και να τα φιλήσει, αλλά είπε:
"Κοίτα, μη με αγγίζεις, γιατί δεν πλένεις με ιερό βάπτισμα από τη δυσωδία του είδωλου".
Λέγοντας αυτό, έγινε αόρατος.
Τότε το χρωματικό με τον γιο του Τυβούρτι έπεσε στα πόδια των αγίων και αναφώνησε δυνατά:
"Ο μόνος είναι ο αληθινός Θεός μας, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο μονογενής Υιός του Θεού του Θεού, τον οποίο, εσύ, καλοί δάσκαλοι, κήρυξε!
Οι άγιοι συμβούλευαν τη Χρωματία, με το πρόσχημα της ασθένειας, να αποσυνδεθούν από τη μητρόπολη, ώστε να μην παράγουν τα δικαστήρια στα οποία πρέπει να βασανίζει, να κρίνει και να βασανίζει τους Χριστιανούς και να μην επισκέπτεται άγια γυαλιά, αλλά να είναι ελεύθερος από όλα για πνευματική σοφία. Έτσι σύντομα.
Όταν ο Χρωματίος προχώρησε στο βάπτισμα, στη συνέχεια στο ερώτημα: "Πιστεύεις στον Μοναδικό Θεό;" Απάντησε: "Πιστεύω" και στην ερώτηση: "Αποκλείσαι τα είδωλα;" Είπε: "Εγώ αποκηρύσσω".
Μετά από αυτό ο ιερέας τον ρώτησε:
- Αποκλείετε όλες τις αμαρτίες σας;
Είπε στον ιερέα,
- Ήταν απαραίτητο αρχικά να με ρωτήσετε: Θα ξανασυσκευαστεί στα ρούχα μου και δεν θα δεχτώ το ιερό βάπτισμα μέχρι να παραιτηθώ από τις αμαρτίες μου. Θα συμφιλιωθώ με εκείνους με τους οποίους ήμουν σε εχθρότητα και θα αγαπήσω εκείνους στους οποίους ήμουν θυμωμένος. όποιος είναι θυμωμένος με μένα, θα ζητήσω συγχώρεση από αυτούς. Για τους οφειλέτες μου συγχωρώ όλα τα χρέη, αν εγώ ο ίδιος έχω πάρει κάτι με τη βία, θα το επιστρέψω μόνο. Μετά το θάνατο της συζύγου μου, είχα δύο συμπάθειες, θα τους παντρευτώ, θα τους ανταμείβω με γαμήλια δώρα. Θα ελευθερώσω τους δούλους και τους δούλους, θα οργανώσω όλες τις επίσημες και εγχώριες μου υποθέσεις με το θέλημα του Θεού και στη συνέχεια θα πω με τόλμη: «Αποκλείω όλες τις αμαρτίες μου και θα δεχτώ το ιερό βάπτισμα».
Οι άγιοι ήταν ευχαριστημένοι με αυτά τα λόγια του Χρωματίου, και το βάπτισμα αναβλήθηκε μέχρι την στιγμή που εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις που είχε κάνει.
Μετά από αυτή την επιθετικότητα, ο Χρωματικός με το γιο του Τιβούρτι και με όλο το σπίτι του βαφτίστηκε στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, έτσι ώστε οι νεοφωτισμένοι να εκτείνονται σε 1.400 άτομα και των δύο φύλων.
Εκείνη την εποχή υπήρξε έντονη δίωξη των Χριστιανών. Δεν μπορούσαν ούτε να αγοράσουν φαγητό ούτε να αντλήσουν νερό, γιατί παντού στις πλατείες, στους δρόμους, κοντά στα πηγάδια, στις πηγές και στα ρέματα, κατά την εντολή των ασεβών, τέθηκαν μικρά είδωλα και μαζί τους ένας προσεκτικός φύλακας έτσι ώστε όποιος θέλει να αγοράσει κάτι, κάτι βρώσιμο ή για να τραβήξει νερό πρώτα να υποκύψει στο είδωλο που στέκεται εκεί. Έτσι οι εφευρέτες εφευρέθηκαν, έτσι ώστε να είναι πιο βολικό να αναγνωρίσουμε τους Χριστιανούς και να τους πάρουμε για βασανιστήρια. Κάτω από αυτό, όλοι οι πιστοί λυπημένοι, επειδή χωρίς να λατρεύουν τα είδωλα ήταν αδύνατο να φτιάξουν φαγητό και ποτό και αποφάσισαν να ανεχτούν πείνα και δίψα καλύτερα από ότι λατρεύουν είδωλα. Στη συνέχεια, ο Χρωματικός διέταξε όλους τους πιστούς στη Ρώμη να πάρουν κρυφά φαγητό και ποτό από το σπίτι του, επειδή ήταν πολύ πλούσιος και όλοι οι πιστοί στο σπίτι του συγκεντρώθηκαν για την δόξα του Θεού.
Εκείνη την εποχή ένας επίσκοπος στη Ρώμη ήταν συγγενής του Διοκλητιανού Ευλογημένου Γαίου 8496 , αρχικά από τη Δαλματία. πραγματοποίησε μια λειτουργία στην οικία του Χρωματισμού και ανακοίνωσε τα θεία μυστικά των νεοαποκτηθέντων χριστιανών. Από τη σκληρή δίωξη, η Χρωματικότητα έπρεπε να εγκαταλείψει τη Ρώμη στην Καμπανία 8497 , στα κτήματά του, επειδή φοβόταν ότι η πίστη του στον Χριστό θα αποκαλύφθηκε στη Ρώμη. εκεί θα μπορούσε να ζήσει χωρίς φόβο γι 'αυτό, και να ομολογήσει πιο ελεύθερα την ιερή πίστη. Ανακοίνωσε σε όλους τους χριστιανούς ότι αν θέλουν να κρυφτούν από τη δίωξη και να ζήσουν ειρηνικά, θα μπορούσαν να πάνε στην περιουσία του και υποσχέθηκαν να τους δώσουν το απαραίτητο φαγητό. Ήταν απαραίτητο με τον Χρωματί και τους χριστιανούς να περπατούν μαζί του, ένας από τους δύο: είτε ο Σεβαστιανός είτε ο Πολύκαρπος, για την παρηγοριά και την ενίσχυση των πιστών. Με αυτή την ευκαιρία ανάμεσα στους δύο αγίους υπήρχε μια ευσεβής διαμάχη, γιατί καθένας από αυτούς επιθυμούσε να παραμείνει στη Ρώμη για να λάβει το στέμμα ενός μάρτυρα. Κατά τη διάρκεια της διαμάχης τους, ο Άγιος Επίσκοπος Γάιος είπε:
- Αν και οι δυο σας, που θέλουν να πεθάνουν για τον Χριστό, παραδώστε τον εαυτό σας στα χέρια των ταραχών, και στη συνέχεια στερήστε τους ανθρώπους από την πνευματική παρηγοριά του Χριστού. λοιπόν, νομίζετε ότι εσείς, ο αδελφός Πολύκαρπος, ως ιερέας ιεροσύνης και γεμάτος Θεία σοφία, πρέπει να ακολουθήσετε τον κ. Χρωματίο για να παρηγορίσετε τους πιστούς με τις διδασκαλίες και τους αμφισβητίες να ενισχύσουν και να θρέψουν τα Θείο μυστήρια.
Ακούγοντας αυτό, ο Άγιος Πολύκαρπος τήρησε την εντολή του επισκόπου και έφυγε από τη Ρώμη με χρωματικούς και άλλους χριστιανούς. Την Κυριακή, έχοντας εκτελέσει την Αγ. Λειτουργία, ο επίσκοπος είπε στους πιστούς:
- Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, γνωρίζοντας την αναπηρία της φύσης μας, έδειξε στους πιστούς σε αυτόν δύο τρόπους: έναν τρόπο μαρτυρίου, ο άλλος - εξομολόγησης. που δεν μπορεί να περάσει από το μαρτύριο, να τον ακολουθήσει ο δρόμος της εξομολόγησης. Ποιος από εσάς θέλει να πάει με τα πνευματικά μας παιδιά Chromity και Tivurtia, ας πάει, που θέλει να μείνει μαζί μας εδώ στην πόλη, ας παραμείνει: καμία απόσταση δεν μπορεί να χωριστεί από τη χάρη του Χριστού. αν δεν σε βλέπω με φυσικά μάτια, τότε τα πνευματικά μου μάτια θα είναι πάντα για σένα.
Όταν ο επίσκοπος μίλησε αυτά τα λόγια, ο Τυβούρτσι αναφώνησε:
"Σας παρακαλώ, πατέρα, μην επιτρέψτε μου να αφήσω εδώ, γιατί εύχομαι, αν ήταν δυνατόν, τουλάχιστον χίλιες φορές να σκοτωθώ για τον Θεό, μόνο για να λάβω από αυτόν την αιώνια ζωή και την αναπαλλοτρίωτη!"
Χαίρομαι με την πίστη του και με τέτοιο ζήλο για τον Θεό, ο επίσκοπος ρίχνει δάκρυα και προσευχόταν στον Θεό ότι όλοι όσοι παρέμειναν μαζί του μπορούσαν να δουλέψουν για την υπεροχή του καλού και να τιμηθούν με μαρτύριο. Με τον πιο άγιο επίσκοπο, ο Μαρκελινός και ο Μάρκος έμειναν μαζί με τον πατέρα τους Τρουνβίλ, τον Άγιο Σεμπαστιάν, ένα όμορφο σώμα και ακόμη και την ωραιότερη ψυχή, ο νεαρός Τιβούρτης, ο πρωτόγνωρος Λευκωστής με τον αδελφό του Καστοριό και τη σύζυγό του Ζόια και ο Κλαύδιος με τον αδελφό του Βικτόνιους και τον γιο Συμμόρνιο. μόνο αυτά παρέμειναν στη Ρώμη, τα υπόλοιπα όλα έφυγαν με Chromity και Polycarp.
Μετά την αναχώρησή τους, ο ιερός επίσκοπος διόρισε τον Μαρκελίν και τον Μάρκ σε διάκονο, ο πατέρας τους Τρανκίλλιν χειροτονήθηκε ως πρεσβύτερος και ο Άγιος Σεβαστιανός, ως φορέας όπλων, έβαλε τον υπερασπιστή της εκκλησίας. Εφόσον δεν είχαν τέτοιο μυστικό μέρος όπου θα ήταν δυνατή η εκτέλεση θεϊκών υπηρεσιών, παρέμεναν στους θαλάμους ενός βασιλικού αξιωματούχου που ονομάζεται Καστούλα. Αυτό το σπίτι επιλέχθηκε επειδή ο Castul μαζί με την οικογένειά του ήταν μυστικός χριστιανός και επειδή ο νόμος που δημοσιεύθηκε για τη λατρεία των ειδώλων, που εξαπλώθηκε παντού, δεν ακολούθησε καθόλου τους ανθρώπους που ζούσαν στους βασιλικούς θαλάμους, γιατί κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι η χριστιανική πίστη να διεισδύσουν εδώ? έτσι ώστε οι άγιοι να μπορούν να κρυφτούν με τις υπηρεσίες της Θείας στο Καστούλα. Εκεί πέρασαν μέρες και νύχτες προσευχώντας, σχίζοντας και νηστεύοντας, όλοι υποβάλλονταν και ζήτησαν από τον Θεό να καταστρέψει το στέμμα του μάρτυρος. Επισκέφθηκαν μυστικά από άνδρες και γυναίκες που είδαν την επούλωση που έδωσαν, γιατί με τις προσευχές των αγίων οι άρρωστοι έλαβαν υγιεινή, οι τυφλοί επιστράφηκαν στο θέαμα και τα απρόσμενα πνεύματα εκδιώχθηκαν από ανθρώπους, για τους οποίους πολλοί μυστικά έλαβαν χριστιανισμό από τους αγίους.
Μόλις ο Άγιος Τιβούρτυς περπατούσε κατά μήκος του δρόμου και βλέποντας έναν άνδρα που έπεσε από την οροφή του σπιτιού του και έσπασε και κλαίει για τους γονείς του και τους οικιακούς, τον θεραπεύτηκε με την προσευχή του και αμέσως ο άνθρωπος με όλο το σπίτι του πίστευε στον Χριστό και έλαβε βάπτισμα.
Τέλος, έφτασε η ώρα για τα βάσανα των αγίων και η ευλογημένη γυναίκα Ζόια, η σύζυγος του Νικόστατου, πήγε πρώτα στο επώδυνο άσμα. Τραυματίστηκαν από κακούς επιβλέποντες κατά τη στιγμή που προσευχόταν στον τάφο του Αγίου. Αποστόλου Πέτρου, και ήρθε στο δικαστήριο, όπου αναγκάστηκε να θυσιάσει το είδωλο της ειδωλολατρικής περιοχής 8498 . Δεν υπακούει, για την οποία ρίχτηκε σε μια ζοφερή φυλακή, όπου είχε πεινάσει για 6 ημέρες μέσα σε έξι ημέρες. Στη συνέχεια, ο Zoya αφαιρέθηκε από τη φυλακή και πέθανε, κρεμάστηκε από τα μαλλιά πάνω από τη δυσωδία του καπνού, η οποία προήλθε από σάπια σκουπίδια και το σώμα της ρίχτηκε στον ποταμό Τίβερη.
Ο άγιος εμφανίστηκε σε ένα όραμα στον Άγιο Σεβαστιανό και τον ενημέρωσε για το θάνατό του. Ο Σεμπαστιάν μίλησε για αυτό το Τρανκιλίν, ο οποίος αναφώνησε:
«Οι σύζυγοι πάνε μπροστά μας στην κορώνα!» Γιατί περιμένουμε;
Και πήγε στον ίδιο τόπο, στον τάφο του Αποστόλου. εκεί οι κακοί τον σκότωσαν με πέτρες και τον έριξαν στον ποταμό Τίβερη. Ο Νικόστατος, ο Καστοριός, ο Κλαύδιος, ο Βικτωναίος και οι Σύμφοιες ελήφθησαν σε μια εποχή που περπατούσαν κατά μήκος των όχθων του Τίβερη, ψάχνοντας τα σώματα των αγίων και έφεραν στον έπαρχο του Φαβιανού. Κατά τη διάρκεια δέκα ημερών ο έπαρχος προσπάθησε να τους πείσει να θυσιάσουν τα είδωλα με χάδια, απειλές και τα μαρτύρια. χωρίς να έχει χρόνο σε αυτό, διέταξε να τους συνδέσει στο λαιμό των μεγάλων πέτρες και να πνιγεί στη θάλασσα. Η ιερή νεολαία της Τιβούρτις προκάλεσε κρυφά στους Εθνικούς έναν ψευτοχριστιανικό χριστιανό, που ονομάστηκε Torquat, ο οποίος μοιάζει με λύκος σε μορφή προβάτου. Πήραν Tivurtia και, έχοντας συνδεθεί, έφερε μαζί με Torquat στο δικαστήριο στον ίδιο Favian. Στη δίκη, ο Τόρκατ ανακάλυψε αμέσως την πονηριά του, που ο ίδιος ονομάζεται μόνο χριστιανός, στην ψυχή του ήταν γεμάτος κακία και μίλησε εναντίον του Tivurtia, εκθέτοντάς τον με το ότι αποκαλούσε τους δαίμονες των Ρωμαίων θεών. Η Αγία Τιβούρτι αποκαλύφθηκε στη δίκη ως ένας αληθινός και θαρραλέος εξομολογητής που ονομάστηκε μετά τον Ιησού Χριστό. Ο δικαστής του είπε:
- Μην ντρέπετε την ένδοξη οικογένειά σας. είστε ο γιος ενός τόσο ένδοξου πατέρα, έχετε επιλέξει για τον εαυτό σας μια τόσο σκληρή και διαβολική χριστιανική ζωή, ακολουθούμενη από ατιμία και βασανισμό, θάνατο και ατιμία.
Ο Άγιος Τιβούρτυς απάντησε:
"Ένας σοφός σύζυγος και ένας Ρωμαίος, δικαστής!" λέτε ότι απογοητεύω την οικογένειά μου διότι δεν θέλω να αναγνωρίσω την υπέροχη Αφροδίτη 8499 για τους θεούς, τον Ντιγιά τον εξαναγκασμό, τον ψέμα της Ερμιάς 8500 και το παιδί του Θωμά. Λέω ότι αυξάνω την τιμή του είδους μου, τιμώντας τον Αληθινό, βασιλεύοντας στον ουρανό, τον Θεό, λατρεύοντάς τον και τον αποκαλώντας σκλάβο. Μου απειλείτε με βασανισμό; αλλά εμείς, Χριστιανοί, φοβόμαστε να υποφέρουμε για τον Θεό μας; ένα κολοβωμένο σπαθί; έτσι εμείς, ελευθερωμένοι από το σαρκικό μπουντρούμι, θα λάβουμε την ουράνια ελευθερία. με φωτιά; Αλλά έχουμε σβήσει στο σώμα μια μεγαλύτερη φλόγα της σφοδρή επιθυμίας, και αυτή η φωτιά δεν θα φοβηθούμε. με απέλαση; αλλά ο Θεός μας είναι παντού και, όπου είμαστε με το Θεό, υπάρχει η θέση μας.
Τότε ο Φαβιαν διέταξε να φέρει κάρβουνα για να βάλει τον άγιο άνθρωπο πάνω τους και είπε:
"Ή βάλτε θυμίαμα στους θεούς σε αυτά τα κάρβουνα, ή εισάγετε τους με γυμνά πόδια".
Ο ίδιος κατέρρευσε με το σημάδι του σταυρού, τα γυμνά πόδια του Saint Tivurty πάνω στα κάρβουνα καί τα καταπατώντας, περπατούσε επάνω τους, σαν σε μαλακά αρωματικά άνθη.
"Αφήστε τη δυσπιστία σας", είπε στον δικαστή, "και βεβαιωθείτε ότι ο Θεός μου έχει δίκιο, διατάζοντας τα στοιχεία του 8501 και ολόκληρης της δημιουργίας". Εάν μπορείτε, στο όνομα του Diya σας, βάλτε το χέρι σας στο βραστό νερό και δείτε αν θα είναι ασφαλές. Περπατώ στο όνομα του Κυρίου μου Ιησού Χριστού στη φωτιά, όπως στα αρδευόμενα άνθη: βλέπετε πώς κάθε πλάσμα υποβάλλεται στον Δημιουργό μας.
Ο δικαστής είπε:
- Ποιος δεν ξέρει ότι ο Χριστός σου δίδαξε μαγεία!
"Σιωπή, καταραμένος," είπε ο άγιος, "και δεν τολμούν να φωνάξουν με το βλάσφημο στόμα σας αυτό το μεγάλο και τρομερό όνομα!" Μην προσβάλλετε την αγενή ακοή μου στο όνομα του Θεού μου!
Ο Φάβιαν ήταν θυμωμένος μαζί του και καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο Tivurty ανατέθηκε σε απόσταση 3 μιλίων από την πόλη στο δρόμο Lavikanskaya 8502 και εκεί, ενώ προσευχόταν στον Θεό, τον κόλλησαν με ένα σπαθί. Ένας χριστιανός τον έθαψε στον τόπο του θανάτου του και ο λαός που ήρθε στον τάφο του Tivurtia έλαβε τη χάρη του Κυρίου στις προσευχές του.
Μετά από αυτό, ο ίδιος υποτιθέμενος Χριστιανός Torquat πληροφόρησε τους ασεβείς για την Καστούλα, τη Μαρκελίν και τον Μάρκ. Ο Άγιος Κάστουλ, μετά από τρεις ανακρίσεις, κρέμεται και βασανίζει, ρίχτηκε στην τάφρο, όπου πέθανε, καλυμμένος με έδρα. Ο Μαρκελινός και ο Μάρκος Φαβιαν έβαλαν ένα κούτσουρο, καρφώνοντας τα πόδια τους με σιδερένια καρφιά και είπαν:
"Μέχρι τότε, θα παραμείνετε εκεί μέχρι να υποκλιθείτε στους θεούς".
Αυτοί, καρφωμένοι σε ένα δέντρο, τραγουδούσαν: "Πόσο ωραίο και πόσο ωραίο είναι για τους αδελφούς να ζουν μαζί!" ( Ps. 132: 1 ). Έτσι στάθηκαν, προσευχόμενος στον Θεό μέρα και νύχτα, το πρωί ήταν διάτρητοι στις νευρώσεις με δόρατα. Έτσι δέχτηκαν το τέλος του μαρτύρου τους.
Μετά τον πόνο και τον θάνατο αυτών των αγίων, ο άγιος Σεβαστιανός τέθηκε υπό κράτηση και ο προφήτης το ανέφερε στον βασιλιά Διοκλητιανό. Τον καλώντας σε αυτόν, ο Διοκλητιανός είπε:
"Νόμιζα ότι είσαι ο πρώτος στο δικαστήριο μου. εσείς, ο προγραμματισμός εναντίον μου, έγινε εχθρός για μένα και για τους θεούς μου, και ακόμα έκρυψε την οργή μου.
Ο Άγιος Σεμπαστιάν απάντησε:
"Εγώ πάντα προσευχόμουν στον Χριστό για την υγεία σας και ζήτησα ειρήνη για ολόκληρο το ρωμαϊκό βασίλειο. Λατρεύω τον Βασιλιά των Ουρανών, επειδή βλέπω ότι είναι άδικο να λατρεύεις μια πέτρα και να ζητάς βοήθεια από αυτόν: είναι προφανές ότι πρόκειται για εφεύρεση των τρελών.
Ο θυμωμένος Διοκλητιανός του είπε να τον οδηγήσει έξω από την πόλη και να τον τρυπήσει με βέλη στη μέση του πεδίου, δεμένος γυμνός σε ένα δέντρο. Όταν ο Σεβαστιανός παραδόθηκε, σαν τον στόχο για γυρίσματα, πολλοί πολεμιστές άρχισαν να πυροβολούν βέλη από όλες τις πλευρές στο ιερό σώμα του, έτσι ώστε να τρυπηθούν ολόκληρο το σώμα του. Νομίζοντας ότι ο Σεμπάστιαν ήταν ήδη νεκρός, έφυγαν, αφήνοντάς τον δεμένο σε ένα δέντρο με βέλη στο σώμα. Η σύζυγος του ιερού μαρτύρου Κάστουλ, που ονομάστηκε Ιρίνα, ήρθε νύχτα για να πάρει και να θάψει το σώμα του Αγίου Σεμπαστιάν, τον βρήκε ζωντανό και τον έφερε στο σπίτι του, όπου ο άγιος ανέκτησε τις πληγές του σε λίγες μέρες και έγινε απολύτως υγιής. Οι πελάτες που ήρθαν σ 'αυτόν, τον έπεισαν να φύγει από τη Ρώμη, όπως πολλοί πιστοί, για να μην πέσουν ξανά στα χέρια των Εθνικών. Μετά την προσευχή του στον Θεό, πήγε και στάθηκε στα σκαλιά του Ηελιογαμπάλ 8503 . βλέποντας εδώ τους βασιλιάδες που περπατούσαν, είπε:
- Οι ιερείς των θεών σας, οι βασιλιάδες, σας συγχέουν με τις πονηρές μαγείες τους, λέγοντας ψευδώς για τους χριστιανούς ότι είναι εχθροί του ρωμαϊκού κράτους. Γνωρίστε ότι οι Χριστιανοί κάνουν πολύ χρήσιμη δουλειά για σας, διότι, χωρίς διακοπή, προσεύχονται για τη βασιλεία σας και για την υγεία ολόκληρου του ρωμαϊκού στρατού και αυτή η πόλη πετυχαίνει τις προσευχές τους.
Όταν ο Άγιος Σεμπαστιάν είπε αυτό, ο Διοκλητιανός τον κοίταξε και είπε:
"Είσαι Σεβαστιανός, τον οποίο διατάξαμε πρόσφατα να πυροβοληθούμε;"
Ο άγιος απάντησε:
- Ο Κύριός μου Ιησούς Χριστός με ανάγκασε με χαρά για να έρθω σε σας και μπροστά σε όλους τους ανθρώπους μάρτυρες την ανομία σας, καταδικάζοντάς σας ότι αδίκως έχετε ασκήσει διώξεις εναντίον Χριστιανών.
Ο Διοκλητιανός τον διέταξε να μεταφερθεί στον ιππόδρομο 8504 . εκεί ο άγιος μάρτυρας, που δοξάσε δυνατά τον Χριστό και εκθέτει τα είδωλα και τη ρωμαϊκή ψευδαίσθηση, σκοτώθηκε με ραβδιά. Με ένα χαρούμενο θαυμαστικό, πήγε στον Ιππότη Χριστό, για να πάρει το στέμμα της νίκης για το κατόρθωμα του. Το άγιο σώμα του ρίχτηκε από τους πονηρούς τη νύχτα σε μια βαθιά τάφρο 8505 , έτσι ώστε οποιοσδήποτε χριστιανός δεν μπορούσε να το βρει και δεν το πήρε. Αλλά ο άγιος εμφανίστηκε στο όραμα του ευσεβούς Λουκίν και της είπε:
- Πήγαινε στα ζιζάνια κοντά στο τσίρκο, θα βρεις το σώμα μου να κρέμεται από το σταυροδρόμι. πάρτε το, πηγαίνετε στις κατακόμβες 8506 και το θάβετε στην είσοδο του σπηλαίου, στο αποστολικό μονοπάτι.
Η ευλογημένη σύζυγος πήρε ταυτόχρονα τους δούλους της και ερχόταν τα μεσάνυχτα στην υποδεικνυόμενη τάφρο, πήρε με ευλάβεια το σώμα του μάρτυρα και με τιμή τον έθαψε στον υποδεικνυόμενο τόπο 8507 , δίνοντας επαίνους στον Χριστό τον Θεό μας, στον οποίο είναι δόξα για πάντα, αμήν.
* * *
8486 Η Narbonne - τώρα Narbonne - μια ακμάζουσα εμπορική πόλη των αρχαίων Γαλατών, αργότερα (στις αρχές του 2ου αιώνα) έγινε μια ρωμαϊκή αποικία στη νοτιοανατολική Γαλα από τον ποταμό Atake. τώρα μια αρκετά μικρή πόλη στη Γαλλία, κοντά στον κόλπο της Λυών, στο κανάλι με το ίδιο όνομα, που συνδέει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό Ωκεανό.
8487 Mediolan - τώρα Μιλάνο - μια σημαντική πόλη της αρχαίας Γαλάσσας της Κισαλπίνων ή της σημερινής βόρειας Ιταλίας.
8488 Ο Διοκλητιαίος και ο Μαξιμιανός είναι συν-αυτοκράτορες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που βασίλευαν από το 284-305.
8489 Τα ίδια χαρακτηριστικά απεικονίζουν τον παράδεισο και στους λειτουργικούς ύμνους, σε άλλους μίνι θρύλους (π.χ. το όραμα του παραδείσου του Άγιου Ανδρέα Γιούροβιτς) και στις δημιουργίες των ιερών πατέρων της Εκκλησίας, για παράδειγμα, Ο Εφραίμ ο Σύριας και ο τελευταίος προσθέτει ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και οι εικόνες της ουράνιας ευδαιμονίας που είναι χαρακτήρα αισθησιακών περιγραφών πρέπει να γίνουν κατανοητά με πνευματική έννοια και ότι η μελλοντική ευδαιμονία δεν μπορεί να περιγραφεί σε ανθρώπινη γλώσσα και απρόσιτη στα ανθρώπινα συναισθήματα και τις γήινες αισθήσεις.
8490 Η πρωτόσκεντια είναι δικαστής ταμίας, ο οποίος είχε μεγάλη εξουσία στη μητρόπολη της επαρχίας, γιατί του δόθηκε ιδιαίτερη βασιλική εμπιστοσύνη και του ανατέθηκαν διάφορα υπεύθυνα καθήκοντα.
8491 Σχόλιο - ο επικεφαλής των φυλακών στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και ο διαχειριστής των υποθέσεων στις δίκες, ο οποίος πραγματοποίησε προκαταρκτικές έρευνες για τους κατηγορούμενους, ειδικά για τους Χριστιανούς μάρτυρες.
8492 Έκφραση Ps. 102: 5 . - Αυτή η έκφραση δείχνει εδώ ότι ο παλαιότερος Τρανικιλίν, αφού ομολόγησε την πίστη του Χριστού, έγινε δυνατός και επιφυλακτικός, σαν νέος άνθρωπος. Η σύγκριση αυτής της ενημέρωσης με την ενημέρωση του αετού μπορεί να βασιστεί στη ζωτικότητα, την επαγρύπνηση, τη δύναμη και το ύψος της πτήσης του αετού.
8493 Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι πριν από τους θεούς που λατρεύονταν, ο κόσμος κυριαρχείται από άλλους: ο Στέφανος και άλλοι τιτάνοι είναι ημίθεοι του μισού ανθρώπου, τους οποίους οι Έλληνες αποδίδουν σε περισσότερες ανθρώπινες ιδιότητες. Ο Κρόνος ή ο Κρόνος, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, ήταν ο νεότερος τιτάνος, γιος του Ουρανού (ουρανού) και της Γαίας (γη), βασίλεψε στο νησί της Κρήτης και στη συνέχεια ανέλαβε κυριαρχία σε όλο τον κόσμο. παντρεμένος με την αδελφή του Rayey, είχε από τους πολλούς γιους και τις κόρες της. αλλά δεδομένου ότι είχε προβλεφθεί από τη Γαία ότι θα αφαιρεθεί από το θρόνο από τα παιδιά του, τα κατάπινε αμέσως μετά τη γέννηση, με εξαίρεση τον Δία, τον οποίο έσωσε η Ρέα, ​​που αργότερα κατέστρεψε τον Κρονη και τον ανάγκασε να βγάλει τα παιδιά που καταπιούν. Ο Δίας ή ο Δείος τιμήθηκε από τους Έλληνες ως πατέρας των θεών και των ανθρώπων, ένας ισχυρός και τρομερός κυβερνήτης του ουρανού και ολόκληρου του σύμπαντος, στέλνοντας βροντές και αστραπή στη γη. Η Ήρα, σύμφωνα με την πεποίθηση των Ελλήνων, ήταν η υπέρτατη θεά, σύζυγος και αδελφή του Δία, με την υψηλή αξιοπρέπεια και τα συγγενικά της δικαιώματα. Αλλά, επιπλέον, οι ελληνικοί μύθοι αποδίδουν στο Δία μια σαρκική σχέση με πολλές άλλες δευτεροβάθμιες θεές και ακόμη και με τις γυναίκες των ανδρών. Στα ίδια βαριά αισθησιακά χαρακτηριστικά απεικονίζονται και άλλοι Έλληνες θεοί και θεές, στους οποίους οι Έλληνες έχουν απορροφήσει όλες τις ανθρώπινες ιδιότητες, πάθη και κακίες. Γενικά, στις θρησκείες των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων, όλα συνέβαλαν στην ανάπτυξη της κακίας, που όλα δείχνουν τα πρότυπα αριστείας σε αυτό.
8494 Εδώ βέβαια ο Τίτος Λίβυ - ο μεγαλύτερος Ρωμαίος ιστορικός του τέλους του 1ου αιώνα π.Χ. και την αρχή του 1ου στον R. Khr. Η ιστορία του αποτελείται από 142 βιβλία, εκ των οποίων μόνο 35 έχουν φτάσει σε μας.
8495 Το Καπιτώλιο είναι το εσωτερικό φρούριο της Ρώμης. Κάτω από τους Φράγκους γίνονται κατανοητοί οι Γαλάτες, που κατοικούσαν στη Γαλάσσα της Κισαλπίνων (Βόρεια Ιταλία). Η εισβολή των Γαλατών έγινε στο δεύτερο μισό του IV αιώνα π.Χ. και τελείωσε με την πλήρη ήττα των Ρωμαίων και την καταστροφή της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, από την οποία δεν θα μπορούσε να ανακάμψει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
8496 Η Αγία Γαία ήταν ο πάπας της Ρώμης από το 283 έως το 296, στον οποίο υπέφερε για την πίστη του Χριστού στις 11 Αυγούστου.
8497 Η Καμπανία είναι μια παράκτια περιοχή της αρχαίας Ιταλίας, νότια της Ρώμης, στη δυτική όχθη της χερσονήσου της Απέντιν.
8498 Το Aray (Roman Mars), σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, ήταν ο θεός του πολέμου.
8499 Η Αφροδίτη, η κόρη του Δία και της Δίας, είναι η παγανιστική θεά της αγάπης και της ομορφιάς. στην περίοδο της παρακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στην οποία ανήκει το βάσανο του μάρτυρα Σεμπάστιαν και της ομάδας του, θεωρήθηκε θεά και μια ακάθαρτη νοσταλγία, προκαλώντας σαρκικές επιθυμίες. που απεικονίζεται σε αγάλματα σε μια απολαυστικά γυμνή μορφή και προς τιμήν των βίαιων εκδηλώσεών της, συνοδευόμενων από ανήθικες τελετουργίες.
8500 Ερμή - διαφορετικά ο Ερμής (Ρωμαίος Ερμής) θεωρήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους ως γιο του Δία και της Μάγιας, ο κήρυκας των θεών, ο αγγελιοφόρος που εκπληρώνει το θέλημα του Δία, διαμεσολαβητή μεταξύ θεών και ανθρώπων, αλλά και θεός διαφόρων ανακαλύψεων, εφευρέσεων και χειροτεχνιών, θεός της βιομηχανίας και του εμπορίου, Μόνο τότε θα αποδώσουν πλούτο όταν πηγαίνουν χέρι-χέρι με πονηρία και εξαπάτηση, ακόμη και κλοπή και ψευδείς όρκο, αν μόνο αυτό θα καλυφθεί από ένα συγκεκριμένο είδος επιδεξιότητας. επομένως ο Ερμής - μερικές φορές ο προστάτης της κλοπής και της απάτης, εγκρίνοντας κάθε είδους ψέματα και εκφοβισμούς.
8501 Το στοιχείο είναι η βασική ουσία όλων των σωμάτων, για παράδειγμα, η φωτιά, η γη, ο αέρας, το νερό.
8502 Αυτός ο δρόμος ήταν νοτιοανατολικά της Ρώμης στην πόλη Benevent.
8503 Ο Ηλιόγκαμπαλ είναι ρωμαϊκός αυτοκράτορας, βασιλεύς από το 218-222 π.Χ. Δημιούργησε τον εαυτό του, ως θεό, ναό σε έναν από τους λόφους της Ρώμης, Palatine, δίπλα στο αυτοκρατορικό παλάτι. Τα βήματα του Ηλιόγκαμπαλ είναι τα βήματα του ναού του.
8504 Ιππόδρομος - το στάδιο, ο τόπος όπου έτρεξαν τα άλογα, οι αγώνες με άγρια ​​ζώα και ούτω καθεξής. τους μονομάχους μεταξύ τους, που ήταν η αγαπημένη διασκέδαση των Ρωμαίων. Εδώ οι βασανισμένοι τσάρες έφεραν τους Χριστιανούς να τρώγονται από άγρια ​​ζώα.
8505 Το σώμα του Αγίου Σεμπαστιάν ρίχτηκε σε μια τάφρο που προοριζόταν για την αποστράγγιση αστικών λυμάτων, που ονομάζεται μανδύα του Μαξίμου και βρίσκεται κοντά στο στάδιο, που ονομάζεται "Circus Maximus", δηλ. Το Μεγαλύτερο Τσίρκο. Ο θάνατος του ιερού μάρτυρα Σεμπάστιαν ακολούθησε στις 18 Δεκεμβρίου 287.
8506 Οι κατακόμβες ήταν τα υπόγεια περάσματα και οι σπηλιές, που είχαν σκάψει από τους πρώτους χριστιανούς στην περιοχή της Ρώμης (επίσης στη Νάπολη, τις Συρακούσες και σε πολλές άλλες πόλεις) για την ταφή του θανόντος. Προηγουμένως, κλήθηκαν διαφορετικά και για πρώτη φορά το όνομα των κατακόμβων ιδρύθηκε μετά τον τάφο του Αγίου Στεφάνου τον 4ο αιώνα. Στους τοίχους αυτών των κινήσεων έγιναν ανασκαφές, όπου στηρίχτηκαν τα σώματα του νεκρού χωρίς φέρετρο και στη συνέχεια εγκλωβίστηκαν από πέτρες. Λιγότερο συχνά έχτισαν χωριστούς τάφους. Οι κατακόμβες φωτίστηκαν με λάμπες και τρύπες στην οροφή. Εδώ, στους τάφους των συγγενών, των φίλων, των αγίων και των μαρτύρων συγκλίνουν οι πιστοί για να γιορτάσουν τις μέρες της μνήμης τους, να στείλουν στον Θεό κοινές προσευχές και να εκτελέσουν το μυστήριο της Ευχαριστίας, ενωμένοι με τη γενική βραδιά, σε μίμηση του δείπνου του Ιησού Χριστού. Οι μαρμάρινες πλάκες πάνω από τους τάφους των αγίων και των μαρτύρων χρησίμευαν ως θρόνος στην εκτέλεση του μυστηρίου της Ευχαριστίας.
8507 Ρωμαϊκά μνημεία mch. Ο Σεβαστιανός αναπαύεται στην εκκλησία της χώρας με το όνομά του στη Ρώμη.












Όσιος Φλώρος επίσκοπος Αμινσού ή Αμισού



Εἴκων ὁ Φλῶρος τῇ πάλαι κατακρίσει,
Εἰς γῆν ἀπῆλθε· γῆ γὰρ ἦν, καὶ τὶ ξένον;


Βιογραφία
Ο Όσιος Φλώρος, έζησε την εποχή που βασίλεψαν οι Ιουστίνος Β' (565 - 578 μ.Χ.), Τιβέριος (578 - 582 μ.Χ.) και Μαυρίκιος (582 - 602 μ.Χ.) και επί των πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως Ευτυχίου και Ιωάννου του Γ'. Ο πατέρας του ονομαζόταν και αυτός Φλώρος η δε μητέρα του Ευφυΐα.

Επειδή ήταν μορφωμένος και γνώριζε τις Θείες Γραφές διακρίθηκε στην Κωνσταντινούπολη και προσλήφθηκε σαν γραμματέας στο παλάτι. Σύντομα λόγω των ικανοτήτων του αναδείχθηκε σε πατρίκιο. Νυμφεύτηκε κόρη σεμνή και πιστή και απέκτησε ένα τέκνο. Όμως είδε να πεθαίνουν και η σύζυγός του και το παιδί του. Γι' αυτό αποφάσισε να αποσυρθεί σε ένα μικρό κτήμα στην τοποθεσία Ανάπλουν, αφού μοίρασε όλη του την περιουσία πρώτα.

Εκεί καθώς μελετούσε τα θρησκευτικά βιβλία και προσευχόταν, αποφάσισε να ενταχθεί στον κλήρο. Διακρίθηκε για την διδακτικότητά του και την αρετή του και έγινε επίσκοπος Αμισού που είναι πόλη της Καππαδοκίας. Υπήρξε αρχιερέας από τους λέγοντας και τους ποιούντας.

Παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο, σε βαθιά γεράματα, εν ειρήνη
.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου